Šest druhů chmele v novém ležáku od Radegastu
8. listopad 2016 České nápoje komentáře (0) 2702 xPro nevšední zážitky nemusí milovníci pivních specialit nikam cestovat, stačí se podívat, jaké novinky nabízí na čepu hospody zapojené do programu Plzeňského Prazdroje Volba sládků. V listopadu si mohou vychutnat světlý ležák s plnou hořkou chutí a výrazným chmelovým aroma, vyrobený ze šesti druhů chmele v pivovaru Radegast.
Hojně chmelený ležák ze šesti druhů chmele od pivovaru Radegast připomíná piva stylu IPA s tím rozdílem, že při jeho vaření se využívají kvasinky spodního kvašení a proces ležení zajišťuje lehčí, jasnější tělo piva. Sládci použili při vaření šest druhů chmele a tři druhy sladů. Pivo získalo své výrazné chmelové aroma díky chmelení za studena.
„Listopadový ležák ze šesti druhů chmele nabízí plnou chuť poctivého ležáku, s výraznou hořkostí a chmelovým aroma rozšířeným o pro standardní ležák trochu nezvyklou, ale velmi příjemnou vůni citrusových plodů. Nejlepší je čepovat ho najednou, maximálně nadvakrát, tak aby se všechny aromatické látky pomalu uvolňovaly až při jeho samotné konzumaci a pivař si je mohl náležitě vychutnat,“ doporučuje obchodní sládek Zdeněk Baszczynski.
Originální chuťový zážitek může ještě zvýraznit správný výběr pokrmů, které podtrhnou právě hořkou chmelovou chuť s ovocnými tóny. Hodí se výrazné zrající sýry nebo čokoládovo-karamelové a ovocné moučníky.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
3.67 hvězdiček / Hodnoceno: 3x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!