Skončily Slavnosti pivovaru Ostravaru aneb povedená třídenní pivovarská šichta
29. červen 2016 České nápoje komentáře (0) 2323 xExtrémní vedro, hektolitry vytočeného piva, veliký zájem o pivovarské školy a exkurze a spousta skvělých koncertů, to byly letošní Slavnosti pivovaru Ostravar, které se do historie ostravského pivovaru zapíší jako úplně nejdelší. Na třídenní šichtu dorazilo během uplynulého víkendu 11 tisíc návštěvníků.
Nejdelší pivní slavnosti v historii ostravského pivovaru provázely o uplynulém víkendu extrémní vedra. Teploty se v pátek a v sobotu vyšplhaly přes pětatřicet stupňů Celsia a organizátoři museli nainstalovat před hlavní pódium chladící ventilátory a na nádvoří pivovaru zkrápěli návštěvníky hadicemi s vodou.
Na čepu šly ze všech piv nejvíce prémiový ležák, novinka Ostravar Mustang a Černá Barbora. V případě Černé Barbory dokonce museli pivovarníci v noci ze soboty na neděli sáhnout do svých železných zásob, aby černé pivo udrželi v nabídce po celý víkend.
Na pódiu hráli každý den prim headlineři. Horkýže Slíže v pátek, Marie Rottrová v sobotu a kapela Kryštof v neděli sklidili zasloužený aplaus a jejich vystoupení sledovali nejen lidé v pivovaru, ale také ostatní obyvatelé sídliště Fifejdy, kteří zaplnili okna a balkóny přilehlých panelových domů.
„Jsem ráda, že mě Ostravar pozval, protože tady vaří opravdu dobré pivo,“ glosovala své vystoupení na pódiu hvězda letošních Slavností Marie Rottrová. Ostravská rodačka v sobotu předvedla dokonalé představení, které návštěvníci mnohokrát přerušovali skandovaným potleskem „Maruška, Maruška.“
Nejvíce lidí se před hlavním pódiem sešlo během nedělního vystoupení s Ostravarem spřízněné kapely Kryštof, která se postarala o pomyslnou tečku za letošními Slavnostmi pivovaru.
Velký zájem byl mezi návštěvníky také o oblíbenou pivovarskou školu a pivovarské exkurze. Vzhledem k celovíkendovému formátu oslav sice nemohl vrchní sládek Roman Richter pustit návštěvníky na spilku, ale i tak si lidé přišli na své.
„Jsme v plné sezóně, na spilce nám v otevřených kádích kvasí spousta piva a riziko kontaminace by bylo příliš velké. Když lidé nemohli na spilku, šla spilka za nimi,“ vysvětloval vrchní sládek, který nechal do ležáckého sklepa nainstalovat speciální demonstrační káď, ve které probíhal kvasný proces stejně jako na spilce.
„Minispilka splnila při exkurzích svůj účel. My jsme si ochránili své várky piva a lidé mohli vidět unikátní způsob přípravy Ostravaru, který je běžnému oku nedostupný, protože normálně probíhá z hygienických důvodů v oddělených prostorách,“ doplnil vrchní sládek Roman Richter.
Spokojená s letošními Slavnostmi byla i manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková. „Řekla bych, že letošní Slavnosti dopadly přesně tak, jak jsme očekávali. Do pivovaru se letos podařilo díky různorodému zaměření hudebního programu návštěvníky napříč věkem i zájmy, a to byl hlavní účel. Jsme moc rádi, že jsme se pro tento model rozhodli a že si cestu do našeho areálu našlo celkem 11 tisíc lidí. Pozitivně hodnotím i zavedení vratných nicknack kelímků na pivo. Díky nim byl areál pivovaru po celou dobu Slavností stále čistý a navíc jsme tímto krokem přispěli k lepšímu životní prostředí. Teď si vše vyhodnotíme a na podzim začneme s přípravou dalšího ročníku, který tentokrát bude součástí oslav 120. narozenin ostravského pivovaru,“ uvedla závěrem Zuzana Cieciotková z Ostravaru.
Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!