V Plzeňském Prazdroji ozdobili bednářský strom
20. prosinec 2016 České nápoje komentáře (0) 1374 xNádvoří Plzeňského Prazdroje ve čtvrtek oilo předvánočním setkáním u bednářského vánočního stromu, které pro návtěvníky pivovaru tradičně uspořádali prazdrojtí bednáři. Vrcholem programu bylo slavnostní vyhláení Bednářské výzvy, během které zástupci pivovarského řemesla poádali milovníky piva, aby se k nim připojili a během adventního času přinesli vlastnoručně vyrobené ozdoby.
Plzeňtí bednáři letos vyhlásili ji třetí ročník Bednářské výzvy o nejkrásnějí ručně dělanou ozdobu pro vánoční strom plzeňského pivovaru. Těí nás, e se dalího ročníku účastnilo tolik fanouků plzeňského piva a připojili se tak k obnovené tradici bednářské party. Bednářská výzva se v průběhu několika let stala vánoční tradicí i pro řadu Plzeňanů, kteří do pivovaru přináí vánoční ozdoby ji pravidelně, říká Rudolf lehofer, manaer rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví Plzeňského Prazdroje, a dodává: Adventní odpoledne je hlavně poděkováním obyvatelům Plzně a okolí za jejich celoroční podporu pivovaru.
V rámci třetího ročníku Bednářské výzvy soutěící odevzdali ozdoby zkrálené různými barevnými technikami. Bednáři, kteří se v průběhu roku starají o výrobu a údrbu klasických dubových sudů, pomohli vánoční strom přemístit na nádvoří pivovarského areálu a usadili jej na tradiční místo. Po slavnostním vyhláení tradiční výzvy získali autoři nejkrásnějích ozdob kromě návtěvy prazdrojských sklepů jetě dalí odměnu v podobě plzeňského piva.
V rámci akce ukázali mistři tradičního řemesla taje bednářství a předvedli návtěvníkům, jak sloit transportní soudek na pivo nebo jak se vypalují raznice. Na návtěvníky čekaly po celý podvečer také speciální prohlídky pivovarských sklepů. Nechyběly ani ochutnávky nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell, které zde tradičně zraje v dubových leáckých sudech a dnes se pouívá pro srovnávací degustace. Sloení plzeňského piva a jeho originální varný proces se nemění a plzeňský leák vyhledávají současní příznivci pro stejnou chu, jakou si získával srdce pivařů od roku 1842, kdy byl uvařen poprvé, doplňuje Rudolf lehofer.
Zdroj: Tisková zpráva
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!