Ve Strakonicích uvařili zase více Velikonočního zeleného piva
10. duben 2019 České nápoje komentáře (0) 1329 xO více než 25 procent více zeleného piva než loni uvařil sládek strakonického pivovaru Dudák Vlastimil Matej. Pro letošní rok je připraveno více než 200 hektolitrů, loni to bylo o více než 50 hektolitrů méně.
„Jedná se o zelené dvanáctistupňové pivo příjemné, hořké chuti s obsahem alkoholu 4,8 procenta,“ uvádí Matej. S vařením zeleného piva se ve Strakonicích začalo v roce 2015. Tehdy se zde uvařilo 50 hektolitrů. Od té doby počet uvařených a prodaných hektolitrů zeleného piva více než čtyřikrát narostl. Velikonoční speciál s typickou barvou se nyní rozváží po dudáckých hospodách a restauracích. Od středy 10. dubna se prodává i v litrových, čirých lahvích na pivovarské prodejně a v brněnském distribučním centru pivovaru.
„Každoročně vaříme 4 pivní speciály. Velikonoční zelené je tradičně prvním z nich a jeho prodeje každoročně stoupají, z čehož máme radost,“ uvádí Matej. Pro jeho vaření byl použit moravský slad z humnové sladovny a upravený žatecký chmel. Stejně jako všechna ostatní strakonická piva i Velikonoční zelené kvasilo v otevřených kádích na spilce a dozrávalo 40 dnů v ležáckém tanku. Základem zelené báze, která se do piva přidává před jeho zfiltrováním, je bylina - kopřiva dvoudomá. Díky ní má Velikonoční zelené svěží zelenou barvu a současně si zachovává svoji původní chuť.
Proto je rok od roku mezi zákazníky oblíbenější a jeho prodeje každoročně výrazně narůstají.
Bude se prodávat ve více než 150 podnicích na jihozápadě Čech, také v Praze, středních Čechách, na Brněnsku, ale i v několika restauracích v Maďarsku a na Slovensku, a to až do vyprodání zásob.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!