Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Zelené pivo z Brna už od pondělka

22. květen 2020  České nápoje   komentáře (0)  514 x

Dlouho očekávaný den se přiblížil! Už v pondělí 25. května si štamgasti v celé České republice dopřejí „odložené“ Zelené pivo z pivovaru Starobrno. Zelené půllitry se tak stanou oslavou nového začátku a vyhlídkou na lepší časy. Proto také jejich čepování a konzumaci provází nový pozdrav: ZELENÁ ŽIVOTU.

Zelené pivo z Brna už od pondělkaZelené pivo z Brna už od pondělka

V předcházejících čtrnácti letech majitelé a provozovatelé hospod a restaurací zelené sudy naráželi na velikonoční Zelený čtvrtek. Populární třináctka tak neodmyslitelně patřila k oslavám svátků jara. Letos ale bylo všechno jinak, protože kvůli nouzovému stavu musely všechny gastronomické provozy zavřít. „Naši pivaři Zelené pivo ze Starobrna milují, epidemiologická situace ale neumožňovala jeho konzumaci tak, jak byli v minulosti zvyklí, tedy společně v hospodách nebo na zahrádkách. V tomto ohledu jsme nechtěli nic uspěchat a případně riskovat zdraví našich příznivců. Také jsme chtěli být solidární s našimi provozovnami. Nyní zákazníky podpoříme právě při otevření jejich podniků 25. května. A Zelené pivo dá sezoně zelenou,“ konstatoval obchodní ředitel pro gastronomii Pavel Slavík.

Zelené pivo si ve své oblíbené hospodě mohou všichni vychutnat do 29. května. Aktuální seznam všech provozoven, kde se čepuje, najdou na stránkách www.zelenepivo.cz.

Zelený speciál letos slaví patnácté narozeniny. Starobrněnští sládci ho od začátku vaří podle stejné původní receptury z kvalitní vody, speciálního sladu a jakostního žateckého chmele, a to tradičním způsobem na dva rmuty. Spolu s chmelem se do mladinové pánve přidává bylinný výluh, jehož složení zná jen několik lidí. Připravuje se přímo v pivovaru Starobrno. Svou sílu speciální třináctka získává spodním kvašením po dobu osmi dnů, pak při teplotě kolem jednoho stupně Celsia dokvašuje, chuťově se zakulacuje a dostává tak typický buket a říz. Nakonec se do piva přidává likér. Zelená barva piva je tudíž výsledkem kombinace několika faktorů – technologie, surovin, výluhu i likéru.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist