Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Dilmah - Czech Teatenders Cup 2016

13. červen 2016  České nápoje   komentáře (0)  2515 x

V příjemném prostředí Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži se konal již 17. ročník Kroměřížské koktejlové soutěže. Tradiční barmanské a baristické soutěžení bylo obohaceno prvním kláním mladých teatenderů pod záštitou CBA a její odborné sekce Czech Teatenders.

VítězovéVítězové

Druhá "čajová soutěž" z celoročního seriálu juniorských teatender soutěží se velmi povedla. Všech 8 soutěžících bylo pečlivě připraveno a předvedlo uspokojivé výkony. Vyhrát však nemohl každý! Přísná komise ve složení osobností z čajového a barmanského světa - Ivo Moravec (jednatel společnosti Espresso s.r.o. -čaje Dilmah), Aleš Svojanovský (prezident CBA) a Karel Veverka (čajový specialista sekce Czech Teatenders) nenechala na soutěžících nit suchou. Nepolévala je ochutnávaným čajem ale zasypávala řadou otázek z čajové a obecně gastronomické tématiky.

Dvacetiminutový soutěžní čas zahrnoval přípravu klasického čaje a volného nealkoholického nápoje, postaveného na portfoliu čajů partnera soutěže, společnosti Dilmah. Při klasické přípravě čaje se hodnotila technika a jakost. Každý soutěžící si v přípravném desetiminutovém čase -již za čajovým barem -vylosoval polozelený (částečně oxidovaný) čaj, čili oolong, který musel poznat a pak popsat, správně připravit a bezchybně servírovat. Volné nápoje, tj. čajové drinky podle vlastních receptur, soutěžící zvládly bravurně. Kreativní nápoje postavené na povinných (30 % objemových čaje Dilmah), povolených (sirupy MONIN) a volných ingrediencích byly opravdu povedené. Soutěžící použili řadu netradičních surovin, zajímavých prezentačních postupů a do každého drinku vložili svůj um i kus svého
juniorského srdce.

Čaj byl připravován z pramenité vody Aquila, jež byla i neutralizačním prostředkem pro chuťové buňky komisařů a zajistila pitný režim.

Cílem čajových soutěží je podpořit a vystavět zázemí zcela nové odbornosti a profesionality na poli gastronomické a tím je specialista na čaj – TEATENDER. Všem zúčastněným patří dík a vítězům veliká gratulace za invenci, jež je posunula na první příčky. A jak vše dopadlo? První místo obsadila Kateřina Vymazalová ze SOŠ a SOU Polička, druhé místo Adéla Mondeková z HŠVP Jeseník a třetí místo Petr Špák z SSŠG Svídnická Praha.

Děkujeme pořadateli, jež pro soutěž vytvořil bezvadné podmínky a zveme na osmnáctý ročník roku 2017. Bude ještě zábavnější a zajímavější. Tak jak se postupně lepší znalostní a jiná vybavenost soutěžícího dorostu. Nemenší dík patří divákům, jež fandili a tleskali nejlepším
výkonům.

Za Českou barmanskou asociaci Ing. Zdeněk Nepustil – zástupce vedoucího sekce Czech Teatenders.

Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

2.67 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist