Rossopomodoro, kousek Itálie v Praze
6. listopad 2024 České nápoje komentáře (0) 258 xItalská gastronomie, právem označovaná za jednu z nejlepších na světě, inspiraci pro mnohé další, je velmi pestrá a přitom jednoduchá. Místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně, je restaurace Rossopomodoro, která sídlí v Praze na Vinohradech v Krkonošské ulici a ve 2. patře OC Palladium na náměstí Republiky. Za kouskem pravé Itálie – autentickou chutí, vůní i přívětivou atmosférou – tak naštěstí není nutné cestovat tisíce kilometrů.
První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky.
Jak znalci dobře vědí, italská kuchyně je založená na prvotřídních surovinách, které se díky správné kombinaci ideálně doplňují. Proto tak skvěle chutnají i “obyčejné” aglio olio – musí se ale udělat poctivě, z těch nejlepších surovin a podle tradičních receptur. Přesně jako to umí v restauraci Rossopomodoro. „V Rossopomodoro dovážíme všechny suroviny přímo z Neapole a okolí Vesuvu, a to z dobrého důvodu. Bohatá sopečná půda a paprsky středomořského slunce vytvářejí optimální podmínky pro vznik nádherných, světoznámých produktů. Náš název – v překladu červené rajče – symbolizuje naši vášeň pro plody z rodné půdy. Získáváme pouze ty nejlepší místní ingredience, které propůjčují pizze Margherita a našim dalším specialitám tu pravou neapolskou chuť,“ říká Alberto Lagorio, majitel Rossopomodoro.
Právě zmíněná pizza Margherita patří ke zdejším ikonickým pokrmům. Připravuje se z nejlepších rajčat z oblasti Kampánie, pečlivě vybrané krémové mozzarelly, zalévá se zlatavým olivovým olejem a chutná prostě skvěle! Základem je, stejně jako u dalších pizz v Rossopomodoro, 24 hodin zrající těsto, které vytváří lehkou a nadýchanou kůrku. A ještě jeden tip: Chcete-li si vychutnat pizzu Margherita jako opravdový Ital, objednejte si k ní sklenku výtečného minerálního vína z Kampánie Greco di Tufo. Součástí pražského týmu Rossopomodoro jsou také italští kuchaři či obsluha, která hostům ráda a ochotně s výběrem poradí. Šéfkuchařem je Luca Carbone, rodák z Tarantu v regionu Puglia, který v Praze působí už více než 10 let. Jeho vášeň pro vaření se zrodila v dětství, kdy pomáhal v rodinném podniku. Sám pak otevřel několik vlastních restaurací.
Menu restaurace Rossopomodoro spojuje tradiční pokrmy italské kuchyně s moderním nádechem. Vedle perfektní pizzy, krémových těstovin, gnocchi či čerstvých salátů nechybí ani oblíbené neapolské pouliční dobroty. Každý měsíc je ve znamení oslavy jedné z hlavních ingrediencí. Aktuálně je to krémová, lahodná mozzarella, která je základem mnoha klasických italských jídel. V Rossopomodoro dovážejí více než 150 kg čerstvé mozzarelly každý týden přímo z Caserty. V nabídce jsou nejrůznější druhy, například Mozzarella di Bufala – bohatá a krémová, ideální pro tradiční pizzu, Bocconcini Bufala Affumicata: Bocconcina – kouřová a jemná, skvělá do salátů a antipasti i na pizzu, nebo Provola Affumicata – uzená mozzarella, dodává jedinečný nádech vydatným pokrmům. Přijďte ochutnat do restaurace Rossopomodoro!
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!