Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Art Labels - limitovaná edice od Campari

15. listopad 2016  České nápoje   komentáře (0)  1218 x

Campari, italský hořkosladký aperitiv, s radostí představuje poslední limitovanou edici Art Labels. Kolekce Art labels poprvé světlo světa spatřila v roce 2010 při příležitosti 150. výročí Campari, a letos vzdává třemi různými etiketami poctu oblíbenému drinku Negroni.

Campari Art LabelsCampari Art Labels

Letošní téma „Bez Campari není Negroni“ oslavuje klasický mix Campari, ginu a sladkého červeného vermutu (Cinzano Rosso), který vytvořil v roce 1919 Count Camillo Negroni.

Tři nové etikety byly vytvořeny s důrazem na jednoduchý, ale přesto poutavý design a propojují dva základní elementy Campari – lahev a skleničku. Poukazují také na stoupající oblibu hořkých koktejlů, jejichž asi nejznámějším představitelem je právě Negroni.

Nejen že bez Campari by nebylo Negroni, ale nebylo by ani bez nadšení a vášně barmanů po celém světě, díky jejichž kreativitě má tento drink nespočet variant a twistů.

Limitovaná edice Campari Art Label bude k dostání exkluzivně online na Rohlik.cz, Kolonial.cz a pak BottlesAndAtories.cz od konce listopadu. Doporučená maloobchodní cena Campari 0,7l je 399 Kč.

Namíchejte si Negroni jako profesionál, skvělý návod naleznete zde:

Koktejly

Negroni

Negroni bylo poprvé servírováno ve Florencii v kavárně Casoni v roce 1919. Drink byl pojmenován podle hraběte Camilla Negroniho, který požádal místního barmana, aby mu do jeho oblíbeného nápoje – Americana – přimíchal gin.

Receptura: 1 díl Campari; 1 díl Cinzano Rosso; 1 díl Hendrick’s gin

Ozdoba: pomerančová kůra

Do skleničky plné ledu nalijte postupně všechny ingredience a promíchejte. Ozdobte pomerančovou kůrou.

Americano
Koktejl byl poprvé servírován v roce 1860 v milánském Caffé Campari, které patřilo samotnému zakladateli světoznámého italského likéru Gaspare Camparimu. Původně se tento koktejl nazýval „Milano-Torino“ (odkaz na původ indgrediencí), později se mu začalo říkat Americano pro jeho rostoucí oblibu mezi Američany.

Receptura: 1 díl Campari; 1 díl Cinzano Rosso; Zástřik sody

Ozdoba: ½ plátku pomeranče

Barman doporučuje: zástřik citronové kůry

Postup: Do skleničky plné ledu nalijte Campari, Cinzano Rosso a sodu. Lehce promíchejte a ozdobte ½ plátku pomeranče.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist