Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Art Labels - limitovaná edice od Campari

15. listopad 2016  České nápoje   komentáře (0)  1810 x

Campari, italský hořkosladký aperitiv, s radostí představuje poslední limitovanou edici Art Labels. Kolekce Art labels poprvé světlo světa spatřila v roce 2010 při příležitosti 150. výročí Campari, a letos vzdává třemi různými etiketami poctu oblíbenému drinku Negroni.

Campari Art LabelsCampari Art Labels

Letošní téma „Bez Campari není Negroni“ oslavuje klasický mix Campari, ginu a sladkého červeného vermutu (Cinzano Rosso), který vytvořil v roce 1919 Count Camillo Negroni.

Tři nové etikety byly vytvořeny s důrazem na jednoduchý, ale přesto poutavý design a propojují dva základní elementy Campari – lahev a skleničku. Poukazují také na stoupající oblibu hořkých koktejlů, jejichž asi nejznámějším představitelem je právě Negroni.

Nejen že bez Campari by nebylo Negroni, ale nebylo by ani bez nadšení a vášně barmanů po celém světě, díky jejichž kreativitě má tento drink nespočet variant a twistů.

Limitovaná edice Campari Art Label bude k dostání exkluzivně online na Rohlik.cz, Kolonial.cz a pak BottlesAndAtories.cz od konce listopadu. Doporučená maloobchodní cena Campari 0,7l je 399 Kč.

Namíchejte si Negroni jako profesionál, skvělý návod naleznete zde:

Koktejly

Negroni

Negroni bylo poprvé servírováno ve Florencii v kavárně Casoni v roce 1919. Drink byl pojmenován podle hraběte Camilla Negroniho, který požádal místního barmana, aby mu do jeho oblíbeného nápoje – Americana – přimíchal gin.

Receptura: 1 díl Campari; 1 díl Cinzano Rosso; 1 díl Hendrick’s gin

Ozdoba: pomerančová kůra

Do skleničky plné ledu nalijte postupně všechny ingredience a promíchejte. Ozdobte pomerančovou kůrou.

Americano
Koktejl byl poprvé servírován v roce 1860 v milánském Caffé Campari, které patřilo samotnému zakladateli světoznámého italského likéru Gaspare Camparimu. Původně se tento koktejl nazýval „Milano-Torino“ (odkaz na původ indgrediencí), později se mu začalo říkat Americano pro jeho rostoucí oblibu mezi Američany.

Receptura: 1 díl Campari; 1 díl Cinzano Rosso; Zástřik sody

Ozdoba: ½ plátku pomeranče

Barman doporučuje: zástřik citronové kůry

Postup: Do skleničky plné ledu nalijte Campari, Cinzano Rosso a sodu. Lehce promíchejte a ozdobte ½ plátku pomeranče.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

4.77 hvězdiček / Hodnoceno: 13x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist