Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

České finále Grahams Blend Series Cocktail Competition zná vítěze

24. duben 2024  České nápoje   komentáře (0)  239 x

V neděli 14. dubna 2024 proběhlo v pražském baru Pruts české finále Graham´s Blend Series Cocktail Competition. Osm finalistů připravilo svůj originální koktejl, jehož dominantní složkou byl Graham?s Blend N?5 White Port nebo Graham´ Blend No12 Ruby Port.

České finále Grahams Blend Series Cocktail Competition zná vítězeČeské finále Grahams Blend Series Cocktail Competition zná vítěze

Prestižní soutěž zaměřená na mixování drinků z populárního portského vína značky Graham’s má za sebou české finále. Do finále postoupili zástupci převážně pražských barů a jeden barman z Lysé nad Labem. Finále se uskutečnilo v pražském baru Pruts a zanechalo ve všech účastnících silné dojmy.

Každý koktejl posoudila a ohodnotila čtyřčlenná porota, složená ze známých tváří české barové scény: Linda Rejfková, Tomáš Melzer, Jan Chovanec a Tomáš Brůha. Hodnoticích kritérií bylo několik, mimo jiné se kladl důraz na vůni, chuť, inspiraci pro koktejl nebo vizuální prezentaci.

Na třetím místě mixologické soutěže se umístil Matouš Boček, na druhém Carola Urru a vítězem českého finále se stal Daniel Prokeš z pražského Alcron baru: „Graham´s Blend N°12 Ruby je velmi příjemné portské víno. Inspirovalo mě k vytvoření koktejlu, který by ukázal spojení mezi Portugalskem a Českou republikou. Rozhodl jsem se pro koktejl s nízkým obsahem alkoholu, impulzem k tomu bylo ovoce zobrazené na láhvi. Tyto plody jsou lokální v Česku a jde také o oblíbené ovoce hostů našeho baru. Snažil jsem se použít místní ingredience a například kyselost jsem do drinku dodal lokálním verjusem,“ zdůvodňuje svůj úspěch Daniel Prokeš.

Vítěz byl odměněn 4,5litrovou lahví portského vína Graham’s 10 Year Old Tawny a samozřejmě letenkou do portugalského Porta na globální finále koktejlové soutěže. To bude probíhat od 19. do 22. května 2024 a kromě samotné soutěže si finalisté užijí i návštěvu údolí řeky Douro a samotné město Porto.

Vítězný drink se skládá z 50 ml portského vína Graham´s Blend N°12 Ruby, 35 ml cordialu Ruby Velvet, 35 ml verjusu, 1 kapky pomerančového bitters a 2 kapek solného roztoku. Jako ozdobu připravil Daniel Prokeš tapiokový chips z červených bobulí a na závěrečný postřik použil extrakt z červených bobulí.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist