Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Lžínská Slivovice jako Regionální potravina

24. květen 2018  České nápoje   komentáře (0)  989 x

Regionální potravina je značka kvality, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí ve třinácti krajských soutěžích. Za každým oceněným, vysoce kvalitním a chutným výrobkem se ukrývá také příběh jeho výrobce. Pro ty je ocenění potvrzením dobře odvedené práce a motivací do budoucna.

Lžínská Slivovice jako Regionální potravinaLžínská Slivovice jako Regionální potravina

Nadvakrát Zlatá Lžínská Slivovice

Nedaleko zámku Červená Lhota se nachází malá obec Lžín. A sázka na regionální specifika se u malého lihovaru ukázala jako dobrá volba. Zdejší Zlatá Lžínská Slivovice zvítězila v soutěži Regionální potravina v Jihočeském kraji. Pálenka prochází unikátní dvoustupňovou destilací a 12měsíční dobou zrání v dubových sudech, které jí předávají aroma a zlatavou barvu. „Do soutěže Regionální potravina jsme se přihlásili s naší Lžínskou Slivovicí, protože jsme věřili, že nám otevře dveře do světa obchodu, a to se také stalo. Přál bych si, abychom všichni dělali všechno poctivě a stáli za svým,“ komentuje Jiří Feik, spolumajitel lihovaru.

Kvalitu slivovice si můžete ověřit při její konzumaci i flambování.

Palačinky s flambovanými jablky

  • 200 g jablek
  • 200 ml moštu či jablečného džusu
  • 40 g másla
  • 40 g ořechů (vlašských či lískových)
  • 40 g cukru
  • 40 ml Zlatá Lžínská Slivovice (50 %) – Lihovar Lžín, vítěz Regionální potraviny v Jihočeském kraji v roce 2015

Z ingrediencí si připravíme klasické palačinkové těsto a na pánvi smažíme tenké palačinky. Ovoce očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na 1-2 cm velké kousky. Na přepuštěném másle opečeme dozlatova, zasypeme cukrem a necháme jej rozpustit. Přidáme ořechy, jablečnou šťávu a zalijeme Zlatou Lžínskou slivovicí. Opatrně zapálíme, a ještě hořící směs servírujeme na přeložené teplé palačinky.

Regionální potravina je ocenění, které již devátým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Vítězné produkty mají tradiční českou recepturu a podíl místních surovin je minimálně 70 %. Čerstvost, dobrá chuť a kvalitní složení jsou charakteristické rysy výrobků značky Regionální potravina.

Na webových stránkách Regionální potraviny www.regionalnipotravina.cz

Zdroj: Tisková informace

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist