Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Lžínská Slivovice jako Regionální potravina

24. květen 2018  České nápoje   komentáře (0)  525 x

Regionální potravina je značka kvality, kterou uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí ve třinácti krajských soutěžích. Za každým oceněným, vysoce kvalitním a chutným výrobkem se ukrývá také příběh jeho výrobce. Pro ty je ocenění potvrzením dobře odvedené práce a motivací do budoucna.

Lžínská Slivovice jako Regionální potravinaLžínská Slivovice jako Regionální potravina

Nadvakrát Zlatá Lžínská Slivovice

Nedaleko zámku Červená Lhota se nachází malá obec Lžín. A sázka na regionální specifika se u malého lihovaru ukázala jako dobrá volba. Zdejší Zlatá Lžínská Slivovice zvítězila v soutěži Regionální potravina v Jihočeském kraji. Pálenka prochází unikátní dvoustupňovou destilací a 12měsíční dobou zrání v dubových sudech, které jí předávají aroma a zlatavou barvu. „Do soutěže Regionální potravina jsme se přihlásili s naší Lžínskou Slivovicí, protože jsme věřili, že nám otevře dveře do světa obchodu, a to se také stalo. Přál bych si, abychom všichni dělali všechno poctivě a stáli za svým,“ komentuje Jiří Feik, spolumajitel lihovaru.

Kvalitu slivovice si můžete ověřit při její konzumaci i flambování.

Palačinky s flambovanými jablky

  • 200 g jablek
  • 200 ml moštu či jablečného džusu
  • 40 g másla
  • 40 g ořechů (vlašských či lískových)
  • 40 g cukru
  • 40 ml Zlatá Lžínská Slivovice (50 %) – Lihovar Lžín, vítěz Regionální potraviny v Jihočeském kraji v roce 2015

Z ingrediencí si připravíme klasické palačinkové těsto a na pánvi smažíme tenké palačinky. Ovoce očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na 1-2 cm velké kousky. Na přepuštěném másle opečeme dozlatova, zasypeme cukrem a necháme jej rozpustit. Přidáme ořechy, jablečnou šťávu a zalijeme Zlatou Lžínskou slivovicí. Opatrně zapálíme, a ještě hořící směs servírujeme na přeložené teplé palačinky.

Regionální potravina je ocenění, které již devátým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství jen těm opravdu nejlepším potravinám od malých a středních regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Vítězné produkty mají tradiční českou recepturu a podíl místních surovin je minimálně 70 %. Čerstvost, dobrá chuť a kvalitní složení jsou charakteristické rysy výrobků značky Regionální potravina.

Na webových stránkách Regionální potraviny www.regionalnipotravina.cz

Zdroj: Tisková informace

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist