Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Mezinárodní barmanská soutěž Rudolf Jelínek Cup v novém kabátě

14. září 2017  České nápoje   komentáře (0)  1238 x

V sobotu 9. září 2017 proběhl ve vizovické likérce již 17. ročník mezinárodní barmanské soutěž RUDOLF JELÍNEK CUP. O titul se utkalo 15 špičkových barmanů z různých zemí Evropy, ale vítězství nakonec zůstalo pomyslně doma. Návštěvníci společně s odbornou porotou rozhodli, že nejlepší byl drink jménem IRENA, který pro ně umíchal Martin Vogeltanz z plzeňského Zapa Baru.

Vítěz Martin VogeltanzVítěz Martin Vogeltanz

Ačkoliv to byl již 17. ročník, změna pravidel udělala z RUDOLF JELÍNEK CUPU úplně novou soutěž. Největší novinkou bylo, že soutěžící nevěděli předem, z čeho se koktejly budou míchat, a tím pádem si je nemohli připravit dopředu. Na místě na ně čekal tzv. mystery box, ve kterém byla mimo jiné Slivovice Kosher 5letá – povinný základní kámen pro všechny koktejly. Barmanům byl dále k dispozici také tzv. mystery market, na kterém si mohli vybrat další suroviny, kterými chtěli svůj drink vylepšit.

„Na vytvoření úplně nového koktejlu měli barmani pouze jednu hodinu, to je opravdová výzva, podobná té, se kterou se setkávají denně ve svém baru, když má zákazník speciální přání. Vítěz, Martin Vogeltanz, si mě získal především lahodnou kombinací slivovice se švestkovým čajem. Nutno dodat, že i celá jeho prezentace byla dokonale vyladěná,“ řekl Miroslav Motyčka, obchodně-marketingový ředitel společnosti RUDOLF JELÍNEK.

A stejně jako každý rok, i letos byla spoluorganizátorem a odborným garantem soutěže Česká barmanská asociace. Díky tomu se výsledné body soutěžících započítaly do soutěže o Barmana roku.

Vítězné koktejly

1. místo: Martin Vogeltanz (Zapa Bar) – IRENA

Ingredience:

  • 2 cl Slivovice Kosher 5letá bílá
  • 2 cl Monin malina pureé
  • 1,5 cl domácí likér (malinovice, vanilkový cukr, voda, švestkový čaj)
  • 4 cl Vizovický švestkový čaj
  • 1,5 cl čerstvá limetová šťáva
  • ibišková pěna

Ozdoba:

  • Vizovické sušené švestky
  • máta

 

2. místo: Ivana Kurillová (Slovak Republic Bartenders Association) - FINST

Ingredience:

  • 5 cl Slivovice Kosher 5letá zlatá
  • 2,5 cl Monin rebarbora sirup
  • 2 cl čerstvá limetová šťáva
  • 1 cl Stroh Jagertee
  • 1 cl Bohemia Honey
  • 2 ks Vizovické sušené švestky
  • 4 ks máta

Ozdoba:

  • Vizovické sušené a čerstvé švestky
  • tráva

3. místo: Zdeněk Javorský (Česká barmanská akademie) – PLUMMANN

Ingredience:

Ozdoba:

  • Vizovické sušené švestky
  • slanina
  • slivovice (na namáčení ozdoby)

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist