Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Pivní pálenka Bernard i v roce 2021

20. duben 2021  České nápoje   komentáře (0)  1046 x

Rodinný pivovar Bernard uvedl na trh nový ročník své pivní pálenky. „Když jsme loni v září představili pálenku poprvé, byl to trochu experiment. Reakce zákazníků byla skvělá, rychle se vyprodala první a pak i následující edice z pivního speciálu Bohemian Ale. A tak rádi pokračujeme,“ říká spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.

Pivní pálenka Bernard i v roce 2021Pivní pálenka Bernard i v roce 2021

Stejně jako v případě prvního destilování, i tentokrát je pivní pálenka vyrobena z ležáku. „Je to exkluzivní nápoj. Silný, jemný, s tóny sladu v chuti i vůni. Troufnu si říct, že se tentokrát povedl ještě lépe než v prvním ročníku,“ představuje pálenku Stanislav Bernard.

Nápoj připravil osobně mistr Jiří Syrovátka v Chrámcích ve svém biolihovaru Zámecké sady, který se specializuje na výrobu exkluzivních pálenek. Lihovar dbá na vysokou jakost surovin, pečlivě dohlíží na celý proces vzniku nápoje, významná část práce se zde odvádí manuálně. Nový ročník pivní pálenky vznikl ze 180 hektolitrů nepasterizovaného ležáku.

Nápoj o obsahu 50,6 % alkoholu je stáčený do půllitrových štíhlých lahví. „Nově jsme upravili etikety, nesou označení nového ročníku, především ale barevně zřetelně odlišíme pálenky z ležáku a z piva Bohemian Ale,“ představuje balení nápoje ředitel marketingu Tomáš Lipták.

Úspěchy u zákazníků i odborníků

Kromě obliby u zákazníků už Pivní pálenka Bernard vydobyla i uznání odborníků v zahraničí. V soutěži London Spirits Competition v mezinárodní konkurenci v kategorii Other Spirits získala stříbrnou medaili.

Zajímavostí je ovšem i hodnota Pivní pálenky Bernard v internetových aukcích, kde už byla vydražena za desetinásobek původní prodejní ceny. Stává se tak i zajímavým investičním artiklem. „Hodnota pálenky stoupá ve více ohledech. Už v prvních měsících jsme zjistili, že zajímavě zraje, získává unikátní hebkost,“ dodává Stanislav Bernard.

Pivní pálenku Bernard je možné zakoupit ve značkových prodejnách pivovaru, v e-shopu pivovaru a také na Alza.cz a Lihovarek.cz.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist