Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Udržitelnosti se věnuje i prémiový rum Flor de Caña

3. leden 2019  České nápoje   komentáře (0)  1068 x

Téma udržitelnosti začaly sledovat jak velké, tak i menší společnosti, které k němu mají většinou o trochu blíže. Díky respektu k přírodě, k lidské práci i snaze o udržitelnost planety si rum Flor de Caña s rodinnou tradicí získal v roce 2018 certifikaci Fairtrade a stal se tak jedním z prvních destilátů s tímto oceněním na světě.

Udržitelnosti se věnuje i prémiový rum Flor de CañaUdržitelnosti se věnuje i prémiový rum Flor de Caña

V dnešní době se problematika ekologie, udržitelnosti, recyklace a zero waste stala naštěstí jedním z hlavních témat společnosti. Změnu začíná u každého z nás, máme šanci udělat malé kroky, které přitom mají v globálním měřítku velkou váhu. I obyčejný nákup, který uděláte u lokálních farmářů nepoužívajících pesticidy, může v dlouhodobém horizontu ulevit naší planetě. Plýtvání, plasty využívané jen pár minut i nakupování produktů, které nikdy nepoužijeme, je jen malý výčet věcí, bez kterých bychom se mohli obejít.

Spolupráce se společností Flor De Caňa si velmi vážím. Nejvíce mě zaujal jejich "Zero Waste" program a ekologické smýšlení. Flor De Caňa se snaží maximálně využívat vyprodukovaný odpad jako zpětné palivo nebo hnojivo, ale zároveň se opravdu zajímá o své zaměstnance a komunitu. Myslím, že je v dnešní době nesmírně důležité uvažovat komplexně a snažit se mít co nejmenší dopad na životní prostředí, a to i v gastronomii.“ Říká Vítězslav Cirok z pražského L’Fleur baru, vítěz Flor de Caňa Mixtronomy competition.

Kromě nás se pak počínání větších firem stává fakticky etickou otázkou k nám všem a naší planetě. Prémiový rum Flor de Caña byl za svou mnohaletou snahu přírodě ulevit, oceněn v tomto roce certifikací Fairtrade. Podmínek, které musel pro ocenění dodržet, je mnoho. Svým zaměstnancům zajišťuje tato nikaragujská společnost bezpečné pracovní podmínky i spravedlivou finanční odměnu. Pro výrobu prémiového rumu Flor de Caña je využívaná melasa z vlastních plantáží cukrové třtiny, které leží v okolí města Chichigalpa. Díky tomu nemusí docházet k dalekému převozu melasy a tím další zátěži životního prostředí. Rum je navíc již přes 10 let destilován za použití stoprocentně obnovitelné energie. Ve snaze pomoci s ochranou životního prostředí navíc společnost každý rok vysazuje na 50 000 stromů, a to již po 12 let.

V globálním průmyslu destilátů, vína a piva toho lze pro udržitelnost stále udělat více,“ uvedl Eduardo Pellas, CEO značky Flor de Caña. „Již více než deset let destilujeme naše rumy za použití stoprocentně obnovitelné energie a tento postup je certifikovaný organizací Lloyd’s Register. Některé společnosti tyto postupy teprve začínají přijímat.

CEO značky Flor de Caña, Eduardo Pellas má navíc za cíl společnosti mít „zcela udržitelný výrobní cyklus". V současnosti se veškerý CO2, který vzniká během fermentace, zachycuje a recykluje. „Naším dalším cílem je mít zcela ekologické balení, vyrobené ze stoprocentně recyklovaného materiálu,“ dodává.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist