Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Česká chuťovka a Dětská chuťovka 2022

1. červen 2022  České nápoje   komentáře (0)  736 x

Zdá se, že svět se mění ještě rychleji, než jsme si zatím dokázali představit, bohužel ale ne vždy k lepšímu. O to víc si však začínáme vážit toho, co nám dává pocit stability a bezpečí. I přes dramaticky nepříznivý vývoj vstupních nákladů a rekordní inflaci patří naše potravinářství mezi ty sektory, kterým se daří dopady na občany alespoň mírnit, i když stále víc lidí bude i tak mnohem pečlivěji zvažovat, čím naplnit svůj nákupní košík, aby za přijatelnou cenu získali i patřičnou kvalitu.

Česká chuťovka a Dětská chuťovka 2022Česká chuťovka a Dětská chuťovka 2022

Jedním ze způsobů, jak vyjít s rodinným rozpočtem, je i snížení dosud poměrně velkého plýtvání potravinami v našich domácnostech – chutné potraviny se totiž tak lehce nevyhazují. Spotřebitelé se sice již naučili sledovat složení potravin, to jim ale spolehlivě nezaručí, že jim budou také chutnat. Ne vše, co je takzvaně „zdravé“, se totiž musí zároveň snoubit s lahodnou chutí. Naštěstí je tady už čtrnáctým rokem soutěž o značky ČESKÁ CHUŤOVKA a DĚTSKÁ CHUŤOVKA, do níž čeští výrobci přihlašují to nejchutnější, co svým zákazníkům chtějí nabídnout, a tak není nic jednoduššího, než si takto označené výrobky vyhledat a udělat radost nejen sobě, ale i svým blízkým. A že je už z čeho vybírat!  Značku    ČESKÁ CHUŤOVKA získalo dosud celkem 227 českých firem pro 1381 svých výrobků a DĚTSKOU CHUŤOVKU již 97 českých výrobců pro celkem 223 potravin. Význam obou značek pro české spotřebitele nyní ještě vzrůstá právě v souvislosti s měnící se situací ve světě, která nekompromisně obnažila limity bezbřehé globalizace, což nepochybně povede ke stále vyšší orientaci ekonomiky i spotřebitelské poptávky na domácí výrobky a domácí značky. Nelze se však spoléhat na to, že toto očekávané posilování poptávkového trendu po českých potravinách se projeví automaticky, spotřebitel se bude zároveň stále více orientovat i podle dalších informací. Kritérium vynikající chuti potravin je bezesporu jedním z nejdůležitějších.

Prozíraví výrobci tak stále častěji přitahují pozornost spotřebitelů ke svým výrobkům tím, že se vysoutěženými logy ČESKÁ CHUŤOVKA a DĚTSKÁ CHUŤOVKA chlubí ve své propagaci a umísťují je i přímo na obal výrobku. Všechny úspěšné potraviny si navíc mohou spotřebitelé jednoduše vyhledat i na webu www.ceskachutovka.cz.

Vzhledem k tomu, že se v posledních letech stále více zákazníků uchyluje k nákupům potravin on-line, navázali jsme nově partnerskou spolupráci s největším e-shopem potravin u nás Rohlík.cz. To držitele značek Česká chuťovka a Dětská chuťovka ještě více na trhu zviditelní.

Vysokou prestiž značce ČESKÁ CHUŤOVKA zajišťuje od počátku to, že ji uděluje zcela nezávislá hodnotitelská komise renomovaných potravinářských odborníků, kteří vznik soutěže před 14 lety iniciovali a stále dbají na její objektivitu a regulérnost. Nad 14. ročníkem soutěže o značku „Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2022“ převzala i letos odbornou garanci renomovaná Vysoká škola chemicko-technologická v Praze společně s VOŠ, SPŠ a SOŠ PODSKALSKÁ, kde budou na podzim opět probíhat i veškerá hodnocení přihlášených výrobků. Odborným patronem soutěže je rektor VŠCHT prof. Dr. RNDr. Pavel Matějka.

Značku DĚTSKÁ CHUŤOVKA bude již podvanácté udělovat dětská porota složená z členů Dětské tiskové agentury, studentů 1. ročníku střední potravinářské školy „PODSKALSKÁ“ a žáků ZŠ Londýnská v Praze 2. Jen výrobky označené touto značkou se mohou chlubit tím, že si ji vysoutěžily v senzorickém testování přímo dětmi a odrážejí tak věrně dětské chuťové preference, které jsou často jiné než u dospělých.  V neposlední řadě se organizátoři snaží propagací této značky podpořit zájem mladé generace o uplatnění v potravinářském průmyslu.

Čtrnáctý ročník soutěže proběhne opět pod záštitou Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova a ministra zemědělství Zdeňka Nekuly a nově i pod záštitou prezidenta Agrární komory Jana Doležala. Předávání ocenění se uskuteční tradičně v Rytířském sále Valdštejnského paláce, v sídle Senátu, 31. října 2022. I letos se počítá s tím, že tři něčím výjimečné výrobky získají „Cenu novinářů – Česká chuťovka 2022“.  V pořadí již dvanáctá výrazná osobnost českého potravinářství bude slavnostně poctěna titulem „Rytíř české chuti“.

Uzávěrka přihlášek výrobců do letošní soutěže je 15. září. Přihlášku i pravidla soutěže lze nalézt na www.ceskachutovka.cz. Českou chuťovku je možné také sledovat na facebooku, kde jsou uveřejňovány aktuální informace a novinky, mj. i od výrobců nejchutnějších českých potravin.

Tradičními partnery soutěže jsou Albert (generální partner) a Hasičská vzájemná pojišťovna, která poskytne jejím účastníkům zvýhodněné podmínky při sjednávání pojištění a Národní zemědělské muzeum. Váženými partnery České chuťovky jsou rovněž renomovaná společnost Český porcelán Dubí, Česká marketingová společnost a osvědčený marketingový pomocník MarkAs.

Hlavními mediálními partnery soutěže jsou vydavatelství AGRAL, vydavatelství RIX a Regionální televize CZ, partnerem Dětské chuťovky pak je tradičně i Dětská tisková agentura.

Nezbývá si tedy než přát, aby podzimní slavnostní setkání nejlepších českých potravinářů – vítězů 14. ročníku soutěže ČESKÁ CHUŤOVKA 2022 probíhalo i v příznivější společenské a ekonomické atmosféře, než v jaké nás zastihlo letošní jaro.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

1.5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist