Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Koktejly, které zvládnete připravit doma

25. listopad 2019  České nápoje   komentáře (0)  115 x

Objevte kouzlo domácích koktejlů ze sektu, které rozzáří každý večírek i delší podzimní večery. Inspirujte se 4 recepty od Martina Vogeltanze, pětinásobného Barmana roku a medailisty z koktejlového mistrovství světa, které zvládnete připravit doma a za pár minut. Než se do míchání pustíte, nezapomeňte koupit zázvor, mandarinky, jablka a Bohemia Sekt, budou se totiž hodit.

Koktejly, které zvládnete připravit domaKoktejly, které zvládnete připravit doma

Cloudy Bubbles

Jednoduchý koktejl, který díky přidaným bublinám okouzlí hlavně hosty vánočních večírků, ale zároveň se hodí i k domácí pohodě. Pětinásobný Barman roku Martin Vogeltanz se při jeho vymýšlení nechal inspirovat oblíbenými a snadno dostupnými podzimními surovinami, jako je jablečný mošt a skořice, které doplnil šumivým vínem pro zjemnění chuti. Pokud si dáváte zrovna pauzu od alkoholu, vyzkoušejte verzi bez rumu a s nealkoholickým Bohemia Sektem.

  • 2 cl světlý rum
  • 1 cl medová voda
  • 5 cl jablečný mošt
  • 5–6 cl Bohemia Sekt demi sec
  • Sušené jablko a skořice na ozdobu

Postup: V kalíšku se středně teplou vodou rozpustíme lžičku medu v poměru 1:1. Připravenou sklenici na stopce naplníme ledem. Postupně přiléváme světlý rum, jablečný mošt a medovou vodu. Do hotového základu pomalu doléváme Bohemia Sekt demi sec. Nápoj opatrně promícháme tak, aby se všechny ingredience spojily. Na závěr dozdobíme plátkem sušeného jablka a skořicí.

Tip barmana Martina Vogeltanze: Pro dosažení originální chuti koktejlu se určitě vyhněte použití jablečného džusu, který má jinou konzistenci i příchuť než mošt.

Autumn Mimosa

Trápí vás, že léto již skončilo? Připravte si doma nevšední koktejl s mandarinkou a sektem, který rozzáří podzimní den a naladí vás zpět na letní vlnu.

  • 2 cl vodka
  • 1 cl medová voda
  • 5 cl čerstvá mandarinková šťáva
  • 5–6 cl Bohemia Sekt brut
  • Rozmarýn a řez mandarinky na ozdobu

Postup: V kalíšku se středně teplou vodou si rozpustíme lžičku medu v poměru 1:1. Sklenici naplníme ledem. Přidáme vodku, mandarinkovou šťávu a medovou vodu. Poté pomalu doléváme Bohemia Sekt brut. Postupně opatrně promícháme všechny ingredience. Na závěr dozdobíme rozmarýnem a řezem mandarinky.

Tip Martina Vogeltanze: Pokud preferujete více sladkou chuť, můžete sekt v kondici brut vyměnit za demi sec nebo více dosladit medovou vodou.

Mock Mimosa

Chcete na večírku pěkně pohostit abstinenta, řidiče nebo toho, kdo si právě dává podzimní detox? Připravte mu stylový nealkoholický koktejl. Abyste dosáhli požadované chuti drinku a zachovali příjemné perlení, přidejte nealkoholický Bohemia Sekt.

  • 1 cl medová voda
  • 5 cl čerstvá mandarinková šťáva
  • 5–6 cl nealkoholický Bohemia Sekt
  • Rozmarýn a řez mandarinky na ozdobu

Postup: V kalíšku se středně teplou vodou si rozpustíme lžičku medu v poměru 1:1. Sklenici naplníme ledem. Poté přidáváme postupně mandarinkovou šťávu, medovou vodu a doléváme nealkoholickým Bohemia Sektem. Poté opatrně promícháme všechny suroviny a na závěr dozdobíme rozmarýnem a řezem mandarinky.

Tip Martina Vogeltanze: Pokud lehce opálíte rozmarýn, docílíte tak příjemného rozvonění této bylinky.

Sharp company

Koktejl sladkokyselé chuti se štiplavým závěrem udělá velký dojem. Díky zázvoru je ideální jak pro sychravé večery, tak i jako koření předvánočních a silvestrovských večírků. Jeho příprava je sice náročnější a vyžaduje použití šejkru, za vynaložené úsilí vám bude odměnou koktejl jako od profesionála.

  • 2 cl Bourbon
  • 1 cl čerstvá citronová šťáva
  • 2 cl medová voda
  • 3 plátky zázvoru
  • 5–6 cl Bohemia Sekt brut
  • Kandovaný zázvor a tymián na ozdobu

Postup: Čerstvý zázvor rozmixujme tyčovým mixérem nebo rozdrtíme v hmoždíři. Poté dáme do šejkru a postupně přiléváme bourbon, medovou vodu a citronovou šťávu. K surovinám přidáme kostky ledu a šejkrujeme. Abychom vyloučili zbytky zázvoru, důkladně cedíme přes sítko. Hotový základ přelijeme do sklenice na stopce a pomalu dolijeme sektem a opatrně promícháme. Na závěr ozdobíme kandovaným zázvorem a tymiánem.

Tip Martina Vogeltanze: Intenzitu jednotlivých chutí si každý může vyladit dle svých preferencí. Pro milovníky kouřových chutí doporučuji nahradit bourbon kouřovou skotskou whisky.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist