Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Makro Czech Gastro Fest

4. březen 2024  České nápoje   komentáře (0)  388 x

V pátek a sobotu 12. a 13. dubna 2024 proběhne v pražském O2 universu druhý ročník jedinečného festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST. Na návštěvníky čekají 2 dny nabité zajímavým programem pro odbornou i širokou veřejnost, 4 patra gastronomických zážitků, 20 profesionálních kuchařů a 50 řečníků. Všichni milovníci dobrého jídla a pití se dozví o kulinářských novinkách, budou mít možnost potkat známé tváře české gastroscény a ochutnají rozmanité chutě ze všech koutů světa.

Makro Czech Gastro FestMakro Czech Gastro Fest

1. SEKCE FRESH MARKET

Na Fresh marketu se můžete těšit na představení novinek a šíře sortimentu pro všechny profesionály z oboru HoReCa. Součástí je i hlavní makro stage, kde budou probíhat kuchařské a cukrářské show na zadanou surovinu a za účasti zvučných jmen, jako jsou Martin Makovička, Jakub Horák, Helena Fléglová nebo Vojtěch Petržela. Celý den zde budou probíhat ochutnávky, zajímavé rozhovory a prezentace.

ZÁŠTITA: MAKRO ČR

2. SEKCE GASTROTEK

Zde představíme vize lídrů české gastronomie do roku 2030. Ve více než patnácti odborných přednáškách, panelových diskusích a prezentacích uslyšíte názory nejen špičkových odborníků gastro scény, ale i ekonomů, specialistů na technologie a umělou inteligenci. Dalšími inspirativními tématy jsou diverzita v gastronomii, moderní gastro marketing a téma udělování michelinských hvězd.

ZÁŠTITA: Food’n Beverage Foundation

3. INSTITUCE

Jak správně postavit kantýnu či velkou jídelnu, aby fungovala efektivně a správně, nebo jak připravit jídlo, aby chutnalo a bylo zdravé. To se dozvíte ve speciální sekci věnované aktuálním trendům v institucionálním stravování, tedy tam, kde se vaří ve velkém a pro hodně lidí. Program vznikl ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem.

ZÁŠTITA: STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV ČR

4. BAR

V barové sekci představí George Němec signature drink navržený přímo pro festival. Další významné osobnosti předvedou své barové show a nebudou chybět ani diskuse o současné situaci na české barové scéně, jejím vývoji a aktuálních trendech.

ZÁŠTITA: George Němec – Koktejlový guru

5. KÁVOVÁ SEKCE

Dobrá káva je nedílnou součástí gastro kultury. Na festivalu proběhne vyhlášení soutěží Czech Latte Art Championship 2024 a Barista Junior 2024, dále v této sekci proběhne prezentace vybraných kaváren a pražíren.

ZÁŠTITA: Specialty Coffee Association Czech Republic

6. HOTELOVÁ SEKCE

Sekce připravovaná speciálně pro HoReCa partnery, tedy pro firmy podnikající v hotelnictví a gastru, se bude věnovat zejména debatě na téma aktuální trendy na hotelové scéně a efektivní řešení moderního stravování, například jak má vypadat moderní snídaňové řešení.

SPOLUPRÁCE: Pytloun hotels

7. SEKCE STREET FOOD

Tato sekce slibuje další zážitek pro návštěvníky. Čtyři pop-up restaurace a stánky, kde můžete ochutnávat a objevovat aktuální trendy v rychlém občerstvení. Těšit se můžete na Radka Příhonského a jeho Taco Truck nebo Take it Eazy.

ZÁŠTITA: Česká Food Trucková asociace

8. PARTNERSKÁ SEKCE

Na třicet dalších partnerských stánků nabídne své novinky na trhu a ochutnávky. Tito všichni spolu s makro ČR tvoří novou tradici – největší gastro přehlídku v České republice.

MAKRO CZECH GASTRO FEST 2 – AMBASADOŘI

Zdeněk Pohlreich – šéfkuchař, gastronom, podnikatel a moderátor kuchařských pořadů, autor a vydavatel kuchařských knih a inspirativní osobnost českého gastra. „Chci, aby za mnou zůstávalo něco smysluplného. Nejen něco, co si budou lidé pamatovat, ale z čeho budou mít užitek,“ je jeho motto. Spolumajitel Café Imperial, Divinis a Next Door by Imperial. Hlavní ambasador letošního ročníku MAKRO CZECH GASTRO FEST 2.

Další ambasadoři:

Helena Fléglová – zakladatelka HF Pastry Academy

Členka Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Prostřednictvím své cukrářské školy přináší profesionálním i amatérským cukrářům nové znalosti, motivaci a inspiraci.

Luboš Kastner – místopředseda Food’n Beverage Foundation

Člen představenstva a garant projektu Moje restaurace Asociace malých a středních podniků a živnostníků České republiky. Marketingový profesionál podnikající v gastronomii, aktivní ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.

Karel Kovy Kovář – youtuber, bloger a moderátor

Na svém YouTube kanálu, který má téměř milion odběratelů, probírá aktuální společenská a politická témata i odvrácenou stranu sociálních sítí. Jeho tvorba se zakládá na infotainmentu – propojení informací a zábavy.

Kristína Nemčková – světově nejmladší vítězka soutěže MasterChef

Absolventka prestižní Le Cordon Bleu v Londýně, sbírající zkušenosti v mnoha zahraničních michelinských restauracích.

George Němec – koktejlový guru

Milovník a propagátor barové a koktejlové kultury. Pracuje jako konzultant špičkových hotelových barů, pořádá školy míchání drinků a exkurze po vyhlášených pražských podnicích.

Jakub Přibyl – someliér

Trojnásobný mistr České republiky, držitel stříbrné a bronzové medaile z evropských someliérských soutěží. Jediný český držitel prestižního titulu na škole Court of Master Sommeliers – Advanced Sommelier.

Vlad Ryasnyy – cukrářský experimentátor a zakladatel značky Sugarlife

Lektor v cukrářské akademii HF Pastry Academy od Heleny Fléglové, kde předává své zkušenosti na cukrářských kurzech. Člen Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.

Filip Sajler – General Secretary Bocuse D’Or Czech

Má za sebou praxi ve špičkových restauracích a cateringových společnostech v USA, Německu, Singapuru a v ČR. Absolvoval stáže u Michelinem oceněných šéfkuchařů, jako je Yannick Alléno, Armand Arnand nebo Norbert Niederkofler. Je také Founder & CEO ve společnostech Perfect Canteen & Perfect Catering.

Dominik Unčovský – vítěz národního kola Bocuse D’Or Czech 2023

Junior ambasador makro akademie. Kuchařské umění zdokonaloval v rakouském Kitzbühelu, kde pracoval v hotelu A-ROSA. Českou republiku bude letos zastupovat na evropském finále Bocuse D’Or v norském Trondheimu.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist