Pekař roku junior již po dvacáté šesté
18. březen 2024 České nápoje komentáře (0) 566 xJiž 26. ročník soutěže Pekař roku junior se letos uskuteční ve dnech 19. a 20. března 2024 v Litomyšli v pekařském centru firmy Pfahnl Backmittel, spol. s r.o. Akci pořádá Svaz pekařů a cukrářů v ČR, jejím generálním partnerem je obchodní řetězec Albert. Letošní ročník se koná pod záštitou ministra zemědělství Marka Výborného.
Soutěžící studenty pekařských oborů čekají disciplíny příprava jemného pečiva (pletená a skládaná vánočka) a koláčů, pečení běžného rohlíku a v neposlední řadě pšenično-žitného konzumního chleba. Odborná porota bude hodnotit dovednosti, manuální zručnost, nápaditost a originalitu zpracování. Na vítěze soutěže čeká titul Pekař roku 2024 junior, pohár a zejména zájem pekařských firem o šikovného řemeslníka.
Soutěž Pekař roku junior pořádá Svaz pekařů a cukrářů v ČR. Svaz studenty pekařských oborů podporuje speciálním stipendiem, vydává odborné publikace a propaguje pekařský obor jako celek a zároveň propojuje potravinářské školy a učiliště s pekárnami a výrobní praxí.
„Podpora mladých talentů v našem oboru má zásadní význam nejen pro uchování tradice, ale i pro zajištění dynamického rozvoje tohoto odvětví v budoucnosti. Díky soutěžím, jako je Pekař roku junior, se Česká republika může pyšnit nejen bohatou historií, ale také světlou budoucností pekařského umění,“ říká Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR, a dodává: „Velmi nás těší, že naši soutěž letos zaštítil i ministr zemědělství Marek Výborný.“
Soutěž se koná také s podporou generálního partnera Albert Česká republika. „Těší nás, že jsme již šest let součástí soutěže mladých talentovaných pekařů. Dlouhodobě spolupracujeme se Svazem pekařů a cukrářů v ČR a odbornými školami jak ve výuce, tak i v praxi. Podpora pekařského řemesla je pro nás důležitá a jsme rádi, že takto můžeme přispívat k zachování tradice výroby českého pečiva. V Albertu nabízíme výrobky od desítek menších i větších pekáren, a ve velkých obchodech máme dokonce vlastní pekárenskou výrobu,“ vysvětluje Eva Mušínská, která se v Albertu stará o spolupráci s odbornými školami.
Zdroj: Tisková zpráva
Autor: České nápoje
[Nahoru ↑]
Hodnocení
4 hvězdiček / Hodnoceno: 1x
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!