Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Řemeslná pekárna Optimista v Pardubicích

23. červen 2021  České nápoje   komentáře (0)  460 x

V areálu Automatických mlýnů v Pardubicích se nachází řemeslná pekárna Romana Koblížka, která každý den od roku 2017 připravuje pro své zákazníky čerstvé pečivo. Roman byl původně deset let obchodním zástupcem firmy prodávající pekárenské technologie a navštívil tak bezmála každou pekárnu v Česku. Během cest po tuzemských pekárnách viděl, že převážná část pečiva se do našich obchodů vozí předpečená, což se mu nelíbilo.

Řemeslná pekárna Optimista v PardubicíchŘemeslná pekárna Optimista v Pardubicích

Proč zrovna název Optimista? Od založení pekárny ho z počátku mnozí odrazovali a říkali mu, že se na trhu neuchytí. On to ale viděl jinak, optimisticky. Měl vlastní vizi, že si jako první v Pardubicích založí řemeslnou pekárnu, ve které bude pečivo připravovat přímo před zraky zákazníků.

Právě zákazníci a jejich spokojenost jsou středobodem úspěchu Optimisty. „Pokud se s lidmi bavíte o tom, co jim chutná a z čeho je pečivo vyrobené, přijdou znovu,“ říká Roman Koblížek. Zároveň dodává, že vyšší cena jeho pečiva je vzhledem k řemeslnému zpracování a pečlivému vybírání surovin od nezávislých dodavatelů oproti maloobchodním řetězcům opodstatněná. „U nás si vše děláme od začátku do konce sami. Máme stálé zákazníky, kterým jsme schopni garantovat absolutní čerstvost, a navíc nabízíme výrobky, které si jinde v Pardubicích prostě nekoupí – například ciabatty. Abychom se od ostatních odlišili, neprodáváme například klasické rohlíky.“ Kromě buchet, koláčů a různých sladkých a slaných výrobků nabízí i obložené bagety a vše myslitelné k snídani.

Nejvíce u Optimisty letí tvarohové a povidlové koláče. „V těch od nás je jen mléko, máslo, sádlo, vejce a žloutky, ale žádná voda. Děláme i kvalitní náplně. Přesně tak má totiž vypadat správný koláč.”

V Optimistovi pracuje 5 zaměstnanců – majitel, pekař, dvě pomocné síly a občas také brigádníci. Během pandemie, kdy nebylo možné si jídlo sníst na místě, se Optimista proměnil v obchod s potravinami, který si rychle našel stálé zákazníky. „Nᚠobchod byl během pandemie pro lidi z širokého okolí vítanou změnou, protože si užívali, že si mohou nakoupit potraviny, které jsou přímo od farmářů,“ dodává Koblížek.

A plány Romana Koblížka do budoucna? Rýsuje se otevření nové pobočky v Hradci Králové, aby lidé nemuseli dojíždět až do Pardubic. „Jak své výrobky a produkty vyrábějí ostatní neřeším. Já jsem Optimista a dělám si věci po svém a tak, aby lidem chutnaly,“ uzavírá Koblížek.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist