Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Prague Wine Trophy 2022

7. červen 2022  České nápoje   komentáře (0)  717 x

Po více než dvouleté neplánované pauze se uskuteční přehlídka medailových vín z největší mezinárodní soutěže vín v ČR - Prague Wine Trophy. Galadegustace proběhne ve středu 8. června 2022 v Jalta Boutique hotelu na Václavském náměstí v Praze. Během slavnostního ceremoniálu budou předána ocenění nejlepším vinařstvím a dovozcům soutěže.

Foto: MIREK.RENDL@gmail.comFoto: MIREK.RENDL@gmail.com

V 16 hodin začne ve všech konferenčních prostorách hotelu Galadegustace medailových vín pro širokou veřejnost, na níž 62 vystavovatelů, medailistů soutěže, představí více než 550 vín. Cena vstupenky je 1500 Kč a je možné ji zakoupit v síti Ticketmaster. Každý milovník vína si bude moci porovnat své chuťové preference s hodnocením odborné poroty soutěže. Více informací najdete na http://www.pww.cz/.

Na Galadegustaci se mohou představit pouze medailisté Prague Wine Trophy. Účast si nemůže zaplatit žádný vinař ani dovozce, který v soutěži nezískal medaili. Díky tomu si Galadegustace Prague Wine Trophy v průběhu let vybudovala pověst jedné z nejlepších vinařských akcí v Praze. Bude příležitost se osobně setkat s nejlepšími domácími vinaři i řadou zahraničních. Akce potrvá do 20 hodin.

Prague Wine Trophy

Galadegustace je každoročním vyvrcholením prestižní mezinárodní soutěže vín Prague Wine Trophy, která se odehrává v Praze ve čtyřech kolech ročně od roku 2007. Mezinárodní porota soutěže je složena z vinařů, obchodníků s vínem, someliérů a novinářů. Domácí a zahraniční vína se soutěže účastní v podobném poměru, v jakém jsou zastoupena na českém trhu s vínem. Hodnocení probíhá jedinečnou srovnávací metodou, kdy jsou vína hodnocená v sériích po dvaceti vínech stejné odrůdy třikrát za sebou, jsou porovnávána vzájemně mezi sebou a sleduje se jejich vývoj. Díky tomu je medaile Prague Wine Trophy mezi odbornou veřejností velmi uznávaná, je považována za známku kvality a využívána jako marketingová podpora pro propagaci kvalitního vína.

Nejlepší vinařství roku 2021 je Zámecké vinařství Bzenec

Soutěže Prague Wine Trophy se v roce 2021 zúčastnilo 2103 vín. Některou z medailí získalo 112 vinařství a dovozců. Cenu Jindřicha Duška za rok 2021 pro nejlepší vinařství získalo Zámecké vinařství Bzenec. Na druhém místě se umístilo Château Valtice - Vinné sklepy Valtice a na třetím místě Vinařství Štěpán Maňák. Nejvíce medailí z dovozců získal Adveal, na druhém místě je Víno pro Vás a o třetí místo se dělí OHMS a Slovenské Víno Online. Ze zahraničních vinařství přihlášených přímo získalo nejvíce medailí Villa Vino Rača, druhá je Karpatská perla a třetí Shebo Winery. Nejlepším zahraničním vinařstvím přihlášeným dovozci se stalo vinařství Castel Freres, následované vinařstvím Les Grands Chais de France (dovozce United Brands) a vinařstvím Reinhold Haart (dovozce OHMS). Prague Wine Trophy uděluje zúčastněným vinařstvím rating. Ten nejvyšší, 5 hvězdiček, získalo v tomto ročníku 85 vinařství z celého světa s průměrem tří nejlepších vín 90 a více bodů.

Generálním partnerem Galadegustace je VINOLOK. Partnery jsou Vinařský fond ČR, Umění vína, Allivictus, RIEDEL a Ticketmaster. Mediálním partnerem festivalu je časopis Víno&Styl. Prague Wine Trophy podporuje Alzheimer nadační fond.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist