Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Investiční fond Wine Management úspěšný za 1. kvartál 2020

27. květen 2020  České nápoje   komentáře (0)  5138 x

Alternativní investice jakožto jedna z možností diverzifikace portfolia hraje u investorů stále významnější roli. Důkazem toho jsou stabilní výsledky výkonnosti fondu kvalifikovaných investorů Wine Management SICAV a.s., který se zaměřuje na investice do vín, stařených destilátů, vinic, vinařství a palíren. Fond zhodnotil peníze klientů za první kvartál letošního roku o 2,06 % a od svého uvedení na trh v září roku 2018 již zajistil svým investorům celkový výnos 16,18 %.

Investiční fond Wine Management úspěšný za 1. kvartál 2020Investiční fond Wine Management úspěšný za 1. kvartál 2020

Investice do vína jsou z dlouhodobého hlediska atraktivní investicí. Vložené finanční prostředky jsou s postupem času mnohonásobně zhodnoceny. Jeden z nejuznávanějších celosvětových indexů Liv-ex Fine Wine 100 měří ceny vín již od roku 1988. Ukazuje se, že ceny investičních vín vzrostly od roku 1988 o neuvěřitelných 1648 %, jedná se tedy o průměrné roční zhodnocení 14,8 %. Fond kvalifikovaných investorů Wine Management uveřejnil výsledky za první kvartál letošního roku. Mezikvartálový růst o 2,06 % potvrzuje, že je víno vhodným doplňkem investičního portfolia a úspěšně odolává i současné koronavirové krizi. Hodnota aktiv fondu ke konci dubna dosáhla již 150 milionů korun.

Víno je samozřejmě oblíbené pro jedinečnost zážitků, které jsou s ním spojené. Investiční vína z proslulých oblastí v dlouhodobém horizontu pak přinášejí kýženou odměnu v podobě 5–10% zhodnocení každým rokem. „Taková vína si standardně své ceny udržují na stejné hladině i v případě ekonomické krize. Nejlepším srovnáním bude například letošní březen, kdy se akciové trhy propadaly o desítky procent, zatímco klíčový Liv-ex Fine Wine 100 index se snížil o pouhé procento a zároveň se objem obchodů zvýšil o celých 26 %,“ vysvětluje Martin Nejedlý, jeden ze zakladatelů investičního fondu Wine Management.

Spolu s progresivním růstem nestagnuje však investiční fond ani v nákupu. V květnu 2020 fond rozšířil své portfolio o několik nových lahví investiční whisky, které doplnily kolekci Royal Salute The Age Collection II a The Glenlivet Winchester Collection Vintage 1972. Za zmínku stojí The Macallan 72YO, Highland Queen Majesty 1971, Macallan Genesis 2018, Macallan Folio 3 (3. vydání), Macallan Exceptional Cask – 2017/ESB-2534/09, Macallan Oscuro The 1824 Collection (2010). Celkem je tedy aktuálně v trezoru fondu již 19 mimořádně vzácných lahví stařených investičních destilátů.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

2 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist