Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Holba Šerák je OK

11. říjen 2019  České nápoje   komentáře (0)  236 x

Vzhled, chuť, osobitost, kvalita, složení a podstatná skutečnost, že se Holba Šerák vaří v Jeseníkách, rozhodlo o přidělení značky Výrobek OK® pro oblíbenou 11 z hor. Značku uděluje Agrární komora Olomouckého kraje pod záštitou hejtmana. Potravinářští odborníci letos hodnotili celkem 81 výrobků v 9 kategoriích. Šerák získal ocenění v kategorii alkoholických nápojů a s ním i právo pro označení piva známkou Výrobek OK®

Holba Šerák je OKHolba Šerák je OK

„Naše pivo má jasný původ i složení, a to dnes vnímám jako zásadní. Trh je zaplaven různými potravinami, mnohdy nízké kvality a neurčitého zdroje. Současně si lidé čím dále více uvědomují, proč je původ potravin tolik důležitý, a to je dobře. Vidím to jako významný krok ke zkvalitňování potravin obecně,“ říká sládek pivovaru Luděk Reichl. Oblíbený Šerák letos slaví 35 let a má velký úspěch doma i v zahraničí. Regionální ocenění Výrobek OK pro něj totiž přichází ve stejnou dobu i zajímavém kontrastu se světový zlatem v soutěži WBA 2019 (World Beer Awards).

V Holbě vaří pivo 145 let podle tradičních receptur a z domácích surovin. Vodu má pivovar vlastní a čerpá ji z podzemních pramenů přímo v pivovaru. A prvotřídní jsou také plodiny, tedy chmel a sladovnické ječmeny. Zatímco chmel do Holby míří z Tršicka a Žatecka, slad pro Holbu se zpracovává v nejstarší sladovně u nás v Zábřehu na Moravě. Z Hané pocházejí také sladovnické ječmeny věhlasné kvality. „Hodnotu lokálních surovin si velmi dobře uvědomujeme a podle toho s nimi i nakládáme. Vždy platilo, že se má jíst nejvíce to, co roste nejblíž,“ říká sládek, který vaří pivo z vlastní vody.

Projekt Výrobek Olomouckého kraje má podpořit a propagovat kvalitní potraviny, vyráběné na území regionu. Malým a středním výrobcům tak pomáhá zvyšovat vlastní prestiž a současně podporuje vazbu lidí na lokální produkty. Jejich úspěch totiž nebývá dílem masivní reklamy, ale především vysoké kvality a dobré chuti.

Dalším důvodem pro preferenci regionálních potravin je i významný fakt, že tyto potraviny jsou díky krátkým distribučním cestám mnohem čerstvější než potraviny, které k nám putují z velké dálky. Regionální potraviny mívají proto zpravidla lepší chuť i cennější nutriční vlastnosti. Neméně důležitá je skutečnost, že čím blíže jsou potraviny ke spotřebiteli, tím méně zatěžují životní prostředí při dopravě. A k tomu se navíc přidává významný aspekt podpory zaměstnanosti v daném regionu, na kterém se významně podílí právě regionální výrobci. Pivovar Holba se 135 stálými zaměstnanci patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům na Šumpersku a Jesenicku.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist