Plzeňský Prazdroj bude hostit seminář o inovacích v pivovarnictví
10. květen 2018 České nápoje komentáře (0) 1393 xPlzeňský Prazdroj bude hostitelem mezinárodního semináře o inovacích v pivovarnictví a destilaci, který pořádá prestiní mezinárodní organizace Institute of Brewing & Distilling (IBD). Na semináři, který se uskuteční 17. května v reprezentačních sálech Secese, budou přednáet a diskutovat akademici a zástupci významných evropských a amerických společností z oboru pivovarnictví a destilačního průmyslu.
Za Plzeňský Prazdroj vystoupí s příspěvkem na téma spojení tradičních postupů při výrobě piva s inovacemi Grant McKenzie. Ten v minulých dnech z pozice éfa pro marketing a inovace Plzeňského Prazdroje postoupil do mateřské společnosti ASAHI Breweries Europe a stará se tak o rozvoj pěti evropských pivovarů skupiny.
Mezi dalími přednáejícími jsou Shawn Hill z Hill Farmstead Breweru v americkém Vermontu, evropské řemeslné pivovary zastoupí Jan Paul z dánského pivovaru Svaneke Bryghus, za dodavatele pičkových technologií pak vystoupí Stefan Riggert, obchodní ředitel společnosti Ziemann Holvrieka, která je předním dodavatelem cylindrokonických tanků a dalích moderních pivovarnických technologií. O inovacích při výrobě whisky bude přednáet Billy Mitechell ze slupiny Diageo (mj. značky Johnnie Walker, Smirnoff či Captain Morgan).
Na akci se mohou hlásit i studenti chemických a technologických vysokých kol. IBD jim zaplatí pobyt, pokud jim do konce tohoto týdne zalou příspěvek na téma inovací v pivovarnictví a destilačním průmyslu. Benefitem pro ně bude přímé setkání se pičkami pivovarnického oboru mj. z Česka, Dánska, Velké Británie nebo USA:
IBD vznikla v roce 1886 ve Velké Británii a sdruuje více ne 5000 z řad odborníků
v oborech pivovarnictví a destilačního průmyslu. Jejím cílem je napomáhat
k úspěnému rozvoji těchto tradičních oborů. Za dobu své existence pomohla prosadit do praxe mnohé mylenky a postupy, které zajistily dalí rozvoj oboru výroby piva a destilátů.
Plzeňský Prazdroj je jako společnost znám svým důrazem na dodrování zavedených výrobních postupů, které stály před 175 lety u zrodu plzeňského leáku - nejpopulárnějího světového typu piva. Jedinečnost a kvalitu tradiční výroby přitom dokáe úspěně sladit s moderními technologiemi, které pomáhají dalímu rozvoji pivovaru.
Zdroj: Tisková zpráva
[Nahoru ↑]
Přidat komentář
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.
Komentáře
Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!