Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Kofola kupuje F. H. Prager, českého výrobce ciderů a limonád

8. leden 2020  České nápoje   komentáře (0)  7681 x

Čerstvé produkty pod značkou UGO, bylinky LEROS nebo prémiová káva Café Reserva. Kofola si postupně kupuje vstupenky do oblastí, kde by ji mnozí nečekali. Další z cest, kterou se vydává, je trh s řemeslnými cidery a limonádami. Kofola ČeskoSlovensko totiž právě dnes oznámila koupi 100% podílu v českém výrobci ciderů F. H. Prager.

Kofola kupuje F. H. Prager, českého výrobce ciderů a limonádKofola kupuje F. H. Prager, českého výrobce ciderů a limonád

Máme za sebou 10 let, kdy jsme každý den zasvětili jablkům a jejich zpracování. Jablečný mošť se stal naším denním chlebem. Byli jsme pionýry ve výrobě řemeslných ciderů v ČeskoSlovensku a zamilovali se do poctivých limonád z ovoce a bylin. Teď je na čase předat naše Pragerovy cidery a limonády někomu, kdo je dokáže rozvinout,“ říká jeden ze zakladatelů společnosti F. H. Prager Ondřej Frunc. Jeho společník, spoluzakladatel Cyril Holub, ho doplňuje: „V Kofole jsme našli dobrého partnera. Ceníme si toho, jak tato společnost klade důraz na lokálnost, čerstvé suroviny a poctivé produkty a věříme, že díky svým marketingovým kompetencím a distribučnímu modelu může naše značky posunout dál.

img_4517-originalKofola ČeskoSlovensko získává akvizicí všechny značky F. H. Prager, receptury a výrobní technologie. Obě smluvní strany se dohodly, že cenu transakce nebudou zveřejňovat.

„Dlouhodobě investujeme do rozvoje čerstvých produktů pod značkou UGO nebo bylinkového portfolia LEROS a stále hledáme další cesty, jak rozšířit své portfolio o přírodní a řemeslné produkty,“ říká Daniel Buryš, generální ředitel Kofola ČeskoSlovensko. „Tato čerstvá akvizice nám do toho přesně zapadá. F. H. Prager je skvělý start-up, prostřednictvím kterého může Kofola vstoupit do zcela nové kategorie řemeslných ciderů a limonád, ve které vidíme potenciál. Akvizicí rozšiřujeme portfolio o nové značky řemeslných produktů z lokálně dostupných surovin, které nám chutnají, ale zároveň získáváme know-how výrobního procesu fermentace.

Cidery jsou pro Kofolu cestou, jak rozšířit své působení v gastronomii a nabídnout zákazníkům a spotřebitelům další přírodní produkt. Cider je velmi blízký kategorii limonád. Je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Řemeslný cider se navíc vyznačuje čistou recepturou, bez barviv a konzervantů, kterou tvoří přírodní jablečná šťáva.

Zdroj: Kofola.cz

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

1.33 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist