Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Česká chuťovka 2020

22. říjen 2020  České nápoje   komentáře (0)  1138 x

Kvalita a chuť potravin neztrácí ani v tak zvláštní době, jako je ta dnešní, na významu, ba právě naopak. Každá radost, kterou si mohou lidé svobodně dopřát, je o to cennější v situaci, kdy se jiných musí na čas zříct. A že čeští potravináři umí svým zákazníkům nabídnout dostatečně pestrou paletu potravin, které potěší každého milovníka dobrého jídla a pití, o tom svědčí i výsledky již 12. ročníku soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2020 a Dětská chuťovka 2020, který se konal pod záštitou 1. místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky, Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova a ministra zemědělství Miroslava Tomana.

Česká chuťovka 2020Česká chuťovka 2020

Uspělo celkem 52 českých firem, když do letošní soutěže bylo přihlášeno dokonce rekordních 235 výrobků usilujících o značku ČESKÁ CHUŤOVKA 2020, z nichž 185 ocenění získalo, a rovněž rekordních 50 výrobků nominovaných na značkou DĚTSKÁ CHUŤOVKA 2020, z nichž náročná dětská porota ocenila 35. Cenu novinářů pak získal KOMPEK, za rohlík žitný s posypem, Uzeniny Beta za Klobásu jalapeňos se sýrem a Podorlická sodovkárna za Rychnovský cider s černým bezem. Titulem Rytíř české chuti byli za významný osobní přínos dobrému jménu českých potravin poctěni Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany, a Milan Chmelař, ředitel VOŠ, SPŠ a SOŠ PODSKALSKÁ v Praze.

Česká chuťovka si jako nezávislá iniciativa potravinářských odborníků vybudovala za 12 let své existence nezpochybnitelné postavení mezi uznávanými značkami kvality potravin vyrobených v České republice a mnozí výrobci se proto do soutěže opakovaně a rádi vrací. Jak potvrdily i výsledky letošního klání, kvalita a vynikající chuťové parametry českých potravin se rok od roku zvyšují a spotřebitelé si tak mají opravdu z čeho vybírat. A má-li potravina skutečně chutnat, musí být vyrobena z kvalitních vstupních surovin a také šetrnými postupy při respektování specifických preferencí českého spotřebitele.

Kdo si chce opravdu pochutnat a navíc si případně srovnat své   vlastní chuťové   preference   s verdiktem   odborné či dětské poroty, nalezne   seznam těch letošních, ale i   v předchozích   letech oceněných   potravin, pyšnících   se značkou   ČESKÁ CHUŤOVKA    nebo  DĚTSKÁ CHUŤOVKA, jakož i další aktuální informace, na  www.ceskachutovka.cz nebo www.facebook.com/ceskachutovka. K dispozici zájemcům je rovněž přehledná interaktivní Databáze vítězů České chuťovky a Dětské chuťovky www.mark-as.cz/chutovka

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist