Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Ocenění Zlatý klas 2017 si odnáší i moravské víno z Čejkovic

1. září 2017  České nápoje   komentáře (0)  1314 x

Ocenění ZLATÝ KLAS 2017 si z výstavy Země živitelka odnesly Templářské sklepy Čejkovice za víno Rulandské šedé 2015 polosladké. Prestižní ocenění předal vinařům osobně ministr zemědělství pan Marian Jurečka.

Ocenění Zlatý klas 2017 si odnáší i moravské víno z ČejkovicOcenění Zlatý klas 2017 si odnáší i moravské víno z Čejkovic

Dne 24. 8. 2017 proběhlo v rámci výstavy Země živitelka slavnostní vyhlášení 44. ročníku soutěže Zlatý klas 2017. Vítězství ve velmi silně obsazené kategorii „Nejlepší potravinářský produkt“ a prestižní zlatou plaketu z rukou ministra Mariana Jurečky si odnesli z Českých Budějovic zástupci vinařského družstva Templářské sklepy Čejkovice. Ocenění Zlatý klas získalo víno Rulandské šedé 2015 s přívlastkem pozdní sběr z nejvyšší templářské řady Sanctus Victoria.

Ing. Bohdan Špička, nový marketingový a obchodní ředitel Templářských sklepů Čejkovice, dodává: „Vína nejen z této naší nejvyšší řady Sanctus Victoria získávají pravidelně ocenění na prestižních tuzemských i zahraničních soutěžích. Dlouhodobě tak lze vysledovat, že vysoká úroveň našich vín není náhodná, ale je dána především kvalitou vlastních surovin a dlouhodobou poctivou a odbornou prací našich sklepmistrů.“

Rulandské šedé 2015
jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr, polosladké
Řada:   Sanctus Victoria
Spec. edice:   700. let výročí Karla IV.
Vinařská oblast:   Morava
Podoblast:   slovácká
Obec:   Hrušky
Trať:   Újezd
Poloha vinice:   rovinatý pozemek
Půda:   těžší černozem s příměsí písku
Stáří vinice:   4 roky
Cukern. hroznů při sklizni:   23,2°NM
Datum sklizně:   5. 10. 2015
Obsah kyselin:   6,3 g/l
Obsah zbytk. cukru:   13,7 g/l
Obsah alk.:   13,5%
Počet vyrob. láhví:   5 290 ks

Charakteristika vína

Víno s olejovou viskozitou a lehce oranžovou barvou naznačuje, že se jedná o víno z vysoce vybarvených a přezrálých hroznů Rulandského šedého.

Vůně je intenzivní a vydatná připomínající zralý pomeranč a sušené ovoce. Chuť je mohutná, vrstevnatá, dominují marmeládové tóny s dochutí přezrálého grepu.

K vínu jsou vhodné vepřové kotletky, zapečený kapr a tvarohové sýry.

Použitá technologie výroby

Víno bylo vyrobeno šetrnými enologickými postupy. Lisování proběhlo po dvou hodinové chladné maceraci na slupce, ostře odkalený mošt byl zakvašen čistou kulturou vinných kvasinek a fermentován při teplotě 19 °C. Po ukončení alkoholového kvašení následovalo 32 denní ležení vína na jemných kalech.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist