Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Přehlídka sektů míří letos do čtyř měst

1. červen 2017  České nápoje   komentáře (0)  1311 x

Milovníci sektů a dobrého jídla budou moci letos objevovat rozmanitost bublinek ve snoubení s nejrůznějšími pokrmy v rámci gastronomického svátku „Sektival“. Festival šumivých vín se odehraje od 3. do 18. června 2017 v pěti desítkách restaurací v Praze, Brně, Plzni a také v Ostravě. Sektival představí ve třech červnových víkendech ty nejlepší sekty v harmonické kombinaci s vybranými pokrmy.

Přehlídka sektů míří letos do čtyř městPřehlídka sektů míří letos do čtyř měst

Přijďte ochutnat rozmanitost bublinek

Jednotlivé restaurace připraví s pomocí Davida Krále, dvojnásobného vítěze mistrovství sommelierů ČR, pestrou nabídku jídel a sektů. „Hlavním cílem Sektivalu je představit šumivé víno jako nápoj mnoha podob ve spojení s delikátními pokrmy, jež společně dokáží vytvořit jedinečné chuťové zážitky,“ popisuje akci sommelier David Král. Na návštěvníky tak čekají například lehké a svěží sekty vyráběné Charmatovou metodou, kdy víno druhotně kvasí ve větších nerezových nádobách, nebo ty s plnější chutí vznikající klasickou neboli „šampaňskou“ metodou kvašení v láhvi. Na své si přijdou jak milovníci českých šumivých vín, tak například prosecca.

Kam na Sektival? Praha, Brno, Plzeň i Ostrava

Festival letos zavítá do padesáti restaurací v Praze, Brně, Plzni i Ostravě. V menu jednotlivých restaurací se objeví jak plnohodnotné menu, tak nejrůznější drobné delikatesy, jako jsou třeba tapas nebo kanapky. Těšit se bude možné třeba na telecí pečeni s marinovanými jahodami a balzamikovou redukcí, hovězí lemon roastbeef s grilovanou zeleninou a pečené plátky brambor s rozmarýnem, či avokádový koktejl s krevetkami, rajčaty a chilli papričkou podávaný s tortila chipsy.

Když už budete u stolu…

Sommelier David Král doporučuje sekty v kombinaci s pokrmy ochutnávat postupně a porovnávat jednotlivé chutě. „Na párování sektů s jídlem je nejkrásnější vlastní poznávání chuťových odlišností. Proto nejprve doporučuji se napít a vychutnat samotné šumivé víno. Poté si dejte do úst kousek jídla a vnímejte jeho chutě samotné. A až napotřetí vyzkoušejte obojí – sekt i pokrm. Chutě se najednou promění,“ radí David Král.

Sektival návštěvníkům ukáže různorodost desítek napárovaných sektů, pestrou gastronomii čtyř českých měst a především bude strůjcem noblesní atmosféry a chuťově bohatých zážitků. Příznivci bublinek si budou moci vybrat dle svých preferencí, seznam jednotlivých podniků a jejich sektivalové nabídky bude v průběhu akce dostupný na adrese www.sektival.cz.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist