Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Ryzlink vlašský z Vinařství Tichý je nejlepším vínem 2024

23. listopad 2023  České nápoje   komentáře (0)  503 x

Absolutním šampionem Salonu vín – národní soutěže vín ČR 2024, a tedy nejlepším vínem pro následující rok se stal Ryzlink vlašský, pozdní sběr, šarže 10/22, 2022 z Vinařství Tichý z Dolních Dunajovic. V sídle Národního vinařského centra ve Valticích o tom rozhodlo hodnocení finalistů této největší soutěže vín v České republice. Soutěž pořádá Národní vinařské centrum za podpory Vinařského fondu a ve spolupráci se Svazem vinařů ČR.

Ryzlink vlašský z Vinařství Tichý je nejlepším vínem 2024Ryzlink vlašský z Vinařství Tichý je nejlepším vínem 2024

Vítězné víno Ryzlink vlašský, pozdní sběr, 2022 pochází z Mikulovské vinařské podoblasti a k titulu absolutního Šampiona se propracovalo konkurencí 2628 vín tříkolovým systémem hodnocení.

„Jsme nesmírně rádi, že šampionem Salonu vín je opět Ryzlink vlašský, odrůda typická pro Mikulovskou vinařskou podoblast. Hrozny pocházejí ze dvou viničních tratí Dunajovických kopců a to Ořechová hora a Dunajovský kopec, kdy se kombinací hroznů ze dvou viničních tratí a zároveň kombinací mladé a staré vinice snažíme docílit typického odrůdového projevu jak ve vůni, tak v chuti,“ přiblížil Lubomír Tichý z Vinařství Tichý nejlepší víno České republiky.

Slavnostní předání ocenění vítězům jednotlivých kategorií, ceny za nejlepší kolekci ročníku a vinařům, jejichž vína obdržela Zlatou medaili Salonu vín ČR 2024, proběhne ve čtvrtek 15. února 2024 ve Valticích. Nový ročník degustační expozice Salonu vín 2024 se pro veřejnost otevře 1. února.

„Šampion je sice ten nejlepší, ale jeho oznámení je vlastně jen takovou malou ochutnávkou toho, na co se příští rok mohou návštěvníci Salonu vín těšit. Kompletní výsledky, hlavně tedy stovku vín oceněných Zlatou medailí Salonu vín 2024, která budou umístěna v degustační expozici, ale také další vína s medailí stříbrnou, vyhlásíme v lednu. V lednu bude pak celá expozice ve sklepních prostorách valtického zámku uzavřena, kdy se bude vše chystat, aby se pak všichni zájemci mohli po celý rok s těmito skvělými víny seznamovat,“ sdělil Ing. Petr Gondáš, manažer Salonu vín ČR. „Chcete-li tedy ještě ochutnat stovku vybraných nejlepších vín pro tento rok a zažít hlavní město vína – Valtice trochu jinak, máte možnost už jen do 16. prosince.“ dodal.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

3.5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist