Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Hledá se Vinařství roku 2017

27. září 2017  České nápoje   komentáře (0)  1395 x

Již 8. ročník prestižní soutěže Vinařství roku, pořádané Svazem vinařů ČR právě odstartoval. V úvodní fázi výběru nejlepšího vinařství probíhají nominace do soutěže. Přihlášená vinařství budou rozdělena do třech kategorií – malé, střední a velké vinařství a následně odborná komise vybere ta nejlepší jako vítěze jednotlivých kategorií a z nich také absolutního vítěze, který obdrží titul Vinařství roku 2017.

Hledá se Vinařství roku 2017Hledá se Vinařství roku 2017

Svaz vinařů České republiky uděluje tento titul vinařství, které svým podnikáním v oboru nadmíru pozitivně vybočuje z řady ostatních vinařství v České republice.

„Je sice mnoho soutěží i cen, které vyzdvihují kvality konkrétních vín, ale pouze Vinařství roku jde dál. Kromě vína, které je i zde pochopitelně tím nejdůležitějším, posuzujeme a oceňujeme vinařství v celém jeho záběru, tedy včetně toho, jak buduje dobré jméno vinařství jako oboru na tuzemských i zahraničních soutěžích, jak je vinařství inovativní v technologiích a výrobních postupech nebo jak se prezentuje navenek,“ vysvětluje šíři záběru nejvyšší oborové soutěže prezident Svazu vinařů ČR JUDr. Tibor Nyitray.

Celá soutěž je rozdělena do třech fází. V první fázi probíhají nominace.  Nominovat jednotlivá vinařství mohou vinařské spolky a sdružení, nebo se mohou vinařství nominovat sama, pokud splňují podmínky dané vinařským zákonem a přispívají do Vinařského fondu.

Na základě hodnocení poroty, složené ze zástupců širší odborné veřejnosti z řad vinohradníků a vinařů, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, odborného tisku, enologie, sommelierství, marketingu, prodeje vína a architektury a designu, se v říjnu počet nominovaných zúží na finálovou devítku, tedy po třech vinařstvích v kategoriích malé (do 50.000 litrů/rok), střední (50.001 – 250.000 litrů/rok) a velké vinařství (nad 250.000 litrů/rok). Ve třetí fázi, která proběhne v listopadu, posoudí sedmičlenná odborná komise přímo v jednotlivých vinařstvích, do jaké míry naplňují finalisté stanovená soutěžní kritéria, a definitivně rozhodne o vítězích.

Završením celého hodnotitelského procesu bude 18. ledna slavnostní galavečer v Brně, na němž budou udělena ocenění výhercům ve třech soutěžních kategoriích a vinaři i veřejnost se dozví, kdo bude hrdým držitelem titulu Absolutní vítěz Vinařství roku 2017.

Vítězi titulu Vinařství roku se v minulosti stala vinařství Vinselekt Michlovský a.s., Bohemia Sekt, a.s., Malý vinař – František a Hana Mádlovi, Znovín Znojmo, a.s., Sonberk a.s., Château Valtice – Vinné sklepy Valtice a.s. a Zámecké vinařství Bzenec.

Soutěž vyhlašuje a titul „Vinařství roku“ uděluje Svaz vinařů České republiky ve spolupráci s Národním vinařským centrem, za významné podpory Vinařského fondu ČR a Jihomoravského kraje.

Důležité termíny:

Září 2017 – vyhlášení soutěže o titul Vinařství roku 2017 a začátek přihlašování

15. 10. 2017 – ukončení možnosti přihlášení a nominace

16. – 31. 10. 2017 – hlasování poroty – výběr devíti finalistů

Listopad 2017 – hodnocení finalistů odbornou komisí

18. 1. 2018 – slavnostní vyhlášení vítězů – Veletrhy Brno, Pavilon A3 Rotunda

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist