Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Nejlépe míchá koktejly Jan Teska, stal se mistrem světa

18. prosinec 2017  České nápoje   komentáře (0)  1768 x

Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který zahrnoval sekt, gin, malinový likér, bezinkový sirup a vaječný bílek.

Nejlépe míchá koktejly Jan Teska, stal se mistrem světaNejlépe míchá koktejly Jan Teska, stal se mistrem světa

Barman Jan Teska je ve svém oboru známou osobou – zvítězil v klání o barmana roku 2016, pořádaném Českou barmanskou asociací, vítězství ho nominovalo na World Cocktail Championship 2017 v dánské Kodani.

Zde své kvality opět potvrdil, když získal v těžké mezinárodní konkurenci zlatou medaili v kategorii Sparkling drink. Jeho vítězný koktejl nese název Copenhagen Beauty (Kodaňská kráska) a obsahuje sekt, gin, malinový likér, bezinkový sirup, limetovou šťávu a vaječný bílek.

Inspirací pro tento drink mi byla pohádková postava Malé mořské víly od H. Ch. Andersena, jejíž socha je na břehu moře právě v Kodani. Její krásu, jemnost a eleganci jsem se snažil promítnout do koktejlu, který jsem pojmenoval Copenhagen Beauty,“ vysvětluje Jan Teska a dodává, že tento drink považuje za jeden ze svých nejpovedenějších.

Po náročné práci spojené se získáním českého titulu barmana roku a následující možnosti reprezentovat Českou republiku na mistroství světa je pro mě úspěch drinku hrdou tečkou na závěr téměř dvouleté cesty,“ dodává světový šampion.

V historii byla posledním vrcholným úspěchem Čechů na mezinárodním mistrovství v míchání koktejlů zlatá medaile z roku 1996, kterou vybojoval Jaroslav Krátký na šampionátu v Japonsku.

Vyzkoušejte si světového vítěze umíchat sami!

COPENHAGEN BEAUTY

7–8 cl Bohemia Sektu Prestige brut

4 cl Gordon’s Ginu

2 cl malinového likéru Monin

1,5 cl bezinkového sirupu Monin

1 cl čerstvé limetkové šťávy

1,5 cl čerstvého vaječného bílku

Všechny ingredience řádně prošejkrujeme a přecedíme přes jemné sítko do vychlazené sklenice, kde máme již připravený sekt. Drink díky tomu utvoří krásnou pěnu, není třeba dále promíchávat, protože směs je těžká, sama padá dolů a bublinky z šumivého vína ji zase vynáší zpět. Zároveň pěna bublinky v drinku podrží, stejně jako to můžeme pozorovat například u piva.

Hladinu drinku ozdobíme jemně namletým prachem z malin a zastříkneme éterickými oleji z pomerančové kůry. Celý drink pak ozdobí větvička rozmarýnu, lyofilizované maliny a pomerančová kůra na stopce skleničky.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist