Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

Nejlépe míchá koktejly Jan Teska, stal se mistrem světa

18. prosinec 2017  České nápoje   komentáře (0)  631 x

Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který zahrnoval sekt, gin, malinový likér, bezinkový sirup a vaječný bílek.

Nejlépe míchá koktejly Jan Teska, stal se mistrem světaNejlépe míchá koktejly Jan Teska, stal se mistrem světa

Barman Jan Teska je ve svém oboru známou osobou – zvítězil v klání o barmana roku 2016, pořádaném Českou barmanskou asociací, vítězství ho nominovalo na World Cocktail Championship 2017 v dánské Kodani.

Zde své kvality opět potvrdil, když získal v těžké mezinárodní konkurenci zlatou medaili v kategorii Sparkling drink. Jeho vítězný koktejl nese název Copenhagen Beauty (Kodaňská kráska) a obsahuje sekt, gin, malinový likér, bezinkový sirup, limetovou šťávu a vaječný bílek.

Inspirací pro tento drink mi byla pohádková postava Malé mořské víly od H. Ch. Andersena, jejíž socha je na břehu moře právě v Kodani. Její krásu, jemnost a eleganci jsem se snažil promítnout do koktejlu, který jsem pojmenoval Copenhagen Beauty,“ vysvětluje Jan Teska a dodává, že tento drink považuje za jeden ze svých nejpovedenějších.

Po náročné práci spojené se získáním českého titulu barmana roku a následující možnosti reprezentovat Českou republiku na mistroství světa je pro mě úspěch drinku hrdou tečkou na závěr téměř dvouleté cesty,“ dodává světový šampion.

V historii byla posledním vrcholným úspěchem Čechů na mezinárodním mistrovství v míchání koktejlů zlatá medaile z roku 1996, kterou vybojoval Jaroslav Krátký na šampionátu v Japonsku.

Vyzkoušejte si světového vítěze umíchat sami!

COPENHAGEN BEAUTY

7–8 cl Bohemia Sektu Prestige brut

4 cl Gordon’s Ginu

2 cl malinového likéru Monin

1,5 cl bezinkového sirupu Monin

1 cl čerstvé limetkové šťávy

1,5 cl čerstvého vaječného bílku

Všechny ingredience řádně prošejkrujeme a přecedíme přes jemné sítko do vychlazené sklenice, kde máme již připravený sekt. Drink díky tomu utvoří krásnou pěnu, není třeba dále promíchávat, protože směs je těžká, sama padá dolů a bublinky z šumivého vína ji zase vynáší zpět. Zároveň pěna bublinky v drinku podrží, stejně jako to můžeme pozorovat například u piva.

Hladinu drinku ozdobíme jemně namletým prachem z malin a zastříkneme éterickými oleji z pomerančové kůry. Celý drink pak ozdobí větvička rozmarýnu, lyofilizované maliny a pomerančová kůra na stopce skleničky.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Kde se diskutuje?

5.8.2018 15:20
Chody: Permanent Beer Fest

26.2.2018 15:30
Chody: Zlatý Bažant Nealko už se nebude vařit

24.12.2017 09:27
Cibulka: Bohemia Sekt

17.12.2017 08:28
Schovánková: Bohemia Sekt

27.11.2017 10:27
Cibulka: Bohemia Sekt

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist