Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Spojení gastronomie a mixologie rumu Flor de Caña

12. únor 2019  České nápoje   komentáře (0)  172 x

Koncept Mixtronomy prémiového rumu Flor de Caña představuje výjimečné gastronomické spojení chutí. Propojení skvělých pokrmů a jedinečných drinků je jedním z nejnovějších trendů moderní gastronomie, které si oblíbili nejen opravdoví gurmáni.

Spojení gastronomie a mixologie rumu Flor de CañaSpojení gastronomie a mixologie rumu Flor de Caña

Koncept Mixtronomy těší milovníky kvalitního jídla a nápojů již od minulého roku, kdy byl představen i u nás v České republice v restauraci Grand Cru. „Kombinování signature koktejlů z prémiového rumu Flor de Caña a vytříbených pokrmů může být skvělým doplňkem nejen barového, ale i restauračního menu,“ říká Vítězslav Cirok, vítěz High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition 2018. Nikaragujský rum Flor de Caña progresivně následuje celosvětové trendy, a to nejen v párování s pokrmy, ale i díky svému zero-waste programu.

V roce 2018 získal rum Flor de Caña zaslouženě ocenění Fairtrade díky své dlouhodobé snaze o udržitelnost a ekologickému i etickému působení celé společnosti. „Kromě úsilí o co nejmenší zatěžování životního prostředí nechává destilérie například také vysadit 50 000 stromů ročně,“ popisuje Petr Vopálenský, brand ambassador společnosti Premier Wines & Spirits, která rum Flor de Caña distribuuje v České republice.

„Pro spojení chutí jídla a pití můžete využít foodpairingové mapy, které vám ukážou vhodné ingredience, jež je možné zkombinovat. Často díky nim narazíte i na kombinace, které by vás dost možná ani nenapadly,“ doporučuje Vítězslav Cirok.

V rámci Mixtronomy prezentace připravil Vítězslav Cirok ve spolupráci s Janem Punčochářem z restaurace Grand Cru speciální menu. Díky komplexitě rumů Flor de Caña předvedli, že se dají vytvořit opravdu netradiční kombinace tohoto prémiového rumu jak se sladkými, tak i se slanými pokrmy. Kromě toho, že je možné rum napárovat k jídlům samotný, lze z něj namíchat drink, který může jednotlivé chody vhodně doplnit.

Menu pro inspiraci:

  • Telecí jazyk a ančovička s pečeným celerem, uzený olej a čočkový chléb

Flor de Caña 4 y.o., kokosová voda, zauzený celerový cordial, sherry fino

  • Dušená kachna v hrubozrnné hořčici, hoisin omáčka a kachní máslo

Flor de Caña 7 y.o., cold brew káva, sherry Pedro Ximenez, fresh z černé jeřabiny

  • Jablka pečená v popelu, oříšková placička s kakaem a mascarpone s kávovým likérem Spresso Flor de Caña

Flor de Caña 12 y.o., Lillet Blanc, lehce uzený jablečný mošt, vlašský ořech

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Kde se diskutuje?

5.8.2018 15:20
Chody: Permanent Beer Fest

26.2.2018 15:30
Chody: Zlatý Bažant Nealko už se nebude vařit

24.12.2017 09:27
Cibulka: Bohemia Sekt

17.12.2017 08:28
Schovánková: Bohemia Sekt

27.11.2017 10:27
Cibulka: Bohemia Sekt

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist