Pivní prodejna 2Reklama na ČeskéNápoje.cz

V Masných krámech chystají zvěřinové hody

20. říjen 2016  České nápoje   komentáře (0)  1801 x

Šéfkuchař českobudějovické restaurace Masné krámy připravil pro hosty další lákavou nabídku. V pondělí 17. října začnou „Zvěřinové hody“. Na jídelním lístku bude až do neděle 23. října osm specialit připravených z pěti druhů jihočeské zvěřiny.

Masné krámyMasné krámy

V pondělí 17. října začne v restauraci Masné krámy již devátý ročník tradiční podzimní gastronomické přehlídky „Zvěřinové hody“. Šéfkuchař Masných krámů připravil pro hosty nabídku osmi specialit z pěti druhů jihočeské zvěřiny. Maso dodávají Lesy a rybníky města Českých Budějovic s.r.o. Všechny kusy zvěřiny byly legálně ulovené a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou. Akce potrvá do neděle 23. října.

Našim hostům letos doporučuji ochutnat pečenou kačenu, nebo fořtovu jehlu. V nabídce samozřejmě nebudou chybět ani nejúspěšnější jídla z minulých ročníků - vývar z bažanta, zvěřinová paštika a výpečky z divočáka. Díky našemu osvědčenému dodavateli mohu garantovat, že veškeré maso bude správně odleželé a vyzrálé, říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Roční spotřeba v České republice je však pouze 1 kilogram na osobu. Jako ideální nápoj doporučuje šéfkuchař sezónní pivní speciál Budweiser Budvar B:CHERRY: „Tmavý ležák s višní má sladko-kyselo-hořkou chuť, která se velmi dobře hodí právě ke zvěřině.

Masné krámy se již nyní připravují na listopadové „Svatomartinské posvícení“ a „Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko/Bavorsko“.

Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hodin a v neděli od 10:30 do 21:00 hodin. Kapacita restaurace je 200 míst. Rezervace jsou možné na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.

Zvěřinové hody v Masných krámech
17. 10. – 23. 10. 2016

Aperitiv

0,02l    Medová slivovice                                       25,- Kč

Studený předkrm
100g    Zvěřinová paštika paní nadlesní, ve slaninách balená, brusinkový přeliv, bílé pečivo    69,- Kč

Polévka
0,22 l    Silný vývar z bažanta se zeleninkou a nudlemi                       39,- Kč

Hlavní pokrmy
200g    Výpečky z divočáka, červené zelí, bramborové knedlíky                149,- Kč
150g    Smažené kančí řízečky s mandlemi, na švestkové omáčce, šťouchaný brambor          169,- Kč
150g    Dančí ragú na červeném víně provoněné bylinkami, špekový knedlík            159,- Kč
150g     Jelení plec se šípkovou omáčkou, plněná hruška, houskový knedlík            169,- Kč

Šéfkuchař Luděk Hauser doporučuje
½ ks    Pečená divoká kačena, červené zelí, ½ bramborový a ½ špekový knedlík        199,- Kč
200g    Fořtova jehla /divočák, daněk, bažant, slanina, sušené švestky/, bramborové krokety    199,- Kč

Moučník
80g    Ořechová palačinka s rumovou zmrzlinou, šlehačka                       69,-Kč

Sládek pivovaru doporučuje
0,3l    Budweiser Budvar B:CHERRY /višňový tmavý ležák/                       24,-Kč

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist