Automat na vracení zálohovaných PET lahví byl k vidění v Liberci
Při běžeckém závodu Nature Run 7. října 2018 v Liberci si návštěvníci jako první v ČR mohli vyzkoušet automat na vracení plastových lahví, běžný například v sousedním Německu. Za jakoukoli nezmačkanou PET lahev vloženou do automatu lidé získali zdarma novou lahev přírodní minerální vody Mattoni Eco vyrobenou s 50% podílem recyklovaného PETu. Číst dále...
Soutěž o nejlepší krajské víno zná vítěze
Titul „Víno Jihomoravského kraje 2018“ získala čtyři regionální vína. Dvě bílá vína a dvě červená vína zvítězila v soutěži, kterou vyhlásil Jihomoravský kraj. Vína budou reprezentovat region jižní Moravy při oficiálních akcích. Soutěž „Víno Jihomoravského kraje 2018“ proběhla ve spolupráci s Národním vinařským centrem a Svazem vinařů ČR. Číst dále...
Prapor českých pivovarníků byl pokřtěn
Prapor vznikl u příležitosti 100 let výročí založení samostatného Československého státu a také 145. výročí založení nejstaršího pivovarského spolku v Evropě, konkrétně Spolku pro průmysl pivovarský v Království českém. Jeho nástupcem je právě nynější Český svaz pivovarů a sladoven. Slavnostní akt žehnání se odehrál na konci září v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru v Praze. Prapor požehnal arciopat Břevnovského kláštera Petr Prokop Siostrzonek. Číst dále...
Připijte republice k výročí
Sto let od vzniku Československé republiky je událost, která rozhodně stojí za oslavu. K této příležitosti připravil Bohemia Sekt unikátní limitovanou edici své nejprodávanější varianty demi sec. Lahev je zabalena do černého sametově matného sleevu se zlatými letopočty 1918 a 2018, okraje etiket zdobí trikolora v národních barvách. Číst dále...
Jak se má servírovat steak?
K dokonalému steaku vede dlouhá cesta. Samotný pokrm však není pouze steak – pokud ho budete servírovat se správnými ingrediencemi, právě ony mohou podtrhnout dokonalou chuť masa. K dobrému jídlu patří i dobré pití. Jaké víno nejlépe pasuje ke steaku, případně co si dát jako digestiv? Servírováním steaků vás provede Peter Halák, šéfkuchař Pohostince Karlín. Číst dále...
Pro Paměť národa byla vydražena Stará žitná myslivecká, která obletěla zeměkouli
Letec Roman Kramařík na Hangár Párty mise Okřídlený lev vydražil unikátní láhev retro edice Staré žitné. „Česká whisky“ s ním obletěla svět a byla vystavena 30 cyklům zchlazení na −20 stupňů a podtlaku 500 hPa. Její cestu dokladuje vlastní pas s osobním věnováním Romana Kramaříka. Výtěžek 18 018 Kč putuje organizaci Post Bellum, která zaznamenává a archivuje vzpomínky pamětníků významných historických událostí. Číst dále...
Na Pilsner Festu se bavilo 55 tisíc lidí
Rekordní počet lidí přišel na Pilsner Fest oslavit 176 let od uvaření první várky zlatého plzeňského ležáku. Slunečné počasí přilákalo do Plzně více než 55 tisíc návštěvníku. Největší pivní festival v Česku probíhal tradičně v areálu plzeňského pivovaru, na náměstí Republiky i v „chill-out“ zóně v Mlýnské strouze. Hlavním tématem letošního Pilsner Festu byly světové úspěchy zlatého plzeňského ležáku. Návštěvníci si mohli vychutnat pivo Pilsner Urquell v nejlepší kvalitě čepované domácími i zahraničními výčepními, pestrou nabídku gastronomie ze zemí, do nichž se Pilsner Urquell vyváží, speciální prohlídku pivovaru i bohatý hudební program. Číst dále...
Zlatý Bažant sází v zimě na tmavé speciály
Zlatý Bažant pokračuje v tradícii sviatočných pivných špeciálov, a v tomto roku prináša na trh dve exkluzívne tmavé pivá pre slávnostné chvíle s blízkymi. Už od začiatku októbra nájdu pivári na výčapoch Zlatý Bažant Tmavé Kvasinkové, ktoré zaujme výraznou karamelovou vôňou s jemným tónom ovocia, bohatou krémovou penou a plnou chuťou. V obchodoch opäť nebude chýbať historicky najúspešnejší pivný špeciál uplynulých dvanástich rokov - Zlatý Bažant Medový Porter pre sviatočné chvíle v pohodlí domova. Číst dále...
Za vínem na Nový Zéland
Pokud plánujete dovolenou na Novém Zélandě, kromě odlišné kultury, podnebí i krajiny na vás dýchne jedinečná atmosféra zdejších vinic. Ikonou novozélandského průmyslu je vinařství Villa Maria. Vinařství založil v roce 1961 Sir George Fistonich, který stále společnost vlastní. Víno bylo jeho vášní již od dětství. Číst dále...
Novou generaci sládků si vychovává pivovar Šariš
Variť kvalitné pivo je umenie. O tom, že doň treba zasväcovať aj ďalšie generácie, sú presvedčení v Pivovare Šariš. Práve preto v spolupráci s prešovskou SOŠ gastronómie a služieb, spustil program duálneho vzdelávania v odbore Biochemik – výroba piva a sladu. Ide o výnimočný 3-ročný študijný odbor, v rámci ktorého budú certifikovaní zamestnanci, ako jediní na Slovensku, svojich nasledovníkov vzdelávať priamo pri výrobe za bránami pivovaru. Prví študenti sa v škole téme piva venujú už vyše mesiaca. Číst dále...
S Vinobusem na výlet
Plánujete s kolegy, přáteli nebo rodinou výlet po krásách našeho regionu? Pak využijte Vinobus VOC Znojmo. Užijete si nejen spoustu zábavy, ale zavítáte i na známá a méně známá místa Znojemska, ochutnáte ta nejlepší zdejší vína a obdivovat budete moci krásnou přírodu Národního parku Podyjí, rozsáhlé vinice i nespočet pamětihodných míst. Anebo vyrazte do úplně jiného koutu republiky, Vinobus VOC Znojmo je Vám plně k dispozici. Číst dále...
Jakou sůl používat?
Reklama se snaží spotřebitele přesvědčit o tom, že stojí za to připlatit si za dražší sůl kvůli minerálním látkám. Proto spotřebitelská organizace dTest otestovala vzorky obyčejné kamenné, himálajské a mořské soli. V laboratoři analyzovali obsah chloridu sodného, množství dalších minerálů a nečistot. Rozdíly ve složení jedlé soli nebyly zásadní, zato ceny se pohybovaly od 4 do 116 Kč za kilo. Číst dále...
Václav Berka získal za propagaci města plzeňskou historickou pečeť
Emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka získal významné ocenění za svou práci. Plzeňský primátor Martin Zrzavecký mu udělil historickou pečeť města za dlouholetou vynikající propagaci Plzně v Česku i zahraničí. Číst dále...
Vizovická slivovice 24, aneb 24 degustačních vzorků
Na nejlepší slivovici je potřeba to nejlepší ovoce. Toho jsou si vizovičtí mistři od Jelínka vědomi. Proto před patnácti lety začali vysazovat vlastní švestkové sady. Od roku 2008 sklízeli modré plody po jednotlivých odrůdách, kterých je v sadech celkem devět. Po jednotlivých odrůdách je i pálili, některé dokonce nechali uležet v dubových sudech. Výsledkem jejich několikaletého úsilí je limitovaná edice Vizovické slivovice 24. Je jí pouze 2 000 kusů. Čtyřiadvacetkrát ovoce ze stejného sadu, destilované stejným způsobem a na stejných destilačních kotlech, avšak pokaždé jiný výsledek. Číst dále...
Naši vinaři úspěšní v Jihoafrické republice
Téměř neuvěřitelným medailovým ziskem českých a moravských vín vyvrcholil tuto sobotu 22. ročník mezinárodní soutěže na africkém kontinentu – Michelangelo Wine Awards v Jihoafrické republice poblíž Kapského města. V konkurenci více než 2 000 vín z celého světa porotci ocenili moravské a české vinaře 2 velkými zlatými, 15 zlatými a 4 stříbrnými medailemi. Číst dále...
V bratislavské Redutě najdete Srdcovku, restauraci Gambrinusu
Na Slovensku slávnostne pokrstili prvú konceptovú prevádzku Gambrinusu, takzvanú Srdcovku. Tá sídli v historickej budove bratislavskej Reduty, do ktorej mali doteraz prístup len návštevníci kultúrnych podujatí. Nová reštaurácia tak tieto unikátne priestory sprístupni aj širokej verejnosti. Číst dále...
Za měsíc začíná festival Grand Jour de Champagne 2018
Grand Jour de Champagne 2018 – velký svátek milovníků champagne se letos pochlubí novými prostory i množstvím elegantních gastronomických zážitků
Letošní XII. ročník festivalu champagne a špičkových gastronomických zážitků Grand Jour de Champagne se koná od 4. listopadu - 10. listopadu v Praze. Číst dále...
Podzim s netradičními kávovými variacemi
První říjnový den patří tradičně oslavě Mezinárodního dne kávy. Při této příležitosti připravili finalisti baristického šampionátu ve Starbucks recepty na netradiční kávové variace, které si připravíte jednoduše i doma. Sychravé podzimní dny si tak můžete zpestřit jedinečnými chuťovými variacemi, které vám zpestří toto roční období a připomenou léto. Číst dále...
Limitovaná edice bourbonu Four Roses k výročí 130 let
Letos je to přesně 130 let od chvíle, kdy Paul Jones junior v Kentucky zaregistroval značku Four Roses a položil tak základy světově oceňovaného bourbonu se čtyřmi rudými růžemi ve znaku. Palírna Four Roses si toto významné výročí připomíná nejenom prostřednictvím série historicky laděných degustací či představením archivu plného zajímavých exponátů, ale zejména limitovanou edicí bourbonu Four Roses Small Batch. Tato speciální edice v celkovém počtu 3.600 ručně očislovaných lahví s logem 130. výročí, představená v září v rámci Bourbon Heritage Month, se pro znalce a sběratele dostává v omezeném množství vůbec poprvé také do České republiky. Číst dále...
Na Pilsner Festu nahlédněte do zákulisí Plzeňského Prazdroje
Pouze jednou v roce, v den konání Pilsner Festu 6. října, se můžete vydat na speciální festivalový prohlídkový okruh zázemím věhlasného pivovaru Plzeňský Prazdroj. Pilsner Fest se koná tradičně na počest uvaření první várky světoznámého ležáku, na letošní rok navíc připadá 120. výročí první registrace ochranné známky Plzeňský Prazdroj/Pilsner Urquell. Při této výjimečné příležitosti můžete nahlédnout do elektrocentrály, bednárny a nebude chybět ani oblíbená zastávka v pivovarských ležáckých sklepích s ochutnávkou piva. Pilsner Fest prohlídky v délce 95 minut se konají každých 15 minut od 10 do 20 hodin, v ceně vstupenky 150 Kč/osoba je brožura Prazdroj před 100 lety a dnes. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama