Pivní mix Cool s funkčními benefity
Společnost Pivovary Staropramen, průkopník v oblasti pivních mixů na českém trhu, představuje novinku ve svém portfoliu. Vedle klasických nealkoholických pivních mixů COOL, které se těší velké oblibě již od svého uvedení v roce 2011, přináší nové varianty COOL+ Energy s výtažkem z guarany, kofeinem a vitamínem B5 a COOL+ Vitality s výtažkem z ženšenu, zinkem a vitamíny B5, B6 a C. Číst dále...
Pivovarská čtvrtka slaví 50 let
Hlavním organizátorem Pivovarské čtvrtky je Holba, která i tento rok připravuje pro výletníky a turisty skvělý program. Jubilejní Pivovarská čtvrtka se letos uskuteční v sobotu 18. 5. 2024 a lidé mají na výběr z 9 tras různé náročnosti. Každá z nich končí v pivovaru Holba, kde výletníky čeká bohatý program a také speciální pivo Pivovarská 14, kterou uvařil hanušovický sládek právě při příležitosti 50. výročí Čtvrtky. Číst dále...
Na dvě rozhledny v Humpolci a okolí
Dvě stovky běžců i chodců se vydaly na trasu benefiční akce Na dvě rozhledny, která se uskutečnila v sobotu v Humpolci. Na pětikilometrové trase účastníci skutečně vystoupali na ochozy dvou rozhleden ¬– v areálu Rodinného pivovaru Bernard a na věž hradu Orlík. Výtěžek ze startovného jde v prospěch Nadačního fondu pomoci Bernard. Ten v Humpolci a blízkém okolí pomáhá lidem v těžkých životních situacích, nově také bude podporovat mladé talenty, například sportovce nebo hudebníky. Číst dále...
Pekařina má budoucnost
V rámci veletrhu Czech Food Expo, který se konal od 9. do 12. května na prostorném výstavišti v srdci České republiky, se odehrávala řada událostí, které přitahovaly jak pozornost laické veřejnosti, tak odborníků z oboru. Jednou z nejvýraznějších atrakcí bylo stanoviště Svazu pekařů a cukrářů v ČR, které zažívalo nevídaný nával návštěvníků díky své unikátní koncepci – funkční miniatuře pekárny přímo na místě. Číst dále...
Česká rodinná firma dobývá trh
Od malého distribučního podniku k mezinárodnímu uznání, příběh společnosti Kratochvílovci je příkladem českého podnikatelského ducha a inovace. Firma Kratochvílovci, založená roku 1999, se stala známou díky distribuci světových značek toho nejkvalitnějšího alkoholu po celé České republice. Jejich reputace jako průkopníků v oblasti distribuce je dobře zasloužená, ale to byl jen začátek jejich cesty. Číst dále...
Krušovice přichází s limitovanou edicí plechovek
Značka Krušovice přichází na trh s limitovanou fanouškovskou edici plechovek Krušovice 10, Krušovice 12 a Krušovice Hořké Nealko, kterou tak chce podpořit důležité sportovní události letošního roku. Za vývojem designu stojí agentura Flo a packaging připravila agentura Lavo Productions. Číst dále...
Bohemian Bitter a Bohemian Spicer
Značka Bohemian, která reprezentuje českou přírodu zhmotněnou v chuti a vůni, rozšiřuje svoji nabídku hned o dvě novinky: Bohemian Bitter a Bohemian Spicer. Tyto nové přírůstky představují dokonalou symbiózu tradičních receptur a moderního přístupu k výrobě alkoholických nápojů. Zavřete oči a nechte se unést do světa koření a bylinek. Číst dále...
dTest: Jak si vede anglická slanina?
Na nenápadný uzenářský výrobek vyráběný z vepřového boku – anglickou slaninu ¬ – se v aktuálním vydání zaměřil spotřebitelský časopis dTest. Výsledky zkoušek přinesly nový rekord. Ze 17 vzorků totiž plně vyhovělo pouhých šest. Slanině tak připadl smutný titul nejproblematičtější uzeniny, která testy spotřebitelského měsíčníku prošla. Číst dále...
Spotřeba piva klesá, jen nealko roste
Dlouhodobý trend poklesu prodejů českého piva pokračoval i v roce 2023. Lokální spotřeba piva se vloni snížila o 2,4 %. Pokračující ekonomická nejistota a změny ve spotřebitelském chování zákazníků se výrazně promítly do průměrné spotřeby piva na osobu a ovlivnily také podíl prodejů v hospodách a restauracích. Mírný pokles se v loňském roce nevyhnul ani exportu piva do zahraničí. Číst dále...
Champagne Deutz v novém Průvodci champagne
V nejnovějším vydání prestižního průvodce světem šampaňského od renomovaného kritika vín Tysona Stelzera získalo populární Champagne Deutz vysoké hodnocení a upevňuje svou pozici na špičce šumivých vín. Ochutnejte jej a přesvědčte se sami. Číst dále...
Mattoni Grand Drink vyhrál po 11 letech Čech
Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2024 již zná svého vítěze, po jedenácti letech se jím opět stal český reprezentant. Martin Vogeltanz s koktejlem Nature před mezinárodní odbornou porotou vybojoval vítězství nad 18 špičkovými barmany z celého světa. Kromě titulu mistra světa získal také finanční odměnu 10 000 dolarů. Vítězný koktejl Nature bude i v nabídce Mattoni barů na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Číst dále...
Horská služba Beskydy narazila své pivo
Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest. Číst dále...
Nová DrWitt Vital
Jak si jednoduše podpořit dostatečný příjem vitaminů a minerálů, a navíc v jejich nejlepší kombinaci, protože jsou ve vzájemné symbióze? Jednou z cest je zařadit do každodenního pitného režimu svěží novinku – funkční ochucené minerální vody DrWitt VITAL, které jsou v lákavé jemně perlivé variantě. Můžete vybírat ze 3 lahodných příchutí – růžový grep, bílá broskev nebo granátové jablko/acai/červené hrozno. Unikátní složení každé z nich zlepšuje buď imunitu, nebo regeneraci či relaxaci organismu. Číst dále...
Ostravar uvařil opět Desítku
Pivovar Ostravar ve druhém kvartále zahájil distribuci světlého výčepního piva s názvem DESÍTKA, které v nabídce ostravského pivovaru nahrazuje původní Ostravar Originál. Číst dále...
Makro Czech Gastro Fest navštívilo 15 000 lidí
Druhý ročník MAKRO CZECH GASTRO FEST překonal očekávání. Celkem 15 000 návštěvníků, 200 řečníků, 90 vystavovatelů a přes 50 000 ochutnávek! To byl pátek 12. a sobota 13. dubna 2024 v pražském O2 universu. Nejen milovníci dobrého jídla a pití, ale také špičky české gastronomie, odborníci, dodavatelé, hoteliéři, kuchaři, cukráři, barmani, baristé a studenti zde mohli v rámci těchto dvou dnů aktivně diskutovat a zároveň ukázat a okusit, co je dnes v české gastronomii možné zažít a kam se posouvají trendy. Číst dále...
Rumfest 2024 už za měsíc
Jeden z největších rumových festivalů na světě se koná 1. června 2024 v pražských Žlutých lázních. Rumfest, zábavně vzdělávací oslava pravého třtinového rumu, se letos uskuteční už podvanácté. Návštěvníci se mohou těšit na několik stovek skvělých rumů z celého světa, odborné semináře i degustace, food court s karibskou a exotickou kuchyní i latinskou hudbu. Číst dále...
Birell mění design
Populární značka nealkoholického piva Birell zažívá přelomový rok. Po uvedení nové řady Birell Active, kdy vůbec poprvé v Česku představila ochucené nealkoholické pivo s přidaným kofeinem, teď přistupuje ke kompletní změně designu obalů a všech materiálů reprezentujících značku. V nové moderní vizuální identitě se ještě více odráží svěžest nápojů a kvalita ingrediencí. Číst dále...
Becherovka se stala součástí skupiny Maspex
30. dubna 2024 byla finalizována transakce mezi Grupou Maspex a Pernod Ricard Group o převzetí značky Becherovka. Značka tak má od 1. května 2024 nového majitele. Grupa Maspex, která také vlastní značky jako Żubrówka, Relax, Tiger energy drink, Dr Witt či Kubík, dokončila tímto krokem akvizici společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. od jejího současného vlastníka – Pernod Ricard Group. Tato akvizice je pro skupinu Maspex celkově jedenadvacátou a druhou na českém trhu. Tržby společnosti Maspex v roce 2023 dosáhly 15 miliard PLN. Číst dále...
Nové letní menu Starbucks
Užijte si slunečné dny s novým letním menu v kavárnách Starbucks! Široká nabídka nových nápojů nabízí neuvěřitelnou škálu možností, ze kterých si každý může vytvořit nápoj přesně podle svých chuťových preferencí. Projevit svou individualitu se Starbucks je snadnější než kdykoli předtím. Číst dále...
Vinaři nepožadují kompenzace za škody způsobené mrazem
Zástupci vinařů se shodli a nepožadují kompenzace za škody způsobené mrazy. Ty přitom přesáhly částku 2 miliard korun. „Jsme zvyklí podnikat v souladu s přírodou a víme, že jsou lepší nebo horší období. Faktem je, že profese i životy farmářů a zemědělců jsou spjaty s vyšším podnikatelským rizikem a ne vždy si mohou v krajině poradit sami. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama