První Pop-Up store Chivas u nás
Se slavnostním otevřením nové části obchodního centra Chodov v Praze spustil svůj provoz také vůbec první pop-up store Chivas u nás. V něm si zákazníci mohou až do konce roku nejenom vybrat prémiovou whisky Chivas Regal, ale také whisky ochutnat, nechat si poradit od ambasadora značky nebo si personifikovat láhev pomocí gravírování. Číst dále...
Limitovaná edice plechovek Starobrno pod názvem Mistři
Právě v těchto dnech jde do prodeje v celé obchodní síti limitovaná edice plechovek s názvem MISTŘI. Na plechovkách je vyobrazeno sedm nejdůležitějších strůjců letošního úspěchu, kdy hokejová Kometa na jaře po 51 letech získala extraligový titul. Plechovky obsahují dlouhodobě nejoblíbenější produkt starobrněnského pivovaru – jedenáctku Medium. Číst dále...
Co určuje cenu a kvalitu vína?
Jak je možné, že se dá v supermarketu koupit láhev vína za 30 korun a naopak existují vína za desítky tisíc? Co vlastně určuje cenu láhve? A jak poznat kvalitu vína? Na tyto otázky odpovídá Filip Jantač, odborník na víno z Global Wines. Číst dále...
Válečné drama v pivovaru Staropramen
Válečná dramata se zdaleka neodehrávají jen na bojištích nebo v přítmí velitelských bunkrů. Probíhají i na úplně obyčejných místech a jejich hrdiny jsou zcela všední lidé. Právě takové hrdinství se hned zkraje druhé světové války zrodilo na pražském Smíchově. A hlavní roli v něm hrála záchrana jednoho technického unikátu… Číst dále...
Zubrovinu ochutnáte v Benátkách nad Jizerou
Rodina tradičních českých alkoholických nápojů, jako je Fernet, Becherovka nebo Stará Myslivecká, má nový přírůstek. V Benátkách nad Jizerou se začala vařit Zubrovina. Pro vznik nápoje byla přitom inspirací rezervace se zubry, která nedaleko města vznikla přede dvěma lety. Číst dále...
Zubr Grand z prvního chmele právě na čepech
Již třetím rokem se v říjnu vrací na čepy restaurací jeden z nejoblíbenějších speciálů pivovaru Zubr – Zubr Grand z prvního chmele. Limitovaná edice populárního jedenáctistupňového ležáku je výjimečná zejména tím, že je připravována z čerstvě načesaného chmele, který jí dává intenzivní chmelovou hořkost. Číst dále...
Nová BIO káva Segafredo Organic
Společnost Segafredo Zanetti CR přichází na trh s novou BIO kávou Segafredo Organic s certifikátem biokvality. Splnění přísných podmínek ekologického pěstování dokládá evropské logo pro označování biopotravin. Novinka je určena pro profesionální gastroprovozy a její balení obsahuje 1000 gramů zrnkové kávy. Číst dále...
Irská whiskey Tullamore D.E.W. slaví 3. výročí nové palírny
Tullamore D.E.W.je druhou nejprodávanější irskou whiskey na světě. Roční prodej představuje více jak 1 milion 9L kartonů. Tullamore D.E.W je známá po celém světě zejména díky své jemné chuti, kterou jí dodává trojitá destilace a výjimečně jemné spojení 3 druhů irské whiskey (obilné, sladové a irské pot still). Nasládlá jemnost obilné whiskey, lehce kořeněná chuť irské pot still whiskey a ovocné tóny sladové whiskey vytváří dohromady nezaměnitelnou chuť, která ji odlišuje od všech ostatních irských whiskey. Její jedinečnost potvrzuje také řada ocenění zahrnující Tullamore D.E.W. Original, Tullamore D.E.W. 12 Year Old Special Reserve, Tullamore D.E.W. 14 Year Old Single Malt či Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished. Tullamore D.E.W. se stala součástí rodiny William Grant & Sons v roce 2010. Číst dále...
Bednáři smolili v Prazdroji dubové sudy
Plzeňská bednářská parta má za sebou úspěšně podzimní smolení dubových sudů. Pivovar jich má ve svých sklepích plnou stovku a dodneška v nich zraje a kvasí část ležáku Pilsner Urquell. Smolení je tradiční postup údržby sudu a musí proběhnout před každým jeho naplněním pivem. Číst dále...
Ikona ginu se pohybuje v oboru již 50 let
Master distiller ginu Beefeater Desmond Payne je jednou z nejvýraznějších osobností ve světě ginu a patří k těm, kdo svými zkušenostmi a destilatérským uměním přispěli k boomu, který tento destilát v posledních letech zažívá. Směle jej lze označit za ikonu ginové branže, jelikož se své profesi věnuje už pět desítek let. Významné jubileum si letos připomíná prostřednictvím Golden 50th Anniversary Tour, v rámci níž zavítá také do Prahy. Číst dále...
Prazdroj je TOP odpovědnou firmou, má 4 certifikáty
Plzeňský Prazdroj dominoval letošnímu vyhlašování cen TOP odpovědná firma, kde získal celkem čtyři ocenění. Nejvyšší ohodnocení, zlatý certifikát, společnost dostala za svou strategii trvale udržitelného rozvoje v kategorii TOP odpovědná velká firma, stříbrný pak za projekt Respektuj 18. Vedle nich Plzeňský Prazdroj získal také zlatá ocenění za Odpovědný reporting a Strategii diverzity. Certifikáty uděluje platforma Byznys pro společnost za přínos k šíření principů společenské zodpovědnosti a udržitelného podnikání v ČR. Číst dále...
Dva úspěchy pivních speciálů z Vratislavic
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský v Praze již po osmé spolupořádál degustační soutěž Cerevisia specialis – Pivní speciál roku 2017. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v úterý 17. října 2017 v Praze. Číst dále...
Co je a co není pravý rum?
Na trhu najdeme alkoholické nápoje, které mají svými názvy evokovat RUM, nicméně o pravý rum se nejedná. Za ten může být podle legislativy Evropského parlamentu a Rady označena pouze lihovina vyrobená výlučně alkoholovým kvašením a destilací melasy nebo sirupu, jež vznikají při výrobě cukru z třtiny cukrové nebo z její šťávy. Číst dále...
Oslava narozenin plzeňského ležáku pokračuje v Brně
Oslavy 175 let od uvaření první várky tradičního plzeňského ležáku přijíždějí do moravské metropole. O nadcházejícím víkendu dorazí do legendárního Hostince U Bláhovky putovní roadshow připomínající zrod zlatého ležáku Pilsner Urquell, který změnil svět piva. Oslavy narozenin plzeňského originálu začaly 7. října v Plzni na tradičním Pilsner festu, kam dorazilo na 50 tisíc lidí. Slavit se bude až do konce listopadu po celé České republice. Číst dále...
Vinobraní ve Znojmě navštívilo 2,5 milionu návštěvníků
Uběhl přesně měsíc od konání Znojemského historického vinobraní 2017, a tak je ten správný čas vrátit se k několika číslům. Za celou svou 35 letou historii překročilo vinobraní, které je svého druhu největší akcí u nás, hranici návštěvnosti 2,5 milionů lidí. Do statistik se možná zapíše i jinak. Číst dále...
Master se neztratil v soutěži pivních speciálů
Master z Plzeňského Prazdroje uspěl významně v osmém ročníku soutěže pivních speciálů Cerevisia Specials – Pivní speciál roku. Master Tmavý 18 – nefiltrovaný zvítězil v kategorii polotmavá a tmavá speciální piva. Master Altbier získal druhé místo mezi neobvyklými pivy. Číst dále...
Nejogurt, nový rostlinný produkt od Nemléka
Mladá česká firma Nemléko, která nabízí na českém a slovenském trhu už rok a půl rostlinný nápoj z mandlí nebo máku se rozhodla rozšířit své portfolio a v druhé polovině října uvede na trh nový produkt Nejogurt. Majitelé firmy Amálie Koppová (23) a David Balcar (22) věří, že jejich bezlaktózové produkty nabídnou plnohodnotnou alternativu lidem, kteří živočišné mléko konzumovat nemohou nebo nechtějí. Číst dále...
Výrobní oddělení Heinekenu ČR bude nově zastřešovat i oddělení logistiky a distribuce
V nejvyšším vedení společnosti HEINEKEN Česká republika došlo od
1. října k důležité změně. Dosavadnímu výrobnímu řediteli Milanovi Schrammovi se rozšiřuje pole působnosti, nově zastřešuje i oddělení logistiky a distribuce. Ředitel logistiky a distribuce Aleš Zachoval uspěl ve výběrovém řízení na pozici OpCo manažera logistiky pro region Etiopie. Číst dále...
Svaz vinařů ČR představuje vinařský oblek
Morava je oblast plná folkloru a lidových tradic. Jednou z nejznámějších je pak vlastnění a nošení lidového kroje. A stejně jako patří k Moravě kroje, patří k ní i víno. Tak proč nedat najevo hrdost na příslušnost k vinařskému stavu také vlastním oděvem. Historicky první model vinařského obleku, kombinujícího prvky kroje i uniformy, vznikl z iniciativy Svazu vinařů ČR. Číst dále...
Podle SodaStream bude letošní zima tropická
Děsí vás představa krátkých dní a dlouhých nocí? Spláchněte splín z blížící se zimy bublinkami čerstvé perlivé vody! Limitovaná tropická edice od značky SodaStream vám prodlouží léto a připomene jeho chutě a barvy vždy, když se vám zasteskne. A při troše štěstí si můžete vychutnat atmosféru tropického ostrova i během třeskuté zimy. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama