Proud přechází na plechovky
Plzeňský experimentální pivovar Proud nově nabízí své portfolio v plechovkách namísto nevratných lahví o objemu 750 ml. Pivovar tak reaguje na trend mezi spotřebiteli, kteří dlouhodobě plechovky preferují díky nízké váze i rychlému vychlazení. Zároveň mají plechovky oproti jednorázovým lahvím menší dopad na životní prostředí. Číst dále...
Pepsi Space
Ikonická značka Pepsi představuje unikátní kampaň, v níž poskytne svůj reklamní prostor mladým talentům. Hvězdami kampaně se tak stanou samotní spotřebitelé. Hlavním ambasadorem Pepsi Space pro Českou republiku je Adam Mišík a zapojí se i další influenceři. Číst dále...
Nový ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven
Novým výkonným ředitelem Českého svazu pivovarů a sladoven bude od září Tomáš Slunečko. Doposud působil jako diplomat na Stálém zastoupení České republiky při Evropské unii, kde se posledních osm let věnoval problematice zemědělství, potravin a životního prostředí. Slunečko vystřídá Martinu Ferencovou, která po sedmi letech z pozice výkonné ředitelky ke konci srpna odchází. Číst dále...
Frappuccino Blended Beverage
Nápoj Frappuccino® Blended Beverage neodmyslitelně patří k letní nabídce Starbucks. Ani letos nebude výjimkou a tento ikonický nápoj ve svých variacích potěší všechny milovníky kávy a fanoušky oblíbených klasických příchutí! Číst dále...
Na filmovém festivalu se budou zálohovat obaly od nápojů
Partner Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary – minerální voda Mattoni se letos během konání festivalu postará o cirkulární řešení pro nápojové obaly. Společně s iniciativou Zálohujme.cz, jejímž je společnost Mattoni 1873 zakládajícím členem, připraví 3 ECO Life Pointy, kam návštěvníci mohou odevzdat prázdné PET lahve. Ty se tak mohou vrátit třeba na příští ročník festivalu recyklované. Číst dále...
Odliv hostů a konec hospod způsobí vyšší DPH na pivo
Pivovary se obávají zásadních dopadů konsolidačního balíčku na hospody, restaurace, ale i samotné pivovary, kterých je v Česku včetně minipivovarů více než 500. Vyplývá to z bleskového průzkumu mezi členy Českého svazu pivovarů a sladoven (ČSPS). Většina (82 %) pivovarů se obává zrychlení odlivu hostů z hospod a restaurací, a zavírání zejména vesnických hospod, 73 % také očekává negativní dopady na zaměstnanost v sektoru. Stejné obavy mají i hospodští, z nichž dle průzkumu Plzeňského Prazdroje desetina zvažuje ukončení provozu a dalších 5 % je už rozhodnuto, že po zvýšení DPH skončí. Číst dále...
Kinley Citrus & Ylang Ylang
Osvěžující prémiová limonáda s příchutí Citrusu a s kapkou Kanangy vonné neboli Ylang Ylang, to je novinka od značky Kinley. Nápoj, který nabízí vyváženou chuť a skvěle vybalancovanou kombinaci mezi sladkostí, kyselostí a hořkostí. Chuťový profil nápoje perfektně doplňuje pár kapek éterického oleje Ylang-Ylang, který má přímo magické účinky – působí jako přírodní afrodiziakum, má zklidňující efekt na tělo i mysl, snižuje krevní tlak, zklidňuje dýchání a minimalizuje dopady stresu na organismus. Číst dále...
Radegast a Lesy ČR podpoří vznik tůní
Pivovar Radegast se dlouhodobě věnuje minimalizaci spotřeby vody v pivovaru a současně podporuje řadu projektů přispívajících k dostatku vody v přírodě. Letos spojil síly se společností Lesy ČR a částkou 1 milion korun podpoří budování a obnovu tůní, které pomáhají zadržovat vodu v krajině. Do výběru projektů zapojí pivovar i veřejnost. Využije k tomu plechovky se speciálním designem a QR kódem, který navede spotřebitele k hlasování o projektech. Číst dále...
Kinley Grand Cocktail Cup zná vítěze
První ročník barmanské soutěže Kinley Grand Cocktail Cup zná svého vítěze, stal se jím Jaroslav Jeřábek z pražského baru AnonymouS. Svým uměním, nápady ale i osobitou prezentací uhranul odbornou porotu a při cestě za vítězstvím nechal za sebou dalších více než 60 českých barmanů. Číst dále...
Slavnosti svijanského piva se blíží
Třetí červencovou sobotu mají skalní fanoušci již stabilně vyhrazenu pro nejstarší a jedny z největších pivních slavností v republice. Také letošní, 34. ročník Slavností svijanského piva se na koupališti ve Svijanském Újezdě uskuteční v obvyklém termínu 15. července. Od 13.00 na něm bude návštěvníky čekat nejen zajímavý hudební program, ale hlavně téměř kompletní nabídka svijanských piv a nepřeberné množství kulinářských specialit, včetně pivní zmrzliny. Číst dále...
Osvěžující drinky z dílny Stock
Sladká zmrzlina, hřejivé sluneční paprsky a líné odpoledne na pláži kdesi u dalekého moře. I tak může vypadat dokonalá představa léta. Nebo jste spíš fanouškem českých luhů a hájů a na dovolenou jezdíte nejraději stanovat za roh do lesa? Ať je váš perfektní obraz léta jakýkoli, jedno je jisté – letní dny si žádají aspoň kapku osvěžení. A je jedno, zda raději sedíte s přáteli na zahradě u grilu, nebo kempujete někde u vody či v lese. Léto je časem nekonečných slunečních dní a teplých nocí, ke kterým kapka osvěžujícího nápoje zkrátka patří, ať už jste kdekoli. Číst dále...
Vyberte si víno podle horoskopu
Podle znamení horoskopu hodnotíme osobnost druhých, vztahy nebo kariérní úspěchy. Věděli jste ale, že vám hvězdy pomohou i s výběrem toho správného vína? Zeptali jsme se astrologa Víta Kuntoše, co přísluší jakému znamení. Tak schválně, trefil se? Číst dále...
Birell Višeň & Ostružina si dáte i čepovaný
Ovocný nealko radler Birell Višeň & Ostružina, oblíbená příchuť loňského léta, je na přání spotřebitelů kromě plechovek nově k dostání
i v sudech. Lidé si ho tak mohou během léta vychutnat i čepovaný v hospodách, restauracích a na stáncích po celé republice. Číst dále...
Bohémská porce zábavy
Otevřít léto opravdu v Bohémském stylu se chystají Krušovice se svojí novinkou Bohém. Zvou proto na Bohémskou porci zábavy, která se uskuteční ve čtvrtek 29. června 2023 v Riegrových sadech v Praze. Vstup na akci je zdarma Číst dále...
Další medaile na soutěži Concours Mondial de Bruxelles
Ani ve třetí části prestižní mezinárodní soutěže vín Concours Mondial de Bruxelles, věnované tentokrát šumivým vínům, se moravská a česká vína neztratila. V italské Neapoli, v konkurenci téměř tisícovky sektů z 25 zemí světa, zaznamenala krásných 8 medailí. Účast na soutěžích finančně podporuje Vinařský fond a organizačně zajišťuje Národní vinařské centrum. Číst dále...
Nové obsazení nejvyšších pozic v Plzeňském Prazdroji
Novým obchodním ředitelem Plzeňského Prazdroje se od července stává Roman Trzaskalik, dosavadní marketingový ředitel. Nahradí tak odcházejícího Tomáše Mráze. Do funkce ředitelky marketingu pak byla jmenována Francesca Bandelli. Číst dále...
Nová, lepší nealko Stella Artois
S vylepšenou nealkoholickou recepturou vstupuje na trh i značka prémiového ležáku Stella Artois oceněná titulem „Nejlepší mezinárodní ležák“ soutěže World Beer Awards roku 2019. Reaguje tak na stále rostoucí poptávku po nealkoholických pivech a za použití speciální technologie tak mohla přijít s vylepšenou Stella Artois s obsahem alkoholu 0,0 % obj. Zlatý nápoj v elegantních třetinkových lahvích obsahuje 18 kcal na 100 ml a je tak navíc nízkokalorický. Číst dále...
G’Vine Gin v limitované edici
G’Vine, gin de France, je jediný gin na světě vyráběný z hroznů a vinných květů. Není divu, že se těší takové oblibě. Nyní tato francouzská značka uvádí na trh limitovanou edici receptury i lahve, a to v rámci oslavy tříletého výročí svého partnerství se španělským ambasadorem a známým hercem Jaimem Lorentem. Číst dále...
TV spot Láskyplný páteček v pojetí Kofoly a Bernardu
Rodinný pivovar Bernard se přidává k originálnímu nápadu Kofoly podpořit lásku ve společnosti a rovněž poskytuje svým zaměstnancům jeden volný pátek na lásku. Na podporu myšlenky Láskyplného pátečku vznikl společný televizní spot obou tradičních českých firem, který se natáčel v pivovarské Pivnici Na Štokách a zahrálo si v něm několik zaměstnanců pivovaru. Číst dále...
Na žateckých chmelnicích rozkvetly tisíce květin
Deset chmelnic na Žatecku se v těchto dnech rozzářilo barvami. Neroste totiž na nich jenom chmel, ale i další rostliny, které rozkvetly a vytvořily tak neobvyklou barevnou scenérii. Na jedné z chmelnic vyrostl dokonce obří půllitr z květin, vysoký 60 metrů, a stal se symbolem nového projektu Plzeňského Prazdroje s názvem Kytky pro chmel. Ten představuje návrat k tradičním principům regenerativního zemědělství, a jehož cílem je snížit vliv klimatické změny na růst chmele a zachovat tak kvalitu i vypěstované množství této tradiční suroviny pro výrobu piva. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama