Data pro programatickou reklamu rozšířena o kategorii Alkohol
Projekt AdArrows přišel s rozšířením svých dat pro programatické cílení o kategorii zaměřenou na konzumaci alkoholických nápojů. Nově je tak možné cílit na skupiny, jako jsou konzumenti „desítky“ či naopak milovníci pivních speciálů. Také lze nyní cíleně zasáhnout konzumenty, kteří nejčastěji pijí alkohol doma, nebo naopak ty, kteří dávají přednost konzumaci alkoholu s kamarády na návštěvě či v baru. Zaměřit se lze i na milovníky whisky nebo tuzemáku. Číst dále...
Cesta sudu aneb když to bourbonem nekončí
Americký bourbon zraje ve vždy nových vypálených sudech z amerického bílého dubu. Řada lidí si myslí, že tímto životnost sudů končí. Nenechte se ale mýlit, tím je pouze uzavřena jedna jeho kapitola. Pak se totiž sudy vydávají na dlouhou cestu, na jejímž konci čeká skotská nebo irská whisky. Vydejte se s námi za tajemstvími složitostí zrání alkoholu a poznejte krásy těchto mnohaletých procesů i dlouhou životní cestu prvotřídních sudů. Číst dále...
Vinobus získal podporu Znojma a bude jednat i s dalšími partnery
Spolek vinařů VOC Znojmo nedávno požádal písemně starostu Znojma Jana Groise o uzavření memoranda o spolupráci mezi městem Znojmem a spolkem VOC Znojmo, a to v souvislosti s projektem Vinobus. Tato žádost byla následně předložena radě města, která toto pondělí memorandum schválila. Memorandum nyní musí posvětit nejvyšší orgán města, zastupitelstvo. Číst dále...
Poděkování bednářům Plzeňského Prazdroje ve formě pečené kachny
Pečenou kachnu se zelím a knedlíkem přinesl dnes bednářům Plzeňského Prazdroje emeritní vrchní sládek pivovaru Václav Berka jako poděkování za jejich celoroční práci. Číst dále...
Zálohování by mělo nižší dopad na životní prostředí
Evropská unie i široká veřejnost řeší plasty a jejich dopad na životní
prostředí. V Česku se již rok připravuje studie mapující možnosti
zavedení systému vratných nápojových obalů. První výsledky ukazují, že tzv. depozitní systém je šetrnější k životnímu prostředí. Pomůže též zvýšit míru recyklace PET lahví, jichž se v současnosti v Česku recykluje o něco málo více než polovina. Kompletní výsledky budou prezentovány 22. ledna 2019. Číst dále...
Vaječný likér s mlékem nebo bez něho?
Pro někoho jde o nepostradatelnou součást svátečního popíjení, jiní se bez něj neobejdou při přípravě domácího cukroví, třeba oblíbených vosích hnízd. Dosavadní praxe výroby vaječných likérů však možná vezme za své. Důvodem je nový výklad evropského nařízení, podle kterého do těchto nápojů nepatří mléko. Drtivá většina vaječných likérů dostupných v českých obchodech jej ale obsahuje. Číst dále...
Čtyři nové kavárny Starbucks nejen v Praze
Závěrem roku 2018 se síť kaváren Starbucks rozrostla o čtyři nové pobočky. Je mezi nimi i největší kavárna v Čechách - třípatrový podnik v historické budově na Staroměstském náměstí. Číst dále...
Mezi svátky na návštěvu Plzeňského Prazdroje
Vánoční svátky jsou časem plným příběhů. Vedle tradičních si můžete nechat vyprávět i takové, které jste možná ještě nikdy neslyšeli. Co třeba příběh legendárního piva Pilsner Urquell? Věděli jste například, že slavný plzeňský ležák inspiroval více než dvě třetiny všech světových piv, dodnes označovaných jako pils, pilsner, pilsener? Číst dále...
Jak se vyrábí Bohemia Sekt?
Oslavujeme s nimi výjimečné události, zpříjemňujeme s nimi volné chvíle, vítáme s nimi královny. Řeč je o sektech ze Starého Plzence, klasice, která lahodí i nejzhýčkanějšímu jazýčku. Víte, co dodává těmto šumivým vínům jejich neopakovatelnou chuť? Odhalte tajemství osmi kroků, které vedou ke vzniku českého sektu vyráběného klasickou metodou. Číst dále...
Vánoční soutěž se speciálem Samson Bock
Českobudějovický Pivovar Samson si připravil před Vánocemi pro zákazníky soutěž na sociálních sítích. Výherci se každou adventní neděli dočkají zajímavého ocenění – dárkového balení lahodného piva k Vánocům. Číst dále...
Na zahřátí horký punč z ovocných pálenek Rudolf Jelínek
V mrazivých zimních dnech je potřeba se zahřát. RUDOLF JELÍNEK proto přichází s novými horkými punči z ovocných pálenek, které si zamilujete. Voňavé drinky vás dokonale zahřejí a jejich skvělá chuť potěší vaše chuťové pohárky. Punče si můžete vychutnat v rámci konceptu Punč bar s přáteli na vánočních trzích a sjezdovce nebo si je připravit v pohodlí domova. Číst dále...
Sedmset tisíc korun za jednu lahev Pilsner Urquell
Již sedmý ročník charitativní dražby designových lahví Pilsner Urquell pro Centrum Paraple vynesl celkem 2 759 988 korun a překonal tak minulý ročník o 1 076 843 Kč. Nejdražší originální láhev podle návrhu Václava Mlynáře a Jakuba Pollága ze studia deFORM vynesla neuvěřitelých 700 000 korun. Číst dále...
Vyznáte se v šumivém víně?
Sekt, šampaňské, prosecco, crémant nebo cava. Bloudíte mezi regály a nevíte, jak se zorientovat ve složitém světě bublinek? Je to snazší, než se na první pohled zdá. Odborně se všechny toto názvy označují jednotně – jakostní šumivá vína. A příliš se od sebe neliší ani způsobem výroby. Metod, jak na bublinky není mnoho. Číst dále...
Většina Čechů kupuje k Vánocům alkohol
Dvě třetiny Čechů kupují alkohol jako vánoční dárek. Obdarovávají jím především rodinu a přátele, méně často pak kolegy a obchodní partnery. Nejčastěji utrácejí Češi za alkoholický vánoční dárek mezi 300 a 500 korunami a obvykle kupují víno či sekt. A právě víno či sekt jsou mezi Čechy také nejoblíbenějším alkoholem v době vánoční. Výzkum realizovala společnost Nielsen Admosphere na vzorku pěti set respondentů z české internetové populace starší 18 let. Číst dále...
Nejlepší víno ČR ze Zámeckého vinařství Bzenec
Šampionem Salonu vín – národní soutěže vín, a tedy nejlepším vínem České republiky pro rok 2019, se stalo Rulandské bílé, Collection 1508, pozdní sběr, ročník 2017 ze Zámeckého vinařství Bzenec. Opět. Číst dále...
Jak otevírat sekt?
Tři, dva, jedna, šťastný Nový… A nic! Máloco dokáže překazit silvestrovské půlnoční veselí tak, jako zaseknutý špunt láhve se sektem. Okolo rámusí pyrotechnika, hodiny odzvání půlnoc. Vaši blízcí netrpělivě čekají s prázdnými skleničkami, vy zápasíte s korkem a výjimečnost okamžiku se rychle vytrácí. Jednoduše faux pas, kterému se bezpodmínečně musíte vyhnout. Přitom správné servírování šumivého není žádná věda. Číst dále...
Jedenáct mýtů o sektech
Myslíte si, že se do sektů přidává CO2 jako u sodovek kvůli bublinkám? Nebo že pokud se do hrdla láhve vloží lžička, sekt pomaleji vyprchá? O sektech koluje řada mýtů, které je dobré před silvestrovským přípitkem znát. Na názor jsme se zeptali zkušeného sklepmistra Josefa Švédy ze společnosti BOHEMIA SEKT a hlavního sommeliera BOHEMIA SEKTU Davida Krále. Číst dále...
Chmele se v roce 2018 sklidilo málo
Jednu z nejnižších sklizní potvrdila sumarizace sklizně chmele, kterou každoročně provádí ÚKZÚZ. Množství sklizeného chmele bylo oproti loňskému roku nižší o necelou jednu čtvrtinu. Číst dále...
Jako zdroj omega-3 kyselin ani losos nestačí
Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a vitamínu D. Časopis dTest otestoval kvalitu mražených lososů a zjistil obrovské rozdíly v obsahu tuku i poměru zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin. Číst dále...
Jak si užít bublinky jinak?
Sezóna sektu vrcholí. Nevíte, čím byste během vánočního období a Silvestra ohromili svoje přátelé a rodinu? Potom zkuste originální koktejly plné zajímavých a exotických chutí… Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama