Gin v papírové lahvi
Spojte kvalitní zážitek s odpovědným přístupem k životnímu prostředí. Značka Greenall’s, milovaná po celém světě pro svůj hladký a vyvážený gin, nabízí svůj produkt v inovativní papírové lahvi. Tento krok představuje významný příspěvek k ekologii a inspiruje k udržitelnějšímu přístupu nejen v oblasti nápojů. Číst dále...
Španělský vermut
Španělsko je proslulé svou lahodnou kuchyní. Tapas a paella jsou hrdými protagonisty místní gastronomie, ale cestovatelé, kteří chtějí ochutnat pravou podstatu Španělska, často opomíjejí jeden konkrétní nápoj. Vermut se stal nedílnou součástí španělské kultury jídla a pití a je dokonalým aperitivem, který nastartuje každé jídlo. Číst dále...
Budvar vyváží pivo do více než 70 zemí
Český ležák budí ve světě stále větší pozornost. A to i díky Budvaru, který do zahraničí dnes vyváží nejvíc ze všech českých piv. Ležák z národního pivovaru si můžete vychutnat už ve více než 70 zemích. Nově například v Kambodži nebo na Novém Zélandu. Třeba s výhledem na filmovou vesničku Hobitín. Číst dále...
Chlebového someliéra potkáte v Českých Budějovicích
Od 15. do 18. května 2025 se českobudějovické výstaviště opět stane centrem české a zahraniční gastronomie. Třetí ročník veletrhu Czech Food Expo 2025 nabídne návštěvníkům pestrý doprovodný program, nové trendy v oblasti potravinářství a nezapomenutelné kulinářské zážitky. Veletrh také navštíví chlebový someliér Stanislav Janíček, který svými znalostmi a vášní pro pekařské řemeslo inspiruje širokou veřejnost. Číst dále...
Starobrno Štatl 12
Pivovar Starobrno uvařil prémiovou dvanáctku Štatl 12. Novinka je výhradně z českých chmelů a výběrového moravského sladu. Díky tradiční receptuře má plné tělo a vyváženou hořkost. Pivovar reaguje na proměňující se vkus pivařů, kteří upřednostňují prémiovější piva. Číst dále...
Letní kampaň Kofoly
Láska má existenční problémy. Víc jak 60 % párů se dnes seznamuje online. Obrazovky ale těžko nahradí první nesmělý pohled, nervózní úsměv nebo dotek ruky při osobním setkání. Právě na tento fenomén reaguje nová kampaň značky Kofola. Číst dále...
Bylinný likér Maria Liquer
Společnost Maria Liquer s.r.o. oznamuje uvedení nového originálního bylinného likéru Maria Liquer, který v sobě spojuje bohatou tradici lázeňských likérů a jedinečné přírodní bohatství oblasti Mariánských Lázní. Tento tmavě jantarový likér, vytvořený pod vedením zkušeného odborníka a významné postavy českého lihovarnictví Václava Šitnera a jeho dcery Barbory Šitnerové ze směsi dvaceti pečlivě vybraných bylin, které byly pro své blahodárné účinky využívány již po generace, přináší harmonii chutí, vůní a sílu léčivých bylin typických pro region Mariánských Lázní. Číst dále...
Volba sládků se mění na Speciály z Prazdroje
Plzeňský Prazdroj mění od května svůj program pivních speciálů. Projekt Volba sládků, který každý měsíc nabízel v limitované edici jedno speciální pivo ve vybraných hospodách a restauracích v Česku a na Slovensku, nahrazuje novým programem s názvem Speciály z Prazdroje. Ten nabídne hospodským možnost sestavit si vlastní kalendář pivních speciálů na míru. Vybírat budou moci během roku dohromady z deseti druhů piva ze stálé i sezónní nabídky. Číst dále...
Valtické vinné trhy 2025 už v pátek
Závěr týdne bude opět patřit vínu, alespoň tedy ve Valticích. V pátek 9. a v sobotu 10. května se zde totiž koná již 58. ročník slavných Valtických vinných trhů. Milovníci vína tak mají opět po roce jedinečnou příležitost ochutnat stovky špičkových vín ze stejnojmenné soutěži. Akci pořádá společnost Valtické vinné trhy ve spolupráci se Střední vinařskou školou ve Valticích, tradičně v konírně a španělské jízdárně valtického zámku. Číst dále...
Radegast si změřil vodní stopu
Radegast si nechal změřit svou vodní stopu napříč celou produkcí v rozsahu, který v Česku nemá obdoby. Celková spotřeba vody od semínka ječmene a chmele, přes výrobu až po načepovanou sklenici činí 3,64 litru vody odebrané z vodních zdrojů na litr vyrobeného piva. Číst dále...
Vermut nejen na ledu
Vermut je král aperitivů. Elegantní, lehce nahořklý, s bylinnými tóny, které otevírají chuťové pohárky i konverzaci. Ať už dáváte přednost suché nebo sladké variantě, jeho variabilita v koktejlech je fascinující. Přinášíme vám tři variace na oblíbené drinky, které můžete vykouzlit i doma — ideálně se španělskými delikatesami po ruce. Číst dále...
Noc pivovarů si užily tisíce lidí
Historicky první Noc pivovarů, do níž se zapojila dvacítka malých i velkých pivovarů z Plzeňského kraje, byla oslavou českého pivovarnictví. Navzdory deštivému počasí si cestu za sládky a poznáváním pivovarského řemesla našly zhruba tři tisíce návštěvníků v regionu. Zájem byl o komentované prohlídky pivovarů, slepé degustace i doprovodný program. Číst dále...
Popularita růžových vín neustále roste
Ještě donedávna byla růžová vína vnímána spíše jako sezónní rozmar, zábavný doplněk letních oslav a pikniků. Dnes ale mají na našich stolech, vinných lístcích i v nabídce špičkových vinařství své pevné místo. Spotřebitelé i someliéři po celém světě — Českou republiku nevyjímaje — oceňují jejich pestrost, univerzálnost a neopakovatelný chuťový profil. Čemu vděčí za svou „cool“ pověst? Číst dále...
Kofola pomáhá podnikům hledat úspory
Udržitelný přístup v gastronomii nemusí být až tak složitý ani časově náročný. Když se vezme za správný konec, může přinést nejen dobrý pocit, ale i zajímavé úspory a nové zákazníky. Aspoň tak to vidí společnost Kofola ČeskoSlovensko, která spustila pro své gastro zákazníky projekt Neleníme, zeleníme. Číst dále...
Soutěž perlivých a růžových vín Jarovín
JAROVÍN, tradiční národní soutěž perlivých a růžových vín právě vybrala nejlepší domácí vína v osmi kategoriích. Odborná komise ve Velkých Pavlovicích hodnotila celkem 180 převážně moravských vín přihlášených 86 vinaři – a absolutní vítězství si odnesla Frankovka blanc de noir frizzante 2024, moravské zemské víno, VÍNO ZBOROVSKÝ 92,8 bodů Číst dále...
Teekanne Vitalita+
Značka TEEKANNE je v segmentu funkčních čajů jedničkou na tuzemském trhu. Nabízí širokou paletu bylinných směsí, při jejichž sestavování bere v potaz všechny prospěšné účinky jednotlivých bylin, které jsou známé po dlouhá staletí. Nyní představuje novou řadu VITALITA+, kterou tvoří dva čaje – Krása a Koncentrace. Číst dále...
Zlatý kuchař 2024
Devátý ročník gastronomické ankety Zlatý kuchař zná své vítěze. Držitelem titulu Zlatý kuchař za rok 2024 se stal Tomáš Černý, šéfkuchař a spolumajitel pražské restaurace Dejvická 34. Časopis Gastro & Hotel profi revue vyhlásil oceněné také v dalších šesti kategoriích včetně populární Volby veřejnosti, v níž zvítězil Petr Hron z restaurace Sequoia v Ratměřicích. Číst dále...
Cenu pro nejlepší suché tiché víno míří do ČR
Česká a moravská vína opět prokázala svou kvalitu na mezinárodní scéně. Absolutním šampionem mezi suchými tichými víny se ve Štrasburku stal Ryzlink rýnský, výběr z hroznů 2023 z BV Vinařství a.s., který obdržel cenu Le Prix VINOFED – Vin Tranquille. Celkem bylo na soutěži uděleno 9 ocenění Trophée za nejlépe hodnocené suché odrůdové víno, z toho hned 4 ocenění putují do ČR za Ryzlink rýnský, Tramín červený, Sylvánské zelené a Rulandské bílé. Číst dále...
Funkční vody od Mattoni 1873
Kategorie funkčních vod – tedy minerálních vod obohacených o vitamíny a přírodní extrakty – zažívá díky Mattoni 1873 v Česku doslova revoluci. Po předloňském raketovém nástupu Magnesia PLUS, která během krátké doby dosáhla několikanásobného růstu prodejů a uzavřela loňský rok jako nejprodávanější značka ve své kategorii, nyní středoevropský lídr v segmentu nealkoholických nápojů rozšiřuje svou nabídku o další atraktivní funkční novinky. Číst dále...
Cool+ Mind a COOL s příchutí mandarinky a zázvoru
Společnost Pivovary Staropramen reaguje na rostoucí poptávku po nealkoholických pivních alternativách a rozšiřuje své portfolio o nové druhy nealkoholických pivních mixů. Klasická řada COOL se rozrůstá o příchuť Mandarinka & zázvor. Do řady COOL+ s funkčními benefity přibyde COOL+ Mind. Extrakt z ginkgo biloby v něm obsažený má antioxidační vlastnosti a má pozitivní vliv na paměť i pozornost. Přidaný hořčík zase přispívá k normálnímu energetickému metabolismu. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama