TOP vinařský cíl 2025: Starý Plzenec i Velké Bílovice
Vinařský institut každoročně vyhlašuje oblíbenou soutěž „TOP vinařský cíl“ – seznam míst, kam stojí za to vyrazit nejen kvůli vínu, ale také atmosféře a nevšedním zážitkům. Svoji pevnou pozici letos obhájila společnost BOHEMIA SEKT, která v tomto žebříčku uspěla hned dvakrát. BOHEMIA SEKT Návštěvnické Centrum ve Starém Plzenci získalo titul CHAMPION roku 2025 a vinotéka v Habánských sklepích si do Velkých Bílovic odváží ocenění Stříbrný TOP vinařský cíl 2025. Číst dále...
Ballantines Sweet Blend
Ballantine’s, značka s téměř dvousetletou tradicí, přináší na český trh novinku Ballantine’s Sweet Blend. Tento prémiový destilát obohacuje klasickou chuť skotské whisky o jemné tóny karamelu, vanilky a zralého ovoce a nabízí atraktivní způsob, jak si Ballantine’s vychutnat. Díky své všestrannosti osloví jak zkušené milovníky whisky, tak i ty, kteří si podobný spirit drink dopřejí jen příležitostně. Číst dále...
Pilsner Fest 2025
Plzeň se v sobotu stala dějištěm oslav 183. narozenin ležáku Pilsner Urquell. Tisíce návštěvníků přilákal Pilsner Fest, společně se sládky pivovaru si užili jedinečnou kombinaci hudby, dobrého jídla a té nejlepší pivní tradice v?kulisách historického města. Číst dále...
Bohemian Zero
S radostí vám představujeme nejnovější přírůstky do rodiny nápojů Bohemian – nealkoholickou řadu Bohemian Zero. Nové produkty přinášejí autentický zážitek, který si můžete vychutnat bez kapky alkoholu. Díky důmyslnému složení nabízí každý doušek těchto novinek osvěžující chuť a vtáhne vás do světa bohatých a rozmanitých nápojových lahůdek. Bohemian Zero je skvělou volbou pro ty, kdo hledají moderní nealkoholický nápoj, který se hodí pro každou příležitost. Číst dále...
Pumpkin Spice
Podzim má svou typickou barvu i vůni – a tou je Pumpkin Spice. Fenomén, který odstartoval před více než dvěma dekádami v kavárnách s příchutí latte, dnes přesahuje do dezertů, svíček i kosmetiky a stal se doslova synonymem podzimu. Víme, proč je tato kombinace koření tak oblíbená. Poradíme i s receptem na domácí Pumpkin Spice sirup, díky kterému si vykouzlíte podzimní kávu či koktejl jako z kavárny. Číst dále...
Sklizeň hroznů komplikuje počasí
I když byla sezóna z pohledu kvality hroznů výjimečně dobrá, deštivé září zkomplikovalo průběh vinobraní. Vinaři na Moravě i v Čechách vyvíjí maximální úsilí, aby sklidili zbylé hrozny dříve, než je zasáhne hniloba. Očekává se sice nižší cukernatost, zato optimální kyselinka, která předurčuje ročník 2025 pro výrobu svěžích vín. Číst dále...
Budvar čeká proměna v otevřený a zelený areál
Národní pivovar Budějovický Budvar stojí na prahu zásadní proměny. Společně s Ministerstvem zemědělství, Jihočeským krajem a statutárním městem České Budějovice podepsal memorandum o spolupráci při rozvoji pivovaru a jeho okolí. Vize projektu nese název „Pivovar otevřený a zelený“ – a slibuje moderní, ekologicky šetrný a veřejnosti přístupný pivovarský areál. Číst dále...
Národní kolo Vergnano Barista World Cup 2025
Mykhailo Sholudko z exkluzivní pražské rooftop restaurace & baru Fly Vista se stal vítězem národního kola prestižní mezinárodní soutěže Vergnano Barista World Cup 2025. Vergnano World Cup je mezinárodní platforma podporující talentované baristy a šířící kulturu kvalitní kávy po celém světě. V říjnu bude Mykhailo reprezentovat Českou republiku na světovém finále v Turíně, kde se utká s nejlepšími baristy z celého světa. Číst dále...
Budvar slaví 130 let
Psal se 7. říjen roku 1895 a v nově založeném pivovaru na Pražském předměstí uvařil sládek Antonín Holeček první várku piva. Od té chvíle letos uplyne už celých 130 let. A to je důvod se sejít a společným přípitkem oslavit tohle krásné výročí tam, kde je Budvar opravdu doma - přímo na náměstí Přemysla Otakara II. Číst dále...
Coca Cola a Star Wars
Coca Cola a Disney spouštějí globální kampaň „Coca Cola x Star Wars: Refresh Your Galaxy“ (Osvěž svou galaxii). Společně tak oslavují miliony fanoušků legendární ságy a navazují na své 70leté partnerství. Číst dále...
Bistro U Býka představuje nové menu
Moderní československé Bistro U Býka vzniklo s jasným cílem – nabídnout lidem kvalitní, poctivé jídlo bez zbytečného čekání, a to v příjemném prostředí v centru Prahy. Tuto ambici rok a půl po otevření bezezbytku naplňuje, teď navíc potěší zákazníky novým menu v teplém pultu. Na své si přijde každý – od milovníků tradičních pokrmů přes fanoušky vydatných příloh až po ty, kteří dávají přednost lehčím nebo bezmasým alternativám. Číst dále...
Kávovary se zabydlely v českých domácnostech
Na prvního října připadá Mezinárodní den kávy. Připomíná nejen radost z voňavého šálku, ale také práci milionů farmářů, jejichž každodenní úsilí stojí za tím, že si kávu můžeme vychutnat doma, v práci i v kavárnách. Káva má v Česku pevné místo, sedm z deseti Čechů ji pije každý den. Oblíbenosti tohoto nápoje odpovídají i rostoucí prodeje kávovarů. Společnost DATART jich v letošním prvním pololetí prodala více než 45 tisíc kusů, a to navzdory výraznému zvýšení ceny kávy. Číst dále...
Prohlédněte si Radegast za svitu čelovek
Příjemně hořké zpestření podzimních večerů nabízí Pivovar Radegast v Nošovicích. Na listopad a prosinec připravil netradiční večerní prohlídky pivovaru za svitu čelovek. Návštěvníci si ve večerní atmosféře projdou pivovar a ochutnají Radegast Ryze Hořkou 12, 4CHMELOVÝ ležák a vyzkouší si i školu čepování. Číst dále...
Sušický týden kávy
Sušice letos poprvé pořádá Sušický týden kávy. Od 26. září do 5. října se podhorské město, které je branou Šumavy, promění v ráj pro všechny, kdo milují kávu i pohodový odpočinek. Čeká vás 16 akcí, 12 zapojených podniků i kávová stezka s odměnou – a mezi tím čas na procházky kolem Otavy či výhledy z okolních kopců. Číst dále...
Fanta: halloweenská limitovaná edice
Fanta spojuje síly se společnostmi Universal Pictures a Blumhouse a poprvé v historii přináší kampaň s kultovními hororovými ikonami. Čeští fanoušci mohou vyhrát výlet do Los Angeles. Číst dále...
Pilsner Fest oslaví 183 let piva Pilsner Urquell
V sobotu 4. října ožije centrum Plzně tradičním Pilsner Festem. Ten se letos vrací do samotného srdce města – na náměstí Republiky a do Šafaříkových sadů. Oslava 183. výročí uvaření první várky plzeňského ležáku láká na nabitý program. Návštěvníci se mohou těšit na výjimečné pivní zážitky, prohlídky pivovaru i hudební vystoupení. Chybět nebude ani společný přípitek symbolicky v 18:42. Číst dále...
Nové víno Královské řady VOC Znojmo
Na vína Královské řady se můžeme těšit už od roku 2013, kdy VOC Znojmo jako první VOC u nás tuto speciální edici založilo. Čelí tak skutečnosti, že se vína VOC Znojmo často prodala do jednoho roku, čímž přišla o šanci nazrát na lahvi. Vína proto zrají minimálně 18 měsíců od sběru hroznů, školí se na sudu nebo v betonu a následně nazrají na lahvi. Díky tomu dosahují vyšší úrovně, jsou extraktivní, s dlouhotrvající perzistencí, jedinečná ve vůni i chuti. Číst dále...
Startuje další ročník BernardChef
Kuchařská soutěž BernardChef vstupuje do čtvrtého ročníku. Opět otevírá dveře všem, kdo milují kuchařinu a chtějí své řemeslo dělat co nejlépe. Rodinný pivovar Bernard chce soutěží podpořit nové generace kuchařů a oživit obor, který se potýká s akutním nedostatkem personálu. Číst dále...
Světový den kávy
Rostoucí obliba kávy se odráží i v číslech. Předpokládaná světová spotřeba v letošní sezóně 2025/206 by měla dosáhnout rekordních 169,4 milionu šedesátikilových pytlů kávy, přičemž největší nárůst už nyní hlásí tradiční lídři – Brazílie, Vietnam a Indonésie . Číst dále...
Bernard uvařil ležák s chmelem z Vysočiny
Sklidit, usušit, použít. Netrvalo dlouho a chmel, který ještě před nedávnem dozrával na svahu nad městem, už posloužil svému účelu. Rodinný pivovar Bernard i letos připravuje tradiční podzimní speciál – ležák s chmelem, který vyrostl na nejvýše položené chmelnici u nás. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama




















