Rhum Vieux Terroir Volcanique
Rhum J.M, renomovaný výrobce agricole rumů z Martiniku, přináší na český trh svůj oceňovaný rum Terroir Volcanique. Tento jedinečný rum, který zraje v sudech z amerického dubu, přináší intenzivní chuťový zážitek inspirovaný unikátním terroirem okolí hory Pelee. Číst dále...
Klesá spotřeba vína a sklizeň hroznů
Dosavadní sčítání dat k letošní sklizni potvrdilo pesimistické předpoklady. Meziroční propad činí bezmála 12 procent. V posledních letech lze navíc pozorovat významný pokles spotřeby i prodejů tichého vína. Číst dále...
Káva patří i do dezertů a koktejlů
Káva je více než jen nápoj. Díky své nahořklé chuti a bohaté vůni je oblíbenou součástí mnoha ikonických dezertů i nápojů. Jemné italské Tiramisu, tradiční francouzský dort Opera nebo lahodný koktejl Espresso Martini – kávové pochoutky si skutečně podmanily svět. V čem ale spočívá jejich popularita a jaký příběh se za nimi skrývá? Ponořte se do fascinující historie a objevte tajemství, které stojí za oblibou kávových dezertů. Číst dále...
Nové džusy a ledové čaje od Kofoly
Na nápojovém trhu už najdete málokterou kategorii, ve které by nějakým způsobem nefigurovala lokální nápojářská rodina Kofola. V oblasti ovocných nápojů a džusů spolupracovala v posledních letech s rakouskou společností Rauch. Nyní přichází s vlastní značkou Curiosa, která okoření portfolio ovocných nápojů a džusů. V oblasti ledových čajů pak přináší novinku v podobě DILMAH Ice Tea. Číst dále...
Pohoštění bez výčitek, tipy s Olomouckými tvarůžky
Vánoce jsou časem, kdy se scházíme s rodinou a přáteli, abychom si užili nejen radost z dárků, ale i společné chvíle u svátečního stolu. Sýrová roláda, štrúdl nebo řízek doplněné Olomouckými tvarůžky promění klasické pokrmy v lahodné a vyvážené pochoutky, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Číst dále...
Sváteční medový ležák z Litovle
Na čepech vybraných restaurací se v těchto dnech objevuje limitovaná edice světlého ležáku, který litovelský sládek Petr Kostelecký uvařil pro sváteční chvíle. Číst dále...
V O2 arene se bude nadále čepovat Staropramen
Pivovar Staropramen již potřetí zvítězil ve výběrovém řízení pro největší multifunkční halu v České republice. Číst dále...
Olomoucké tvarůžky obhájily certifikát bezpečnosti potravin
Společnost A. W., výrobce tradičních Olomouckých tvarůžků, obhájila mezinárodně uznávaný certifikát bezpečnosti potravin IFS (International Featured Standards). Získání certifikace na vyšší úrovni potvrzuje, že výroba jediného původního českého sýru probíhá v souladu s nejvyššími standardy bezpečnosti a kvality potravin. Číst dále...
Radegast Rázná 10 je světlým výčepním lahvovým pivem roku
Mezinárodní porota má jasno a Pivovar Radegast slaví další významný úspěch. Jeho Radegast Rázná 10 získala první místo v kategorii lahvové světlé výčepní pivo na soutěži Golden Bohemia – Czech Draft Beer Award 2024. Česká degustační soutěž má jako jediná u nás záštitu a podporu největšího evropského svazu konzumentů piva European Beer Consument Union (EBCU). Číst dále...
Ročníkové limitky 2010 od Barona Hildprandta
Zpříjemněte si vánoční čas pálenkami ze Zámecké palírny v Blatné a sáhněte po nové ročníkové limitované edici 2010 pálenek Baron Hildprandt. Ať už vás zaujme Baron Hildprandt Meruňkovice, Slivovice nebo Hruškovice, toto tekuté ovoce vás okouzlí v celé své kráse. Číst dále...
Jaké víno pod stromeček?
Víno je na Vánoce klasikou mezi dárky a nepostradatelným společníkem při slavnostních příležitostech. Ať už hledáte dárek pro znalce, gurmána nebo někoho, kdo si víno dopřeje jen zřídka, klíčem úspěchu je vsadit na kvalitu a zohlednit příležitost, pro kterou je víno určeno. „Kvalitní víno s příběhem dokáže zprostředkovat zážitek, který ocení znalci i ti, kdo víno pijí jen příležitostně,“ vysvětluje Klára Kollárová a přidává pět tipů, jak zvolit víno, které skutečně potěší. Číst dále...
Budvar a Lucky Bastard uvařili Blonde B(l)ond
Co se stane, když spojí své síly sládci Aleš Dvořák z Budějovického Budvaru a Martin Horst Hrubeš z brněnského minipivovaru Lucky Bastard? Vznikne limitovaná várka piva Blonde B(l)ond, které si vás získá svou neotřelou chutí a vysokou mírou pitelnosti. Číst dále...
Speciální prohlídky Prazdroje s kvízem a degustací
Pivovarský kvíz a legendární Pilsner Urquell – to je spojení zaručující dobrou zábavu a příjemné zpestření předvánočního času. Pobavit se u pivovarského kvízu přímo v historických sklepích při degustaci nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell bude možné během speciálních adventních prohlídek pivovaru Pilsner Urquell. Prohlídky se konají každý čtvrtek a sobotu od 5. do 21. prosince, vždy od 17.15 hodin. Číst dále...
Míchané drinky s čaji Teekanne
Vánoce a Silvestr jsou ideální příležitostí k experimentování a ke zkoušení nových, neotřelých receptů. A nemusí jít pouze o vaření či pečení! Prozkoumejte spolu s TEEKANNE svět míchaných drinků a ochutnejte jejich zajímavé varianty s čajem. Připravili jsme pro vás hned několik koktejlových receptur a nechybí ani tradiční punč, bez kterého se žádná zima neobejde. Číst dále...
Předvánoční Výčep pod komínem ve Staropramenu
Pivovar Staropramen zve na tradiční Výčep pod komínem. Akce, která se pravidelně koná už od roku 2017, se tentokrát uskuteční v předvánoční atmosféře. Brány smíchovského pivovaru se lidem otevřou 12. prosince od 17 do 20 hodin. Na každého návštěvníka bude u vstupu čekat jedno pivo zdarma. Těšit se mohou nejen na tankovou Staropramen 10 a letošní novinky Extra Chmel, Staropramen Nealko a Cool+, ale i na teplé nápoje na zahřátí a vánoční speciality k zakousnutí. Číst dále...
Stock: Spotřeba alkoholu se přesouvá k lacinějším variantám
Spotřeba lihovin v Česku nadále klesá. Na tiskové konferenci to uvedl generální ředitel společnosti STOCK Plzeň-Božkov (dále „Společnost“) Rafal Walendzik. Trend přesunu spotřebitelů do kategorií, jež jsou zatíženy jen minimální nebo vůbec žádnou spotřební daní, pokračuje. Číst dále...
Tipy národní someliérky na Vánoce s vínem
Vánoce jsou časem, kdy se rodiny scházejí u slavnostní tabule, a každý detail má svůj význam. Jedním z nich je správný výběr vína, které nejen skvěle doladí chuť tradičních pokrmů, ale také navodí tu pravou sváteční atmosféru. Národní someliérka Klára Kollárová se s námi podělila o své tipy, jak vybrat ideální víno k vánočnímu kaprovi, vegetariánské večeři nebo k cukroví. Připravte si sváteční stůl, který nejen potěší chuťové pohárky, ale stane se nezapomenutelným zážitkem. Číst dále...
Pivo z Elektrárny nově ve vratných skleněných lahvích
Plzeňská značka experimentálních piv Elektrárna překlápí od začátku roku 2025 své skleněné třetinky do vratných zálohovaných lahví. Tato změna povede k významnému snížení emisí, ročně tak pivovar nevyprodukuje 10,67 tun CO2. Vratné skleněné lahve doplní v portfoliu další typy obalů – sudy a plechovky. Číst dále...
Ratafia Mandlička je nejlepším mandlovým likérem roku 2024
Přírodní řemeslné ovocné likéry s jemným nádechem mandlí, Ratafia Almond Spirit, které vyrábí rodinná firma manželů Kleinerových z moravského Žešova u Prostějova, zazářily na letošním 4. ročníku největší mezinárodní soutěže destilátů a likérů v České republice – Czech National Spirits Competition 2024. V kategorii mandlových likérů získala jejich Ratafia Mandlička 33 % zlatou medaili jako nejlepší mandlový likér roku 2024. Číst dále...
Kozel oslaví 150. výročí prohlídkami s pivním kvízem
Ve středočeských Velkých Popovicích se pivo vaří bez přerušení už 150 let. Pivovar nechal postavit průmyslník František Ringhoffer II. v roce 1874 a první várku piva zde sládci uvařili 15. 12. téhož roku. Úctyhodné výročí o víkendu 14. a 15. prosince vždy od 15.00 připomenou speciální prohlídky přímo s baronem Ringhofferem. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama