Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2
Může být Aperitivo moment populární i u nás?
12. říjen 2018  České nápoje   OSTATNÍ

Může být Aperitivo moment populární i u nás?

Principem Aperitivo momentu je setkání skupiny přátel či rodiny, při kterém se popíjí drinky a pojídá drobné občerstvení. Jde především o prožití společné chvíle, kterou doprovází gastronomický požitek. „Čas mezi 16:00 hod. a 20:00 hod. je pro gastronomické podniky relativně hluchý. Chtěli bychom je proto inspirovat, aby lákali lidi po práci na skleničku kvalitního drinku. Jelikož jsou však lidé po práci hladoví, je ideální jim nabídnout drobné jídlo. Podle italské tradice k nápoji gratis. Abychom inspirovali podniky, jak by takové jídlo mělo vypadat, oslovili jsme Jana Punčocháře, jenž pro nás připravil fantastické tipy, které jsou jednoduché a levné na přípravu, ale zároveň působí velmi hodnotně,“ vysvětluje Alexander Suja, group brand manager společnosti Stock-Plzeň Božkov. Číst dále...



Automat na vracení zálohovaných PET lahví byl k vidění v Liberci
11. říjen 2018  České nápoje   VODA

Automat na vracení zálohovaných PET lahví byl k vidění v Liberci

Při běžeckém závodu Nature Run 7. října 2018 v Liberci si návštěvníci jako první v ČR mohli vyzkoušet automat na vracení plastových lahví, běžný například v sousedním Německu. Za jakoukoli nezmačkanou PET lahev vloženou do automatu lidé získali zdarma novou lahev přírodní minerální vody Mattoni Eco vyrobenou s 50% podílem recyklovaného PETu. Číst dále...



Soutěž o nejlepší krajské víno zná vítěze
11. říjen 2018  Richard Chodora   VÍNO

Soutěž o nejlepší krajské víno zná vítěze

Titul „Víno Jihomoravského kraje 2018“ získala čtyři regionální vína. Dvě bílá vína a dvě červená vína zvítězila v soutěži, kterou vyhlásil Jihomoravský kraj. Vína budou reprezentovat region jižní Moravy při oficiálních akcích. Soutěž „Víno Jihomoravského kraje 2018“ proběhla ve spolupráci s Národním vinařským centrem a Svazem vinařů ČR. Číst dále...



Prapor českých pivovarníků byl pokřtěn
11. říjen 2018  České nápoje   BEER

Prapor českých pivovarníků byl pokřtěn

Prapor vznikl u příležitosti 100 let výročí založení samostatného Československého státu a také 145. výročí založení nejstaršího pivovarského spolku v Evropě, konkrétně Spolku pro průmysl pivovarský v Království českém. Jeho nástupcem je právě nynější Český svaz pivovarů a sladoven. Slavnostní akt žehnání se odehrál na konci září v kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru v Praze. Prapor požehnal arciopat Břevnovského kláštera Petr Prokop Siostrzonek. Číst dále...



Připijte republice k výročí
10. říjen 2018  České nápoje   VÍNO

Připijte republice k výročí

Sto let od vzniku Československé republiky je událost, která rozhodně stojí za oslavu. K této příležitosti připravil Bohemia Sekt unikátní limitovanou edici své nejprodávanější varianty demi sec. Lahev je zabalena do černého sametově matného sleevu se zlatými letopočty 1918 a 2018, okraje etiket zdobí trikolora v národních barvách. Číst dále...



Jak se má servírovat steak?
10. říjen 2018  České nápoje   DELI

Jak se má servírovat steak?

K dokonalému steaku vede dlouhá cesta. Samotný pokrm však není pouze steak – pokud ho budete servírovat se správnými ingrediencemi, právě ony mohou podtrhnout dokonalou chuť masa. K dobrému jídlu patří i dobré pití. Jaké víno nejlépe pasuje ke steaku, případně co si dát jako digestiv? Servírováním steaků vás provede Peter Halák, šéfkuchař Pohostince Karlín. Číst dále...



Pro Paměť národa byla vydražena Stará žitná myslivecká, která obletěla zeměkouli
8. říjen 2018  České nápoje   LIHO

Pro Paměť národa byla vydražena Stará žitná myslivecká, která obletěla zeměkouli

Letec Roman Kramařík na Hangár Párty mise Okřídlený lev vydražil unikátní láhev retro edice Staré žitné. „Česká whisky“ s ním obletěla svět a byla vystavena 30 cyklům zchlazení na −20 stupňů a podtlaku 500 hPa. Její cestu dokladuje vlastní pas s osobním věnováním Romana Kramaříka. Výtěžek 18 018 Kč putuje organizaci Post Bellum, která zaznamenává a archivuje vzpomínky pamětníků významných historických událostí. Číst dále...



Na Pilsner Festu se bavilo 55 tisíc lidí
8. říjen 2018  České nápoje   BEER

Na Pilsner Festu se bavilo 55 tisíc lidí

Rekordní počet lidí přišel na Pilsner Fest oslavit 176 let od uvaření první várky zlatého plzeňského ležáku. Slunečné počasí přilákalo do Plzně více než 55 tisíc návštěvníku. Největší pivní festival v Česku probíhal tradičně v areálu plzeňského pivovaru, na náměstí Republiky i v „chill-out“ zóně v Mlýnské strouze. Hlavním tématem letošního Pilsner Festu byly světové úspěchy zlatého plzeňského ležáku. Návštěvníci si mohli vychutnat pivo Pilsner Urquell v nejlepší kvalitě čepované domácími i zahraničními výčepními, pestrou nabídku gastronomie ze zemí, do nichž se Pilsner Urquell vyváží, speciální prohlídku pivovaru i bohatý hudební program. Číst dále...



Zlatý Bažant sází v zimě na tmavé speciály
8. říjen 2018  České nápoje   BEER

Zlatý Bažant sází v zimě na tmavé speciály

Zlatý Bažant pokračuje v tradícii sviatočných pivných špeciálov, a v tomto roku prináša na trh dve exkluzívne tmavé pivá pre slávnostné chvíle s blízkymi. Už od začiatku októbra nájdu pivári na výčapoch Zlatý Bažant Tmavé Kvasinkové, ktoré zaujme výraznou karamelovou vôňou s jemným tónom ovocia, bohatou krémovou penou a plnou chuťou. V obchodoch opäť nebude chýbať historicky najúspešnejší pivný špeciál uplynulých dvanástich rokov - Zlatý Bažant Medový Porter pre sviatočné chvíle v pohodlí domova. Číst dále...



Za vínem na Nový Zéland
8. říjen 2018  České nápoje   VÍNO

Za vínem na Nový Zéland

Pokud plánujete dovolenou na Novém Zélandě, kromě odlišné kultury, podnebí i krajiny na vás dýchne jedinečná atmosféra zdejších vinic. Ikonou novozélandského průmyslu je vinařství Villa Maria. Vinařství založil v roce 1961 Sir George Fistonich, který stále společnost vlastní. Víno bylo jeho vášní již od dětství. Číst dále...



Novou generaci sládků si vychovává pivovar Šariš
7. říjen 2018  České nápoje   BEER

Novou generaci sládků si vychovává pivovar Šariš

Variť kvalitné pivo je umenie. O tom, že doň treba zasväcovať aj ďalšie generácie, sú presvedčení v Pivovare Šariš. Práve preto v spolupráci s prešovskou SOŠ gastronómie a služieb, spustil program duálneho vzdelávania v odbore Biochemik – výroba piva a sladu. Ide o výnimočný 3-ročný študijný odbor, v rámci ktorého budú certifikovaní zamestnanci, ako jediní na Slovensku, svojich nasledovníkov vzdelávať priamo pri výrobe za bránami pivovaru. Prví študenti sa v škole téme piva venujú už vyše mesiaca. Číst dále...



S Vinobusem na výlet
5. říjen 2018  České nápoje   VÍNO

S Vinobusem na výlet

Plánujete s kolegy, přáteli nebo rodinou výlet po krásách našeho regionu? Pak využijte Vinobus VOC Znojmo. Užijete si nejen spoustu zábavy, ale zavítáte i na známá a méně známá místa Znojemska, ochutnáte ta nejlepší zdejší vína a obdivovat budete moci krásnou přírodu Národního parku Podyjí, rozsáhlé vinice i nespočet pamětihodných míst. Anebo vyrazte do úplně jiného koutu republiky, Vinobus VOC Znojmo je Vám plně k dispozici. Číst dále...



Jakou sůl používat?
5. říjen 2018  České nápoje   DELI

Jakou sůl používat?

Reklama se snaží spotřebitele přesvědčit o tom, že stojí za to připlatit si za dražší sůl kvůli minerálním látkám. Proto spotřebitelská organizace dTest otestovala vzorky obyčejné kamenné, himálajské a mořské soli. V laboratoři analyzovali obsah chloridu sodného, množství dalších minerálů a nečistot. Rozdíly ve složení jedlé soli nebyly zásadní, zato ceny se pohybovaly od 4 do 116 Kč za kilo. Číst dále...



Václav Berka získal za propagaci města plzeňskou historickou pečeť
5. říjen 2018  České nápoje   BEER

Václav Berka získal za propagaci města plzeňskou historickou pečeť

Emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka získal významné ocenění za svou práci. Plzeňský primátor Martin Zrzavecký mu udělil historickou pečeť města za dlouholetou vynikající propagaci Plzně v Česku i zahraničí. Číst dále...



Vizovická slivovice 24, aneb 24 degustačních vzorků
5. říjen 2018  České nápoje   LIHO

Vizovická slivovice 24, aneb 24 degustačních vzorků

Na nejlepší slivovici je potřeba to nejlepší ovoce. Toho jsou si vizovičtí mistři od Jelínka vědomi. Proto před patnácti lety začali vysazovat vlastní švestkové sady. Od roku 2008 sklízeli modré plody po jednotlivých odrůdách, kterých je v sadech celkem devět. Po jednotlivých odrůdách je i pálili, některé dokonce nechali uležet v dubových sudech. Výsledkem jejich několikaletého úsilí je limitovaná edice Vizovické slivovice 24. Je jí pouze 2 000 kusů. Čtyřiadvacetkrát ovoce ze stejného sadu, destilované stejným způsobem a na stejných destilačních kotlech, avšak pokaždé jiný výsledek. Číst dále...



Naši vinaři úspěšní v Jihoafrické republice
5. říjen 2018  České nápoje   VÍNO

Naši vinaři úspěšní v Jihoafrické republice

Téměř neuvěřitelným medailovým ziskem českých a moravských vín vyvrcholil tuto sobotu 22. ročník mezinárodní soutěže na africkém kontinentu – Michelangelo Wine Awards v Jihoafrické republice poblíž Kapského města. V konkurenci více než 2 000 vín z celého světa porotci ocenili moravské a české vinaře 2 velkými zlatými, 15 zlatými a 4 stříbrnými medailemi. Číst dále...



V bratislavské Redutě najdete Srdcovku, restauraci Gambrinusu
4. říjen 2018  České nápoje   BEER

V bratislavské Redutě najdete Srdcovku, restauraci Gambrinusu

Na Slovensku slávnostne pokrstili prvú konceptovú prevádzku Gambrinusu, takzvanú Srdcovku. Tá sídli v historickej budove bratislavskej Reduty, do ktorej mali doteraz prístup len návštevníci kultúrnych podujatí. Nová reštaurácia tak tieto unikátne priestory sprístupni aj širokej verejnosti. Číst dále...



Za měsíc začíná festival Grand Jour de Champagne 2018
4. říjen 2018  České nápoje   VÍNO

Za měsíc začíná festival Grand Jour de Champagne 2018

Grand Jour de Champagne 2018 – velký svátek milovníků champagne se letos pochlubí novými prostory i množstvím elegantních gastronomických zážitků

Letošní XII. ročník festivalu champagne a špičkových gastronomických zážitků Grand Jour de Champagne se koná od 4. listopadu - 10. listopadu v Praze. Číst dále...



Podzim s netradičními kávovými variacemi
4. říjen 2018  České nápoje   KÁVA

Podzim s netradičními kávovými variacemi

První říjnový den patří tradičně oslavě Mezinárodního dne kávy. Při této příležitosti připravili finalisti baristického šampionátu ve Starbucks recepty na netradiční kávové variace, které si připravíte jednoduše i doma. Sychravé podzimní dny si tak můžete zpestřit jedinečnými chuťovými variacemi, které vám zpestří toto roční období a připomenou léto. Číst dále...



Limitovaná edice bourbonu Four Roses k výročí 130 let
4. říjen 2018  České nápoje   LIHO

Limitovaná edice bourbonu Four Roses k výročí 130 let

Letos je to přesně 130 let od chvíle, kdy Paul Jones junior v Kentucky zaregistroval značku Four Roses a položil tak základy světově oceňovaného bourbonu se čtyřmi rudými růžemi ve znaku. Palírna Four Roses si toto významné výročí připomíná nejenom prostřednictvím série historicky laděných degustací či představením archivu plného zajímavých exponátů, ale zejména limitovanou edicí bourbonu Four Roses Small Batch. Tato speciální edice v celkovém počtu 3.600 ručně očislovaných lahví s logem 130. výročí, představená v září v rámci Bourbon Heritage Month, se pro znalce a sběratele dostává v omezeném množství vůbec poprvé také do České republiky. Číst dále...



Strana 5 z 97 «« « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » »»


[Nahoru ↑]

Reklama


ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Kde se diskutuje?

5.8.2018 15:20
Chody: Permanent Beer Fest

26.2.2018 15:30
Chody: Zlatý Bažant Nealko už se nebude vařit

24.12.2017 09:27
Cibulka: Bohemia Sekt

17.12.2017 08:28
Schovánková: Bohemia Sekt

27.11.2017 10:27
Cibulka: Bohemia Sekt

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist