Mucha Sekt Blue Edition
Značka Mucha Sekt s hrdostí představuje svou nejnovější limitovanou edici – Mucha Sekt Blue Edition. Tento exkluzivní sekt byl vytvořen speciálně k oslavě slavnostního otevření Mucha Muzea v nově zrekonstruovaném Paláci Savarin v ulici Na Příkopě. Na tuto výjimečnou kulturní událost si hosté připili právě touto exkluzivní novinkou v elegantní modré lahvi. Číst dále...
Bednáři z Prazdroje smolili sudy
Bednářská parta z Plzeňského Prazdroje odstartovala tradiční jarní smolení dubových ležáckých sudů vážících až 950 kilogramů. Nový vnitřní povrch ze smoly uvařené podle vlastní receptury aktuálně dostane 20 ležáckých sudů z více než stovky. V nich v historických pivovarských sklepích zraje část várky Pilsner Urquell identicky jako před 182 lety. Kvašení a zrání ležáku v dubových sudech a původních podmínkách je klíčové pro sledování neměnné chuti plzeňského piva. Sládkům tak umožňuje porovnávat pivo uvařené tradičním a moderním technologickým postupem a strážit jeho stále stejnou chuť. Číst dále...
MDŽ se Starbucks
Na Mezinárodní den žen si Starbucks opět připomíná klíčovou roli, kterou hrají ženy v jeho globálním úspěchu. Bez jejich talentu, nasazení a odhodlání by značka Starbucks nebyla tím, čím je – synonymem kvalitní kávy a přátelské atmosféry. Více než 76 % týmu Starbucks v Čechách a na Slovensku tvoří ženy, které se každý den podílejí na vytváření nezapomenutelných zážitků pro zákazníky. Dnes bychom rádi představili dvě z nich, jejichž příběhy jsou inspirací pro nás všechny. Číst dále...
Češi a prémiové destiláty
Češi postupně mění svůj přístup k alkoholu. Stále více z nich dává přednost kvalitě před kvantitou a objevuje kouzlo prémiových destilátů. Tyto nápoje spojují výjimečné chuťové zážitky, tradici a příběhy, které za nimi stojí. Už nejde jen o pití, ale o kulturu vychutnávání: „Prémiové destiláty nejsou jen nápoje. Jsou to produkty s duší, za kterými stojí řemeslo, poctivost a autenticita. Češi se učí, že méně může znamenat více,“ říká Samer Selbak, odborník na prémiové destiláty a spoluzakladatel společnosti Fenix Drinks. Číst dále...
Odevzdal peníze, dostal pivo
Osmašedesátiletá žena si v bankomatu v centru Kladna zadala výplatu peněz, deset tisíc korun ale nechala ležet v přístroji a odešla. Její peníze po chvíli objevil Martin Bušek. Poctivý nálezce kontaktoval městskou policii a předal jí pět dvoutisícových bankovek. Policie majitelku peněz našla a ještě ten den jí peníze předala. Číst dále...
Dobrovaření v restauraci Červený Jelen
Letošní ročník originálního charitativního projektu Dobrovaření v oblíbené pražské restauraci Červený Jelen začíná velmi netradičně – partnerským soubojem v kuchyni. Do symbolického klání se za supervize Marka Fichtnera, executive chefa Červeného Jelena, zapojili zpěvačka Markéta Konvičková a její partner René Kuboš. Číst dále...
Na Velikonoce ochutnejte Barona
Velikonoce se pomalu, ale jistě blíží – a jak je oslavit lépe než ve společnosti legendárního Barona? Užijte si letošní Velikonoce stylově s oblíbenými ovocnými specialitami a pálenkami, které spojují rodinné dědictví s moderním pojetím ovocných destilátů. Číst dále...
Megan Fox a Hell Ice Coffee
Jméno, které zná celý svět. Ikona filmové série Transformers, královna popkultury a v současnosti nejnovější hvězda v týmu HELL. Megan Fox se oficiálně přidává k Hollywoodskému obsazení značky HELL ICE COFFEE, kde už dříve zazářili Bruce Willis, Michele Morrone a Eva Mendes. HELL ICE COFFEE a Megan Fox proměňují pití ledové kávy v ještě svůdnější zážitek. S Hollywoodskou ikonou v čele bude těžké tuto kávu přehlédnout – ať už na obrazovkách, nebo v regálech obchodů. Číst dále...
Starobrno třikrát úspěšné na Pivexu
Extra hořký ležák Starobrno BITR a Starobrno Medium si skvěle vedly na degustační pivovarské soutěži Pivex 2025, kde získaly tři medailová umístění. Ceny se předávaly v pondělí večer na slavnostním galavečeru v Orea Congress Hotelu Brno za účasti pivovarníků, odborné veřejnosti i představitelů města. Za pivovar je převzala jeho ředitelka Klára Konupčíková. Číst dále...
Legenda mezi vermouthy
Milovníci výjimečných chutí mají důvod k oslavě. Na český trh přichází ikonický italský vermouth PUNT e MES od Fratelli Branca, který si získal srdce milovníků aperitivů po celém světě. Připravte se na jedinečný zážitek, který propojuje tradici, kvalitu a nezaměnitelný charakter. Číst dále...
Nové sezónní menu v jídelních vozech ČD
S koncem února vám ČD Restaurant se servisem JLV přiváží do jídelních a bistro vozů Českých drah novou sezónní nabídku. Nové menu pro vás tradičně připravila společnost JLV, která ve vlacích ČD tradičně zajišťuje catering, ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Součástí menu je polévka, masová specialita i vegetariánský hlavní chod a dezert. Novinkou je i grafická podoba jídelního lístku, který nyní zdobí grafické dílo světově uznávané výtvarnice Míly Fürstové. Číst dále...
Plzeňský Prazdroj má nového generálního ředitele
Michał Mrowiec (55) se stal od února novým generálním ředitelem Plzeňského Prazdroje. Ve funkci nahradil Dragose Constantinesca, který se nově posouvá do vedení společnosti Asahi Europe & International. Číst dále...
Jaké víno k zabijačce?
Zabijačka – pro někoho nostalgická vzpomínka na dětství, pro jiného gurmánská událost, která si žádá skleničku něčeho dobrého. Tradičně se k pokrmům z vepřového masa podává pivo nebo slivovice. „Slivovice zahřeje, pivo se dá pít ve větší míře i při práci, ale na víno přijde čas, až když se všichni sejdou u prostřeného stolu,“ říká národní soeliérka Klára Kollárová. Číst dále...
Pivex: Krušovice
Hned dvě piva z portfolia Královského pivovaru Krušovice uspěla na degustační pivovarské soutěži Pivex 2025. Ceny se předávaly v pondělí večer na slavnostním galavečeru v Orea Congress Hotelu Brno za účasti pivovarníků, odborné veřejnosti i představitelů města. Číst dále...
Šampionem v řezu révy vinné se stal Tomáš Zámečník
Vítězem jubilejního 20. ročníku Mistrovství ČR v řezu révy se dnes stal Tomáš Zámečník z Vinařství Vladimír Tetur, nejúspěšnější řezačkou mezi ženami je Vladislava Holcmanová ze společnosti Vinofrukt. V kategorii Junior vyhrál Martin Kratochvil z Rodinného vinařství Kratochvil. Tradiční vinařskou akci, jejímž organizátorem je Svaz vinařů České republiky, hostila letos společnost BS Vinařské potřeby ve Velkých Bílovicích, která je spolupořadatelem soutěže a slaví letos 30. výročí. Číst dále...
Hospod oceněných Hvězdou sládků přibývá
Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. Číst dále...
Vinařství roku 2024
Je rozhodnuto. Na slavnostním galavečeru Vinařství roku 2024 byla vyhlášena jména nejlepších tuzemských vinařů v kategorii malé, střední a velké vinařství. Mezi malými producenty kralovalo šaldorfské Vinařství rodiny Špalkovy, mezi středními popický Gotberg a mezi velkými žádovické vinařství Štěpán Maňák. Poslední jmenovaní se také stali absolutními vítězi, přičemž komise ocenila jejich skvělá vína i prostředí, ve kterém ho servírují, a gastronomii. Enologem roku se pro letošek stal hustopečský Roman Fabig známý svými víny odrůdy Sauvignon. Číst dále...
Sir Winston Green Tea Mango
Když se řekne čaj, většině lidí se pravděpodobně vybaví svěží zelené plantáže poseté čajovníkovými keři, nebo čajové dýchánky o páté, tradice, která se zrodila v 19. století ve Velké Británii. Z Britských ostrovů pochází také značka Sir Winston, která nyní představuje novinku s exotickým nádechem – Sir Winston Green Tea Mango. Na tuzemský trh ji uvádí, jakožto hlavní distributor čajů Sir Winston pro Českou republiku, značka TEEKANNE. Číst dále...
Aplikaci Lokni používá již 125 tisíc lidí
Český startup Lokni, který provozuje vlastní síť filtračních stanic a zařízení, rozšířil v minulém roce svou uživatelskou základnu o 45 tisíc na celkových 125 tisíc lidí. Ti si během roku 2024 načepovali do vlastních lahví více než 2 miliony litrů filtrované vody. Ke stávajícím 12 filtračním stanicím na českých nádražích přibyla ještě jedna na Masarykově nádraží a následně i na pražském autobusovém nádraží Florenc. Úspěšně se Lokni rozšiřovalo i na vysokých školách, kde nyní mohou studenti i zaměstnanci využívat celkem 79 filtračních stanic na vodu napříč celou ČR. Po úspěchu na vysokých školách má Lokni v roce 2025 v plánu dále rozšiřovat své filtrační stanice i na středních a základních školách. Číst dále...
Láhve alkoholu jako hodnotná investice
Investování už dávno není jen pro hrstku nejbohatších. Dnes se o něm mluví všude – v médiích, na sociálních sítích i mezi přáteli. Pro to, abyste investovali, ale nemusíte hned sledovat burzovní trhy nebo kupovat nemovitosti. Stačí správně vybraná láhev alkoholu. Ano, slyšíte správně – také investování do prémiového alkoholu je skvělým způsobem, jak zhodnotit své peníze. Ale co vlastně dělá z obyčejné lahve lahev se „zlatým hrdlem“? Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama