Bio tvaroh z Ekofarmy Javorník
Milujete tradiční potraviny, ale zároveň se necháte rádi překvapit? Bio tvaroh Ekofarmy Javorník vás přesvědčí, že i osvědčená klasika může být naprosto výjimečná. Jeho krémové konzistenci a lahodné chuti odoláte totiž jen stěží. Podtrhněte jeho jedinečnost v harmonické kombinaci třeba s čerstvým ovocem. Číst dále...
Alchymie kávy
Přesto, že na počátku svých dějin byla káva považována za satanův nápoj, postupně učarovala celému světu. Kávová kultura má velmi bohatou historii, kterou však spoluvytváříme i my, její milovníci. Například espresso tonic se stává současnou klasikou, kravské mléko nahrazují baristé všemožnými alternativami a klasickou ledovou kávu sesazuje z pomyslného trůnu cold brew. Každoročně se objevují nové trendy, které do kávové kultury pronikají a hledají si své místo mezi tradičními druhy. Mezi poslední trendy patří například i takzvané „ready to drink“ nápoje, které jsou připravené k přímé spotřebě. Víte, jaké další netypické kávy dobývají svět? Číst dále...
Vinařská kuchařka živě
Víno a jídlo k sobě prostě patří. Proto se dali dohromady prvotřídní moravští vinaři s uznávanými tuzemskými kuchaři a vytvořili jedinečný zážitek – Vinařskou kuchařku! V srpnu máte možnost poznat toto výjimečné spojení na vlastní kůži hned ve čtyřech exkluzivních restauracích. Číst dále...
Speciální prohlídka pivovaru Gambrinus
Pivovarský kvíz a prohlídka pivovaru Gambrinus s ochutnávkou zrajícího piva – atraktivní spojení zábavy a zážitku je tím správným zpestřením letních dnů. Speciální prohlídky Gambrinusu s pivovarským kvízem jsou na programu v pátky 2., 16. a 30. srpna, začínají vždy v 16.30 v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje. Číst dále...
Lahůdková chilli pasta ze Svobodného statku
Objevte Lahůdkovou chilli pastu ze Svobodného statku na soutoku a proměňte každé jídlo v gurmánský zážitek. Tato jedinečná kombinace vyzrálých chilli paprik, mrkve a meruňkového klevelu se rychle stane nepostradatelnou součástí vaší kuchyně. Číst dále...
Kniha Pivní Brno
Věděli jste, že v Brně působil nejslavnější sládek české historie, který tu měl nejstarší sladovnickou školu v Evropě? Že v centru jihomoravské metropole funguje nejstarší český minipivovar? Nebo, že fenomén zeleného piva začal právě v Brně? Historii i současnost brněnského pivovarnictví a pivní kultury poodkrývá nová kniha Pivní Brno, kterou právě vydává nakladatelství Jota. Jejím autorem je pivovarský historik a pedagog Filip Vrána, který pomáhá Českému svazu pivovarů a sladoven se zapsáním české pivní kultury na seznam světového dědictví UNESCO. Číst dále...
Kinley Hrozny & Bezový květ
Vstupte s námi do světa, kde se lehkost setkává s požitkem a každý doušek je plný osvěžení. Vyzkoušejte neobyčejně svěží novinku letošního léta – Kinley Hrozny & Bezový květ. Skvělá chuť hroznové šťávy s příjemnými tóny bezinky a sníženým obsahem cukru je ideálním osvěžením nejen v horkých letních měsících. Číst dále...
Na jižní Moravu za vínem
Vinařská turistika je neoddělitelnou součástí turismu na jižní Moravě, populární je ale ve všech tuzemských vinařských oblastech. Lidé si více hlídají, za co své peníze utrácejí, a výjimkou nejsou ani návštěvníci vinařských oblastí, u nichž je v posledních čtyřech letech patrná změna jejich očekávání, informovanosti a zájmů. Zvyšuje se rovněž šíře a kvalita doplňkových služeb. Průzkum mezi vinaři potvrdil, že vinařská turistika není spjata s prostým popíjením vína. Lidé jezdí za komplexními zážitky a začínají se také více zajímat o životní prostředí a dopady na krajinu. Číst dále...
Osmkrát o Olomouckých tvarůžcích
Olomoucké tvarůžky patří k unikátům české gastronomie. Jejich nezaměnitelná chuť a vůně přináší do domácí kuchyně vyzrálé kulinářské zážitky. Co je zásadní surovina pro výrobu tvarůžků, jak probíhá jejich zrání a proč jsou tvarůžky často řazeny mezi „superpotraviny“? Nahlédněte pod pokličku tvarůžkové kuchyně a odhalte 7 zajímavostí z výroby, skladování a konzumace. Číst dále...
Elektrárna Sunrise IPA
Experimentální pivovar Plzeňského Prazdroje pod značkou Elektrárna osvěžil nabídku letních speciálů novinkou Sunrise IPA. Každý den, i když sluníčko zrovna zakryjí mraky, rozjasní jemnými tóny citrusů a tropického ovoce, vyváženou hořkostí a příjemným chmelovým aroma. Číst dále...
Začíná Národní soutěž vín 2024
Druhá polovina léta již tradičně patří moravským a českým vínům. Konají se totiž nominační kola Národní soutěže vín! Profesionální degustátoři tak opět absolvují seriál hodnocení, kdy posoudí více než dvě tisícovky vín z jednotlivých vinařských regionů České republiky a vyberou ta nejlepší v rámci naší největší a nejvyšší soutěže vín. Národní soutěž vín pořádá Svaz vinařů ČR za finanční podpory Vinařského fondu a technického zajištění Národním vinařským centrem. Číst dále...
Nealko gin Toison
Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé pití. Ať už jsou vaše důvody pro omezení alkoholu jakékoliv, s novým ginem Toison s 0,0 % alkoholu si váš oblíbený G&T můžete vychutnat i v inovativní nealko variantě. Číst dále...
Elektronické Bernardnoviny
Vlastní cestou. V duchu svého sloganu jde Rodinný pivovar Bernard i v komunikaci s příznivci a zákazníky. Nyní pro ně začal vydávat elektronické Bernardnoviny, ke kterým se zájemci dostanou například prostřednictvím QR kódu na nových sklenicích. Číst dále...
Radegast na Colours of Ostrava speciálním pivem Rezist
Pivovar Radegast, tradiční partner festivalu Colours of Ostrava, letos opět naservíruje bohatou nabídku pivních zážitků. Návštěvníci si na festivalu vychutnají nejen oblíbená piva Radegast Rázná 10, Radegast Ryze Hořká 12 a Radegast Ratar, ale také limitovanou várku Radegast Rezist, uvařeného ze speciálně vyšlechtěných odrůd chmele odolných vůči suchu. O prvotřídní pivní servis se postará tým zkušených výčepních a sládků v Radegast Pubu i na dalších 35 výčepních místech po celém areálu. Pivovar Radegast v rámci festivalu postaví unikátní vodní zónu, kde si návštěvníci budou moci zábavnou formou vyzkoušet, jak šetřit vodou. Číst dále...
San Cosme Mezcal Joven
Dobrého pití není nikdy dost a v letních měsících to platí dvojnásob. Pokud se letos nevypravíte do exotických zemí vy sami, můžete si tam udělat výlet aspoň skrz své chuťové pohárky. Poznejte, jak chutná Mexiko, a dejte si mezcal značky San Cosme, který nabízí to nejlepší z této země. Číst dále...
fritz-kola Superzero
Ať už kvůli horkému počasí nebo proto, že chcete ušetřit příjem cukrů, nová fritz-kola Superzero je přesně tím pravým společníkem pro nadcházející měsíce. Je to inovativní nápoj, který spojuje intenzivní chuť originální fritz-koly, a jako bonus má nulový obsah cukru. Ochutnejte a dopřejte si osvěžení bez zbytečných kalorií. Číst dále...
Teekanne Carribean Mango
Ať už se letos v létě chystáte za exotikou či nikoliv, s čajem TEEKANNE Carribean Mango z řady World of Fruits jako byste se ocitli v tropickém ráji. Běloskvoucí pláže, blankytně modrá obloha, průzračné moře a nad hlavou lehké ševelení palmových listů – stačí zavřít oči a již první doušky čaje s příchutí šťavnatého manga vás přenesou do kouzelného Karibiku. Číst dále...
Olomoucké tvarůžky na grilu
Tvarůžkový hamburger nebo plněné žampiony? Grilovací sezóna je v plném proudu a s ní přichází čas na zkoušení nových a netradičních pochoutek. Olomoucké tvarůžky na grilu jsou zajímavým a chutným způsobem, jak si zpestřit letní posezení s přáteli a rodinou. Díky široké škále chutí a variací si každý najde tu pravou kombinaci, která mu zaručeně zachutná. Vyzkoušejte tři netradiční tvarůžkové recepty na gril. Číst dále...
Priority vinařů pro druhé pololetí
Svaz vinařů si vytyčil hlavní priority pro druhé pololetí letošního roku. Jako stěžejní úkol vnímají vinaři pokračování v přípravě uceleného apelačního systému. Jde o ve světě běžný způsob zatřiďování vín, který posiluje nejen srozumitelnost, ale i význam a celý příběh vína a vinařství v místě svého původu. Druhou prioritou je pro vinaře posílení informovanosti a pokračování v edukaci veřejných činitelů v otázce pozice a fungování oboru v prostoru EU. Číst dále...
Prazdroj zve návštěvníky do méně známých zákoutí pivovaru
Pivovar Plzeňský Prazdroj se letos opět stane součástí festivalu Industry Open. Pro návštěvníky je ve vybraných termínech od 5. do 22. srpna připraven speciální, jindy nedostupný zážitek: prohlídková trasa zahrnující širší výrobní část areálu pivovaru. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama