Babiččina volba hlásí, že dnes slavíme mezinárodní den pizzy
9. února po celém světě slavíme Mezinárodní den pizzy, což je skvělá příležitost pro všechny milovníky této italské ikony, jak si na ni pochutnat bez výčitek! Ať už s ananasem či bez něj, oslavujte opravdu stylově. Abyste si mohli pizzu vyladit dle svých chutí až do posledního detailu, vsaďte na domácí přípravu. V rytmu suchého února můžete odlehčit i jídelníček a zkusit vegetariánskou verzi. Aby byla jako z pravé italské tratorie, vsaďte na kvalitní mouku vyrobenou přímo na míru pro přípravu pizzy. Pak už stačí jen nachystat barevnou směs čerstvé zeleniny a kvalitního sýra a užít si nezapomenutelný gastronomický zážitek doma, ve společnosti svých blízkých. Číst dále...
Pálava 2022, ledové víno z Vinných sklepů Lechovice, šampionem v Izraeli
S novým rokem odstartovaly také mezinárodní soutěže vín. První letošní proběhla v lednu v Izraeli a moravská a česká vína hned zaznamenala mimořádný úspěch. Ze soutěže Terravino 2024 si přiváží šampiona, zvláštní cenu za nejlepší šumivé víno soutěže a skvělých 6 velkých zlatých, 17 zlatých a 34 stříbrných medailí. Číst dále...
Vinařství roku 2023: THAYA vinařství
Vytrvat a nevzdávat se platí ve vinařství po dnešku více než kdy dřív. Důkazem je THAYA vinařství, které svou čtvrtou účast v prestižní oborové soutěži Vinařství roku 2023 a Umění vína proměnilo v triumf. Stalo se tak čtrnáctým absolutním vítězem a nejlepším vinařstvím loňského roku, když zároveň zvítězilo i v kategorii střední vinařství. Mezi malými vinařstvími uspělo vinařství Válka a mezi velkými vinařství Štěpán Maňák. Číst dále...
Kávový Hromničák 11
Hledáte zpestření ponurých zimních dnů? Máme pro vás řešení! Na čepu vybraných restaurací a pivnic se právě v těchto dnech objevil nový Kávový Hromničák 11 z programu Sládkův Tip, který společně připravují sládci z pivovarů Litovel, Holba a Zubr. Svou chuťově zajímavou kombinací tmavého ležáku a pražené kávy jistě osloví všechny milovníky dobrého tradičního piva i netradičních speciálů. Číst dále...
Nealkoholické víno můžete pít již 100 let
Chcete si odpočinout od alkoholu, ale nechcete se vzdát jedinečné chuti vína? Nabízí se popíjet třeba hroznový mošt. Ale co byste řekli na sklenku vína zbaveného alkoholu? Můžete vybírat tradičně mezi bílým, růžovým, červeným i šumivým. A v nabídce ho už mají i moravští a čeští vinaři. Jak se vlastně vyrábí? V čem se liší od hroznové šťávy? Číst dále...
Babiččina volba: Masopustní makové motance
Zatímco ulice zdobí zářivé barvy karnevalových dekorací a vzduch se plní smíchem a veselím, na stolech se skrývá tradiční český klenot. Řeč není o ničem jiném než o jemně zavinutém pečivu s bohatou náplní – makovém motanci. Dejte se do pečení tohoto lahodného moučníku a přidejte ho jako sladkou tečku na masopustní tabuli. Mák má navíc kulturní význam v různých částech světa a semena symbolizují hojnost a prosperitu. Příprava motance není složitá a my vám slibujeme, že si na něm jisto jistě pochutnáte vy i vaši přátelé! Číst dále...
Čeští vinaři vyzývají k celoevropskému dialogu
České i evropské vinařství čelí celé řadě výzev a vidině nejisté budoucnosti. S jednotným trhem by měla být celá Evropa vnímána jako jeden celek, který má aktuální problémy řešit společně. Svaz vinařů se proto rozhodl otevřeným dopisem oslovit Evropskou komisi s žádostí o otevření dialogu o budoucnosti vinařství v rámci Evropské unie. S prosbou o podporu se obrátil rovněž na premiéra Petra Fialu. Číst dále...
Salon vín 2024 otevírá své brány
Příchod února již tradičně znamená jednu z nejvýznamnějších událostí pro milovníky moravských a českých vín. Své brány totiž pro veřejnost otevírá Salon vín, degustační expozice sta nejlépe hodnocených vín nejvyšší a největší soutěže vín v České republice. Přehlídku aktuální špičky našeho vinařství lze poprvé ochutnat, v historickém sklepení valtického zámku, již ve čtvrtek 1. února. Číst dále...
Vítěz Vinařství roku bude znám už ve čtvrtek
Třináct vinařství již okusilo, jaké je to stát se tím úplně nejlepším v celém oboru. To čtrnácté se to dozví již tento čtvrtek 1. února, kdy budou slavnostně oznámeny výsledky prestižní soutěže Vinařství roku 2023 a Umění vína. Vyhlášení bude možné již tradičně sledovat také online, a to od 18 hodin. Číst dále...
Zelený a otevřený Budvar
Zaměřovat se na zelená a udržitelná řešení, která podpoří nejen efektivní výrobu piva, ale zvýší také návštěvnickou atraktivitu pivovaru. To je vize a ambice, s?níž Budějovický Budvar vstupuje do nového roku. A podniká už konkrétní kroky. Číst dále...
Ocenění pro Bohemia Sekt Prestige na San Francisco International Wine Competition
Prestižní americká soutěž vín San Francisco International Wine Competition zveřejnila seznam nejlepších vín roku 2023. V konkurenci více než dvou tisíc účastníků zaznamenala velký úspěch skupina BOHEMIA SEKT, která posbírala hned 12 ocenění, z toho 3 velké zlaté medaile, 2 zlaté, 6 stříbrných a 1 bronzovou. O všechny tři velké zlaté medaile se postaraly sekty z prémiové řady Bohemia Sekt Prestige. Číst dále...
Bernard Pub U Viktora
Od stolu je tu velkými prosklenými stěnami vidět do hal, kde den co den, od rána do noci, trénují tenisté, badmintonisté a další sportovci. Kolem jsou antukové a volejbalové kurty, pravidelně se tu odehrávají velké sportovní akce. Oblíbená restaurace v královehradeckém areálu Sportpark teď dostala nový kabát a také nový název – Bernard Pub U Viktora. Provoznímu Viktoru Macurovi se tu podařilo vytvořit rodinnou atmosféru, ve které se zákazníci cítí dobře. Číst dále...
Babiččina volba: Řepové palačinky
Pokud fandíte zdravým a zároveň chutným jídlům, máme recept přesně pro vás. Řepové palačinky. Představují chutnou a zároveň zdravou alternativu k tradičním receptům – tak nastražte vařečky. Jejich jemná textura a výrazná barva nejenže oživí váš stůl, ale také poskytne překvapivý zážitek pro chuťové pohárky, a to i v šedi zimních dní. Co je však ještě důležitější, řepa přináší do těchto palačinek bohatou dávku vitaminů a minerálů, což z ní dělá skvělou volbu pro celou rodinu. Číst dále...
Zabijačka v Plzeňském Prazdroji
Zabijačkové speciality v kombinaci se skvěle načepovaným pivem Pilsner Urquell přímo od zdroje – to je ten nejlepší recept na dobrou náladu. Dopřát si jej můžete podle libosti v sobotu 9. března od 10 do 15 hodin na zabijačkových hodech na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj. Vstup je zdarma. Číst dále...
Baron Hildprandt Kdoulovice
Do světa blatenských pálenek se přidává na omezenou dobu další člen. Baron Kdoulovice je nově k dostání a pokud hledáte netradiční ovocný destilát plný jedinečné chuti, kterým si můžete zpříjemnit všední i nevšední chvilky, tato novinka je tím pravým parťákem. Číst dále...
BernardChefem se stal student z Tábora
Návštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále kuchařské soutěže BernardChef 2024. Titul získal Martin Papež ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel v Táboře. O vítězi rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem Martinem Jiskrou. Číst dále...
Heffron: ochucené elixíry
Pro příznivce sladších chutí má Palírna U Zeleného stromu Heffron Coffee, který je spojením kvalitního panamského rumu a čerstvě pražené kávy, a Heffron Coconut s chutí svěžích kokosů z oblasti Karibiku. Číst dále...
Spicy Chicken opět v McDonald’s
Milovníci pikantních jídel by v příštích týdnech neměli vynechat návštěvu McDonald’s. Do restaurací po celém Česku se totiž vrací oblíbené kuřecí produkty v příjemně pálivé verzi, které vás v chladných dnech spolehlivě zahřejí. Sezónní Spicy Chicken produkty budou dostupné pouze po omezenou dobu. Číst dále...
Mattoni Sucháč
První měsíce nového roku se pro mnohé nesou ve znamení omezení alkoholu. Ať už se ale jedná o předsevzetí, celosvětově oblíbený měsíc bez alkoholu nebo třeba půst před Velikonocemi, užít si večer bez něčeho „ostřejšího“ nemusí být tak jednoduché, jak se zdá. Tomu je teď konec. Mattoni ve spolupráci s Vítězslavem Cirokem, šéfem vyhlášeného karlovarského Becher's Baru, připravila Mattoni Sucháč – zdravý nealkoholický koktejl plný minerálů, který vám dokáže, že i nealko může být zábavné. Číst dále...
Starobrno vaří Zelené pivo již po devatenácté
Včera a dnes se v pivovaru Starobrno vaří již legendární Zelené pivo. Čepovat se začne tradičně na velikonoční Zelený čtvrtek, který pro letošek připadá na 28. března. Celkem budou mít pivaři a všichni příznivci speciálu s nezvyklou barvou k dispozici 4 570 hektolitrů. Na Slovensko, kde Zeleným pivem rovněž slaví příchod svátků jara, poputuje 350 hektolitrů z uvedeného množství. Letos se Zelené pivo připravuje už po devatenácté. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama