Reklama na ČeskéNápoje.czPivní prodejna 2

Kdo bude šampionem Grand Prix Vinex 2020?

8. červen 2020  České nápoje   komentáře (0)  880 x

Ve dnech 8. a 9. června 2020 se v Národním vinařském centru ve Valticích uskuteční odborné hodnocení letos již 27. ročníku mezinárodní soutěže vín GRAND PRIX VINEX. Cílem soutěže je na vysoké profesionální úrovni ohodnotit a ocenit nejlepší evropská a světová vína přítomná na trhu středoevropského regionu.

Z minulého ročníkuZ minulého ročníku

Letošního ročníku soutěže se účastní rekordních 728 vzorků vín od 114 přihlašovatelů z 9 vinařských zemí. Nejvíce vín je samozřejmě z České republiky, ale zastoupení mají také vína ze Slovenska, Rakouska, Německa, Francie, Jihoafrické republiky, Itálie, Maďarska a Makedonie.

Vína bude hodnotit mezinárodní komise špičkových degustátorů na platformě počítačového hodnoticího systému ELWIS, vyvinutého Národním vinařským centrem. Kromě hodnotitelů z ČR zasednou v porotě degustátoři z USA a Austrálie.

Nejlepší vína se dočkají medailového ocenění: 84 bodů pro stříbrnou medaili, 87 bodů pro zlatou medaili a 90 bodů pro velkou zlatou medaili. Tyto limity jsou ještě o něco přísnější, než jsou doporučené limity dle národních standardů pro soutěže vín a ještě podtrhují prestižnost ocenění z této soutěže.

Dále bude vyhodnocen Champion soutěže, vítězové kategorií, nejlepší kolekce, nejlépe hodnocené víno člena Svazu vinařů ČR a národní vítězové pro země, které přihlásily minimálně 10 vín. Výrobce vína s titulem "Champion" obdrží profesionální chladicí vinotéku od partnera soutěže, firmy THERMOTECHNIKA BOHEMIA, a přihlašovatel nejlepší kolekce získá vysokotlaký čistič od firmy KÄRCHER.

Záštitu nad 27. ročníkem mezinárodní soutěže vín GRAND PRIX VINEX převzali ministr zemědělství Miroslav Toman, hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Bohumil Šimek a primátorka statutárního města Brna JUDr. Markéta Vaňková.

GRAND PRIX VINEX je tradiční mezinárodní soutěží vín, kterou organizuje Národní vinařské centrum, o.p.s. ve spolupráci s akciovou společností Veletrhy Brno a Svazem vinařů ČR a s podporou Vinařského fondu.

Zdroj: Tisková zpráva

[Nahoru ↑]

Pidejte se k nm na Facebooku!

Hodnocení

Zatím nikdo nehodnotil


Přidat komentář (0)

Reklama

Přidat komentář

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!



ČeskéNápoje.cz

Vše co chcete vědět o nápojích, nejen, v České republice...


Magazín ČeskéNápoje.cz je součástí webů skupiny PIVNÍ|INFO
Všechna práva vyhrazena.
Diskusní příspěvky vyjadřují názory čtenářů a redakce ČeskýchNápojů.cz za ně nenese žádnou právní odpovědnost.

Chcete být v obraze? Sledujte nás!


Zprávy v RSS
ČeskéNápoje.cz na Facebooku


Redakce ČeskéNápoje.cz

Posílejte nám Vaše tipy, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

TOPlist