Malý vzrůstem, velký láskou k whiskey, to je Jack Daniel’s
Mýtické příběhy poutají i v moderní době. Nemusí se vždy jednat o božstva v pravém slova smyslu, ale třeba o známé osobnosti, nebo jedince, kteří dokázali již kdysi dávno ovlivnit naši dnešní dobu. Říká se, že legendy se rodí z příběhů skutečných lidí. A jedním z jich byl i Jasper Newton Daniel, přáteli zvaný Jack Daniel. Číst dále...
Navštivte Pivovar Radegast v Beskydech
Radegast patří k nejznámějším symbolům Moravskoslezského kraje – řeč je o staroslovanském bohovi slunce, ohně, úrody, sklizně a pohostinnosti a samozřejmě také o legendárním, správně hořkém pivu, kterému dal jméno. Majestátní socha Radegasta stojí mezi Pustevnami a Radhoštěm, odkud přibližně za hodinu autem dojedete do Nošovic u Frýdku-Místku, sídla Pivovaru Radegast. V jednom z nejmodernějších pivovarů v České republice se osvěžíte přímo u zdroje a nahlédnete do historie i současnosti výroby piva v podhůří Beskyd. Číst dále...
Svatomartinská vína letos již popatnácté
Letos poprvé netradičně vypukne svátek všech milovníků vína už za měsíc, tedy v pátek 8. listopadu. Vinařský fond tak vyhověl přání vinařů, obchodníků, vinárníků a restauratérů. Druhou zásadní změnou letošního ročníku je pokračující trend zvyšování nároků na kvalitu. Číst dále...
BistRAWveg nabízí i pramenitou živou vodu
Nově je v restauracích bistRAWveg k dostání pramenitá živá voda. Jedná se o měkkou, pramenitou a strukturovanou vodu, která má čistící účinky a blahodárný vliv na lidský organismus. Pochází ze Svatováclavského pramene v Jižních Čechách a zakoupit ji lze v 0,5 l verzi za 37 Kč. V nabídce je voda na pobočkách bistRAWveg v Praze v Centru Chodov, v Centru Černý most a v Liberci v OC Plaza, případně lze objednat dovoz na stránkách bistRAWveg.cz. Číst dále...
Rum Ron de Jeremy v limitované edici
Ambiciózní rum Ron de Jeremy na podzim představí své dvě limitované edice. Jedná se o Ron de Jeremy Velvet Revolution oslavující 30 let od sametové revoluce, které bylo vyrobeno pouze 234 lahví, a o limitovanou edici pro rok 2019, exkluzivní Ron de Jeremy XXXO 27, který bude v prodeji v dárkovém balení. Číst dále...
Putovní oslava Prazdroje odstartuje v Praze už 9. října
Pilsner Urquell slaví 177 let od uvaření první várky. Oslava narozenin zlatého ležáku, který dal jméno celosvětově nejoblíbenější pivní kategorii, započala tradičně na Pilsner Festu, největším pivním festivalu v ČR. Naváže na ni roadshow, která bude probíhat od 9. října do 2. listopadu v hospodách a restauracích ve vybraných městech po celé České republice. Číst dále...
Uzené maso nepotřebuje umělá vylepšení
Konzervace kouřem patří mezi nejstarší a nejjednodušší způsoby, jak maso uchovat do zásoby. Spotřebitelská organizace dTest prozkoumala kvalitu baleného moravského uzeného a uzených plecí a zjistila, že výrobky mají potíže s dodržením slíbeného množství masa a tuku. Číst dále...
Zimní koktejl Hot Spritz Rotkäppchen
Zimní koktejly jsou skvělým způsobem, jak se zahřát, pobavit se a zapůsobit na své přátele nebo blízké svými mixologickými dovednostmi! Jistě znáte svěží spritz, který je populární hlavně v letních měsících. My jsme pro vás připravili recept na zimní variaci. Vaši hosté budou překvapení, že se ani v zimě nemusí vzdát svého oblíbeného drinku. Číst dále...
Pilsner Fest navštívilo 25 tisíc lidí
Oslavit 177 let od uvaření první várky zlatého plzeňského ležáku přišlo v sobotu 5. října navzdory chladnému počasí více než 25 tisíc lidí. Pivní festival probíhal tradičně v areálu plzeňského pivovaru, na náměstí Republiky i v „chill-out“ zóně v Mlýnské strouze. Hlavním tématem letošního Pilsner Festu byl plzeňský ležák jako jediný originál, který inspiroval pivovary v celém světě a dal vzniknout nové pivní kategorii Pils, dnes největší na světě. Číst dále...
Zlato pro Rum Relicario
Na konci srpna 2019 proběhlo v Číně finále uznávané mezinárodní soutěže hodnotící destiláty z celého světa, Concours Mondial de Bruxelles. V sekci Spirits Selection, kde 102 nezávislých porotců hodnotí destiláty z desítek kategorií, byl podle nich nejlepší dominikánský rum Relicario Peated Finish, který si vysloužil zlaté ocenění. Rumy Relicario Superior a Relicario Supremo si ze soutěže odnesly stříbrnou medaili. Číst dále...
Starbucks otevírá kavárnu v Liberci
Značka Starbucks rozšiřuje svou působnost v České republice a otevřela první kavárnu v Libereckém kraji. Liberec se tak stane devátým městem městem v zemi, kde bude možné navštívit kavárnu Starbucks (po Praze, Brně, Ostravě, Hradci Králové, Znojmě, Olomouci, Kladně a Pardubicích). Tato kavárna bude zároveň 46. kavárnou značky na Českém trhu. Provozovatelem kaváren Starbucks v České republice je společnost AmRest Coffee. Číst dále...
Láhev sektu Rotkäppchen zabalená do šátku
Říká se, že Vánoce jsou kouzelným obdobím plným zázraků a překvapení. Takové malé překvapení můžete připravit i pro své blízké. Pokud jste vánoční dárky ještě nezabalili a na balení se nijak netěšíte, pak nezoufejte. Možností je více než si myslíte. Tento rok se rozhodně nemusíte trápit s trhajícím se papírem a neposlušnou lepící páskou. K balení dárků můžete přistoupit originálně a zkusit zabalit dárky do šátků technikou furoshiki, na internetu najdete nepřeberné množství inspirace. Toto umění spočívající ve skládání, vázání a točení látky pochází z Japonska a pro svůj ekologický rozměr získává stále více příznivců po celém světě. A základy zvládne každý. Číst dále...
Prazdroj investoval v Plzni do ležáckých tanků 290 milionů korun
Slavnostním zahájením provozu deseti ležáckých tanků dnes Plzeňský Prazdroj dokončil jednu ze svých významných investic posledních let. Celkem ve dvou etapách instaloval dvacet tanků v hodnotě 290 milionů korun, díky nimž zvýšil svoji kapacitu kvašení a ležení piva Pilsner Urquell o cca 500 tisíc hektolitrů za rok. Zmíněná investice navazovala na předchozí rozšíření varny Prazdroje z roku 2018. Plzeňský pivovar těmito investičními akcemi reaguje na zvyšující se poptávku a zájem o své pivo včetně trvale rostoucího exportu. Číst dále...
Mezi nejlepší whisky světa patří i Stará žitná myslivecká Single Barrel
Prostějovská Palírna U Zeleného stromu slaví velký mezinárodní úspěch. Její prémiová, osm let stařená Stará žitná myslivecká Single Barrel vydobyla na mezinárodní soutěži The Global Spirits Masters druhé místo v kategorii whisky. Číst dále...
Liberec Nature Run: poběží a recykluje
V Česku se poprvé na světě koná běžecký závod s principy cirkulární ekonomiky*, který výrazně sníží produkci odpadu. Cirkularitu v praxi představí Liberec Nature Run v sobotu 5. října. Běžci se budou občerstvovat minerální vodou Mattoni ze speciální edice lahví z 80% recyklovaného PETu (rPET), z nichž se po sesbírání a recyklaci vyrobí lahve nové na další závody. Číst dále...
Míchané nealko koktejly
Životní styl se za poslední tři dekády změnil ve všech směrech, včetně trendů v pití nealko drinků. Milujeme osvěžující koktejly se super zdravými ingrediencemi, často právě v nealkoholické variantě. Číst dále...
Bzenecká lipka voní kvetoucí lípou
Základ vína s neobvyklým názvem tvoří výhradně hrozny odrůdy Ryzlink rýnský, pěstované na malebné jižní Moravě. Víno na první pohled zaujme zlatavou barvou a při ochutnání potěší svěžími medovými tóny. To, co však dělá bzenecký ryzlink jedinečný, je aroma s výraznými tóny kvetoucí lípy. Číst dále...
Pivo Ferdinand ochutnáte na veletrhu For Gastro & Hotel
Benešovský Pivovar Ferdinand proslavilo pivo, které se připravuje klasickým způsobem. Pivovar vaří hlavně spodně kvašená piva, která dokvašují v ležáckém sklepě 60 až 90 dní podle druhu ležáku. Ferdinand má navíc jako jeden z mála pivovarů v ČR vlastní sladovnu. Na jeden půllitr světlého ležáku spotřebuje pivovar 90 g sladu, což je 100 g pivovarského ječmene. Právě slad, který je důležitou součástí při vaření piva, dostává pivovar na vrchol pivovarnictví i za daleké hranice naší republiky. Benešovský slad již takto například doputoval i do Bostonu. Číst dále...
Tchibo slaví sedmdesát let
Společnost Tchibo je v povědomí zákazníků zapsána nejen jako prodejce kávy a spotřebního zboží, ale také jako inovátor a firma, která přináší překvapení a inspiraci. Tuto charakteristiku jí vtiskl její zakladatel Max Herz. Káva byla jeho celoživotní vášní. Již jako 15letý odešel ze školy a začal se zaučovat v centru obchodu s kávou. Tam se naučil rozlišovat různé druhy kávových zrn, pražit je a porozumět celkovému umění této voňavé suroviny. Coby degustátor a kontrolor kvality měl v popisu práce jedinou věc - testovat kávu, která do jednoho z hlavních evropských přístavů proudila z celého světa. Přičichnout, poválet po jazyku, vyplivnout, ohodnotit... Číst dále...
Whiskey Restaurant, Bar & Museum v historickém centru Prahy
V bezprostředním sousedství Staroměstského náměstí je od konce září otevřen nový podnik – Whiskey Restaurant, Bar & Museum, místo zaslíbené všem milovníkům světové kuchyně, vín a koktejlů. Jeden z největších prostorů svého druhu na světě kombinuje restauraci, bar a sbírku whisky zahrnující více než 1 000 druhů ze 13 zemí! Praha je teprve druhým městem, kde je hostům tento unikátní koncept dostupný. Tím prvním je Tel Aviv, právě tam Whiskey Restaurant Bar & Museum vznikl a záhy se stal jedním z nejvyhledávanějších podniků v izraelské metropoli. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama