Víc barevná Ostrava snad ani být nemohla
Pěkně se ty čtyři dny v Dolních Vítkovicích vybarvily. 15. ročník multižánrového festivalu Colours of Ostrava byl mimořádně nabitý. Program obsahoval přes 350 položek - koncerty, diskuze, filmy, divadla, workshopy… Začal netradičně ve středu a končil v sobotu nad ránem. Chytrý tah pořadatelů dal návštěvníkům šanci, aby si před cestou do práce odpočinuli. Číst dále...
Deset mýtů o přípravě domácí perlivé vody, které ale vyprchaly
Vzpomínáte si ještě na sifonové lahve, ve kterých se zejména v minulém století vyráběla domácí "sodovka"? Pokud ne, je to zřejmě způsobeno faktem, že až 93 % obyvatel České republiky dnes za synonymum domácích bublinek považuje značku SodaStream a její výrobníky. Pokud ještě ani jeden z nich doma nemáte, možná jste uvěřili některému z následujících mýtů. Číst dále...
Německé sekty Rotkäppchen byly oceněny na Prague Wine Trophy
Sekty značky ROTKÄPPCHEN, nejprodávanější a nejoblíbenější značky sektů v Německu, zvítězily v prestižní mezinárodní soutěži Prague Wine Trophy 2017. Oceněny byly dva druhy sektů z produkce ROTKÄPPCHEN RUBIS DEMI SEC a ROTKÄPPCHEN DEMI SEC. Číst dále...
Cesta je cíl podle Desperados
Značka Desperados, která představuje kombinaci piva vyostřeného tequilou, spouští novou kampaň Cesta je cíl. Party drink Desperados rozjíždí akci v 69 zemích světa a je jasnou volbou pro ty, kteří si chtějí užívat života plnými doušky a mají odvahu zkoušet nové věci. Originální nápoj inspiruje lidi kolem sebe, a tak vzal za své motto Cesta je cíl. Nejde jen o to jít slepě za svým cílem, protože cesta sama o sobě nás posouvá dál, ať už to dopadne jakkoliv. Číst dále...
Prohlídky plné historie, to je léto v Habánských sklepích
Návštěvníky jižní Moravy čeká v létě jedinečná možnost poznat původní habánské sklepy a seznámit se s vinařstvím stejného jména. Prohlídky, zakončené degustací, trvají přibližně devadesát minut a návštěvníci se při nich dozvědí více o historii i současnosti Habánských sklepů. Číst dále...
Desítka součástí české pivní kultury
Češi již dlouhá léta zůstávají na čele žebříčků v množství vypitého piva na hlavu. Každá průměrná hlava u nás totiž ročně vypije 143 litrů, neboli 286 půllitrů zlatavého moku. Pivem nejen zaháníme žízeň, ale je po staletí i neoddělitelnou součástí naší kultury. A to včetně klasické české desítky - piva, které v poslední době neprávem zůstalo tak trochu opomíjené. Číst dále...
Falšované ovocné nápoje byly staženy z trhu
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila prodejcům, aby stáhli z tržní sítě dvě šarže ovocných nápojů, u kterých laboratorní analýza prokázala falšování. V obou případech se jedná o nápoje vyrobené v Polsku a distribuované v ČR společností MASPEX Czech s.r.o.; Sokolovská 100/94, 186 00 Praha. Číst dále...
V Prazdroji mají analytický model, jak uhasit žízeň všech pivařů
Jak vyrobit optimální množství piva pro hlavní sezonu, aby ho vždy a na všech místech byl dostatek a na své si přišli jak milovníci ležáků, tak i méněstupňových piv nebo Birellu? A kdy je nejlepší počasí na pivo? V Plzeňském Prazdroji mají na plánování poptávky speciální analytický model. Ten je klíčový zejména v letních měsících, kdy poptávka po zlatavém moku výrazně roste. Tahounem spotřeby jsou totiž v průběhu roku důležité svátky a pak zejména vliv počasí. Číst dále...
Člověk utahaný (Homo schlepiens), od tahání plných lahví
Světová jednička mezi perlivými vodami touto cestou vtipným způsobem poukazuje na nelogický zvyk tahání vody v plastových lahvích, které představují zátěž pro životní prostředí, namísto využívání kvalitní a široce dostupné kohoutkové vody. Číst dále...
Čtyři největší mýty o růžovém víně
O růžovém víně koluje řada polopravd, omylů a mýtů. Filip Jantač z Global Wines vyvrací ty nejčastější z nich, která mezi lidmi panují. Současně přidává dva tipy na osvěžující růžové víno z Německa a růžové portské, která si získávají stále větší oblibu na českém trhu. Číst dále...
Pitný režim může chutnat
Léto je v plném proudu, a právě v horkých dnech je pitný režim jedna z důležitých věcí, na které bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik. Číst dále...
Prestižní ocenění z Vino Ljubljana přivážejí naši vinaři
Moravští a čeští vinaři si ze slovinské soutěže odváží titul Šampiona, jednu velkou zlatou a jedenáct zlatých medailí. Ocenění Šampiona mezi šumivými víny získal Bohemia Sekt za víno Bohemia Sekt Prestige Brut 2014 a titul nejvýše hodnoceného vína České republiky obdrželo vinařství Víno Blatel za Ryzlink rýnský 2015, výběr z hroznů. Společnou prezentaci moravských a českých vín organizačně zajišťovalo Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu. Číst dále...
V Praze U Kalendů si vychutnáte pivo Primátor z tanku
Restaurace U Kalendů se stává od 15.7. první primátorskou tankovnou v Praze! Nově bude restaurace nabízet 11 druhů piv včetně privátní značky Jiřího Janečka Malý Janek. Číst dále...
Kavalan obhájil nejvyšší ocenění v soutěži International Spirits Challenge
Kavalan, tchajwanský výrobce výběrové whisky, získal nejvyšší ocenění ve své kategorii na mezinárodní soutěži International Spirits Challenge (ISC) za svou whisky Kavalan Solist Ex-Bourbon Single Cask Strength druhým rokem za sebou. Číst dále...
Český Heineken má nového obchodního ředitele on-trade (sudového piva)
Novým obchodním ředitelem zodpovědným za restaurace a hospody se od července stal Pavel Slavík, dosavadní regionální obchodní ředitel na Moravě. Zároveň bude součástí management týmu, tedy nejvyššího vedení společnosti HEINEKEN Česká republika. Číst dále...
SZPI v laboratoři zjistí, zda jsou vína falšována syntetickými aromaty
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) aktuálně akreditovala novou laboratorní metodu, pomocí které bude možné identifikovat vína falšovaná přidáním syntetických aromatických látek. Číst dále...
Padesát tisíc piv proteklo hrdly návštěvníků Slavností svijanského piva
Tradiční jednodenní Slavnosti svijanského piva přitáhly včera do areálu koupaliště ve Svijanském Újezdě na osm tisíc návštěvníků, které neodradila ani nepříznivá předpověď počasí. Letos totiž poprvé v osmadvacetileté historii akce hrozilo, že by mohl organizaci festivalu narušit déšť. Nakonec je počasí odměnilo - hudební produkci téměř dvaceti skupin a interpretů, včetně skupin Mňága a Žďorp, Traktor, Dymytry nebo Mandrage, či zpěvačky Evy Pilarové, si po pouhých několika přeprškách v úvodu programu mohli užít naplno a bez jediné kapky. Číst dále...
Letní jedenáctka z Ostravaru
Pivovar Ostravar v těchto dnech dodává do hospod svou poslední novinku – osvěžující ležák uvařený speciálně pro toto léto. Jmenuje se Letní 11 a zajímavostí je, že při přípravě letního piva použili ostravští pivovarníci poprvé speciální odrůdu chmele s citrusovým aroma pocházející ze Spojených států amerických. Číst dále...
Do finále soutěže v čepování piva Pilsner Urquell Master Bartender postoupil Štefan Drozd
K majstrom za výčapom pribudol ďalší. A to vďaka ďalšiemu ročníku prestížnej súťaže v čapovaní piva Pilsner Urquell Master Bartender. Víťazom regionálneho kola súťaže, ktoré sa konalo v Košiciach sa stal Štefan Drozd z pivárne Camelot. Pripomeňme, že metropola východu mala počas uplynulých desiatich ročníkov súťaže silné zastúpenie. Z východného Slovenska pochádzajú viacerí bývalí celkoví víťazi súťaže: Peter Škripko a Igor Kolivoško z Košíc, či Ján Obšatník z Michaloviec, ktorý obhájili víťazstvo dokonca dvakrát. Číst dále...
Bednáři z Plzeňského Prazdroje usilují o zapsání do UNESCO
Osmičlenná parta pivovarských bednářů z Plzeňského Prazdroje, která je poslední pokračovatelkou tohoto slavného řemesla spadající pod některý z pivovarů, usiluje o zapsání na prestižní seznam nehmotného dědictví organizace OSN pro vzdělání, vědu a kulturu UNESCO. Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama