V Pardubicích si na Dny českého piva připijí Jubilejní čtrnáctkou
Dny českého piva tradičně probíhají v čase, kdy si připomínáme svatého Václava, kterého Karel IV. prohlásil za patrona českého piva. O tomto knížeti a patronovi českého státu se napovídalo mnoho legend. Na čem se historici shodují, je snad pouze den, kdy jej jeho bratr Boleslav sprovodil ze světa. Tento den je právem státním svátkem a je dobré si v tomto čase připomenout české tradice a přiťuknout si zlatavým mokem, jehož věhlas již dávno překročil hranice naší země! Číst dále...
Úspěch moravských vinařů na Mundus vini
Moravští vinaři přivezli z jedné z nejpřísněji hodnocených světových vinařských soutěží MUNDUS vini 10 zlatých a 13 stříbrných medailí.
Ocenění za nejlepší víno České republiky získalo vinařství Štěpán Maňák za Hibernal výběr z hroznů 2016. Účast vín z České republiky finančně podpořil Vinařský fond a organizačně ji zajistilo Národní vinařské centrum. Číst dále...
Za studená chmelená desítka Plavčík
Dne 12. 9. 2017 proběhla v prostorách pivovaru prezentace nové značky piva PLAVČÍK. Za přítomnosti vedení společnosti, obchodních zástupců i komunikační agentury odstartovala reklamní kampaň tohoto světlého lehkého výčepního piva. Číst dále...
Vinifera získala dalších 43 hektarů vinohradů na Slovácku
Jednu z letošních akvizici v oblasti vinařství uskutečnila v těchto dnech Vinařská skupina VINIFERA. Ve Slovácké podoblasti, konkrétně v okolí Kyjova, získala 43 hektarů kvalitních vinic. Skupina tak postupně plní svůj plán vlastnit během několika let na jižní Moravě kolem 1 000 hektarů. Cílem je stát se i díky soustavnému rozšiřování portfolia vinohradů jedničkou nejen na českém trhu, ale i ve střední Evropě. Číst dále...
Dny českého piva opět s pivem Březňák Originální Märzen
Už třetím rokem v řadě přispějí pivovarníci z Velkého Března ke Dnům českého piva, které se letos konají od 27. září do 1. října. Milovníkům speciálních piv uvařili polotmavé pivo Březňák Originální Märzen. Celkem ho je k dispozici 700 hektolitrů. Prodávat se bude ve vybraných hospodách v celé České republice. Číst dále...
Mezinárodní barmanská soutěž Rudolf Jelínek Cup v novém kabátě
V sobotu 9. září 2017 proběhl ve vizovické likérce již 17. ročník mezinárodní barmanské soutěž RUDOLF JELÍNEK CUP. O titul se utkalo 15 špičkových barmanů z různých zemí Evropy, ale vítězství nakonec zůstalo pomyslně doma. Návštěvníci společně s odbornou porotou rozhodli, že nejlepší byl drink jménem IRENA, který pro ně umíchal Martin Vogeltanz z plzeňského Zapa Baru. Číst dále...
Bohemia Sekt Vám letos představil novou řadu vín z Mikulova, italské růžové bublinky i předmíchané koktejly
Podzim láká k objevování nových chutí, včetně novinek ze světa vína, které jsme vám představili v uplynulých měsících. Číst dále...
Staropramen nabídne v rámci Dnů českého piva Extra chmelenou dvanáctku
Dny českého piva jsou už tradičně jednou z nejoblíbenějších akcí milovníků zlatavého moku u nás. Není lepší příležitost vychutnat si náš národní nápoj a vzdát mu hold. Letošní, již 5. ročník, nabídne opět pivní speciály a pivovary znovu otevřou své brány veřejnosti. I letos se akce účastní desítky velkých i malých pivovarů a tisíce hospod či restaurací. Mezi nimi samozřejmě nechybí ani smíchovský pivovar Staropramen. Příznivci smíchovského piva se mohou těšit na znovuuvedení Extra chmelené dvanáctky, která v předešlých letech sklidila u konzumentů velký úspěch, slavnostní narážení sudů za přítomnosti sládků i otevřený pivovar-tedy pivo přímo od zdroje. Číst dále...
Whisky Kavalan je platinová a zlatá na International Review of Spirits
Společnost Kavalan, tchajwanský výrobce výběrové whisky, získala na mezinárodní soutěži International Review of Spirits (IRS) 2017 pět platinových a 13 zlatých ocenění. Číst dále...
Absolutním vítězem marketingových cen Grand Prix se stal Plzeňský Prazdroj
Plzeňský Prazdroj se stal absolutním vítězem letošního ročníku cen Grand Prix, které společně vyhlašují Marketingový institut a Institut interní komunikace. Vítězství mu zajistil výrazný obchodní úspěch nealkoholického piva Birell, které je jednoznačným lídrem českého trhu a dlouhodobě nejoblíbenějším nápojem ve své kategorii. Cenu pro absolutního vítěze 7. ročníku Grand Prix i ocenění za nejlepší marketingový projekt při včerejším slavnostním vyhlášení převzal Grant McKenzie, ředitel pro marketing a strategii Plzeňského Prazdroje. Číst dále...
Skutečný klenot mezi sekty? Bohemia Sekt Prestige 36
Bohemia Sekt představuje nový ušlechtilý sekt, vyrobený metodou Champagne. Svou výjimečnou chuť získal díky 36 měsícům ležení na kvasinkách a vysoce kvalitnímu cuvée z vybraných odrůd hroznů. Číst dále...
Desátý ročník festivalu Slunce ve skle již tento víkend
Festival minipivovarů Slunce ve skle letos slaví desáté výročí. Že to organizátoři z pivovaru Purkmistr berou opravdu vážně, poznáte už jen podle toho, že akce bude letos poprvé ve své historii dvoudenní. Na selské návsi v Plzni - Černicích se v pátek 15. a v sobotu 16. září představí ještě více minipivovarů a lahodných piv než v uplynulých ročnících. Ochutnat vzorky od 70 různých výrobců z Česka i zahraničí na jednom místě se vám nikde jinde jen tak nepoštěstí. Číst dále...
Ledové kávy mají víc kalorií než limonády
Balené ledové kávy jsou oblíbeným „nakopávačem“ pozornosti řidičů a lidí na cestách. Spotřebitelský časopis dTest porovnal složení 26 ledových káv a kávových nápojů podle deklarovaného obsahu kávy, cukru, tuku a dalších ingrediencí. Množstvím cukru se ledové kávy podobají limonádám, ale celkovou energetickou hodnotu mají vyšší kvůli mléčnému tuku. Kromě povzbuzení mysli poskytuje ledová káva také vydatnou energetickou vzpruhu. Číst dále...
Rektor ZČU se účastnil speciální várky piva Excelent
Rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček dnes spolu se sládky Plzeňského Prazdroje uvařili výjimečnou várku piva Excelent. Světlý ležák bude nyní podle klasické receptury jeden měsíc zrát, aby byl připraven na akci Pivo s rektorem, kterou univerzita a pivovar chystají na 10. října. Číst dále...
Čeští vinaři byli úspěšní v jihokorejském Daejeonu
Velkou zlatou medaili pro Oldřicha Drápala a jeho výjimečnou slámovou Pálavu 2015, osmnáct zlatých medailí a čtyři stříbrné přinesla našim vínům účast na největší a nejprestižnější asijské soutěži Asia Wine Trophy, konané v jihokorejském Daejeonu v rámci týdenního asijského festivalu vína. Akci Asia Wine Week pořádala lokální marketingová agentura DIME a Deutsche Wein Marketing z Berlína. Patronát nad soutěží má OIV (Mezinárodní organizace pro révu a víno), Mezinárodní unie enologů a soutěž je i součástí VinoFedu a Zlaté ligy. Číst dále...
Tradiční závod na Kleť podpořil Samson svým Pitem
Už 23. ročník cyklistické časovky jednotlivců z Českého Krumlova na Kleť podpořil pivovar Samson. Všichni zúčastnění závodníci ocenili, že si mohli po náročném stoupání vychutnat nealkoholické pivo Pito. Číst dále...
Na Znojemském vinobraní zavítejte do Středověké krčmy
Největší novinka Znojemského historického vinobraní 2017 – Středověká krčma – odhalila podrobnosti. Návštěvníkům nabídne pravou středověkou hostinu s pokrmy připravenými podle receptů z doby Jana Lucemburského. „Na přípravě Středověké krčmy jsme od začátku velice úzce spolupracovali s Muzeem gastronomie, abychom návštěvníkům mohli nabídnout opravdu autentický zážitek. Atmosféru proto dokreslí i prostředí krčmy, stolování, dobová hudba nebo ochotníci,“ říká místostarosta Znojma Jan Grois. Číst dále...
Sedm piv od Lobkowiczů bodovalo na Dočesné
Sedmi pivům společnosti Pivovary Lobkowicz Group, a.s. se povedlo i přes silnou konkurenci uspět na Žatecké dočesné 2017. Skupina Pivovary Lobkowicz Group, jejíž majoritním vlastníkem je skupina CEFC, tak prokázala kvalitu piv produkovaných z jejích pivovarů a zanechala významnou stopu ve
výsledkových listinách. Číst dále...
V čem jsou přednosti jablečného octa?
Jablečný ocet je základem mnoha spíží, neobejde se bez něj nejedna hospodyňka. Ovšem známé jsou také jeho výhody pro lidské tělo, zdraví, kosmetiku a podobně. Věděli jste, že jablečný ocet může například pomoci v léčbě kožních problémů? Nebo může být účinným prostředkem pro hubnutí. Číst dále...
Je sypaný čaj kvalitnější než porcovaný?
Milujete čaj? Možná ano, možná si jej dáváte pouze občas jako doplněk v rámci pitného režimu. Ať už je situace jakákoli, vyplatí se myslet na to, abyste do sebe dostávali skutečně něco kvalitního a tělu prospěšného. Právě proto byste měli vsadit na klasický sypaný čaj. Asi se vám zdá jeho příprava zdlouhavá a zbytečně opředená nějakými mýty, nicméně ve finále získáte mnohem lepší nápoj, který vaše tělo přijme lépe. Nebude totiž obsahovat žádné umělé látky, případně cokoli jiného, co by vám nesvědčilo. V čem tedy spočívají hlavní plusy sypaného čaje? Číst dále...
[Nahoru ↑]
Reklama